Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanik do wymiany rozrządu(Rzeszów lub okolice)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mechanik do wymiany rozrządu(Rzeszów lub okolice)

Witam, poszukuję jakiegoś dobrego mechanika do wymiany rozrządu. Dobrze by było gdyby taka osoba zajmowała się głównie samochodami japońskimi. Kontakt: [email protected], GG: 1337912.

609 486 907 - RAFAŁ szybko sprawnie i niedrogo - super gość - można się powołać na Piotrka z KARCHERA będą zniżki

Comment

Czy ten RAFAŁ ma doświadczenie w wymianie rozrządów w Hondach, może go jeszcze ktoś polecić??

Comment

Jak najbardziej sam u niego robiłem. Acha jest jeszcze warsztat gdzieś na Warszawskiej (okolice samochodówki ) co zajmuje się tylko hondami ale dokładnie nie wiem gdzie widziałem tylko reklame na samochodzie .

Comment

A mógłbyś mi powiedzieć gdzie znalazłeś namiary właśnie na tego mechanika?? Mój silnik to D14Z4.
          Last edited by Gość; 09-12-2009, 10:08.

Comment

Od znajomego - poczta pantoflowa - warszrat nie powala na nogi alejakość usługi oraz cena w porównaniu do szpeców w okolicy to niebo a ziemia - jestem bardzo zadowolony z usług i od lat się stołuje u niego najpierw toyotką a teraz swoją hanią jak i żony .

Comment

sledziu2 a gdzie dokladniej znajduje sie ten warsztacik...??

Comment

Rozmawiałem z Panem Rafałem(okolice Krakowskiej, ul. Gorlicka) i okazało się, że montuje głównie paski ContiTech i Gates. Podoba mi się jego podejście do zagadnienia tzn. to, że mogę ze sobą przywieść wybrane przez siebie części czyli: pasek ContiTech, napinacz i pompę Ruville. Koszt robocizny to 180 zł. Jednak jest to osoba, której nie znam i nie mam pewności co do jakości tych usług więc nie powierzę jej serca mojego Civic'a.

Znajomy kolegi polecił mi firmę, która znajduje się w okolicach Rzeszowa, w Trzebownisku, Auto-Rex. Minusem lub plusem jest to, że zajmują się oni głównie autami japońskimi i niemieckimi. Niestety lub "stety" oferują gotowy zestaw: pasek Mitsuboshi, napinacz i pompa GMB. Całość za 480 zł. Uważam, że na pierwszą wizytę udam się do nich.

Comment

Ja ze swoją hanią byłem w Hoffmanie... klasa tylko, że trochę drogo. Polecić z czystym sercem mogę. Co do autorexa -rozmawiałem z nimi tylko telefonicznie. Nie zrobiło to na mnie jakiegoś specjalnego wrażenia. Chciałem naprawić fotel bujany w hance. Pocieszny facet, który odebrał telefon poradził mi, że się nie opłaca. Taniej chodzą na allegro... podziękowałem...

Comment

Ja zgodnie z tym co pisałem wcześniej wymianę zrobiłem w Auto-Rex. Całość trwała 3h, jeżeli ktoś się tam wybiera w zimie to radzę jechać 2 autem bo w domu gdzie można poczekać jest naprawdę zimno Zapłaciłem 480 zł, i po wymianie jeździ mi się znacznie lepiej niż poprzednio, przy okazji Pan wyregulował mi luzy. Wrażenia mogę mieć więc jedynie pozytywne, taki mechanik prędzej naprawi porządnie auto niż jakiś hipermarket samochodowy. Przed budynkiem zaparkowane były różne samochody w tym japońskie więc sądzę, że ten Pan przykłada się do roboty i na klientów nie narzeka...

Z czasem też muszę przyznać, że montowanie gotowych zestawów ma więcej plusów niż jeśli miałbym przynieść swoje części. W ten sposób mechanik ma pewność co do jakości części które montuje, rozumiem też, że może przy okazji zarobić na ich pośrednictwie, ale paski Mitsuboshi to przecież paski montowane firmowo przy 1 składaniu Civic'ów

PS Faktycznie muszę również przyznać, że nie jest to napewno mechanik od pierdoł, ponieważ gdy zapytałem o możliwość uzbrojenia poduszek powietrznych, kontrolka SRS pali mi się na czerwono po wymianie akumulatora, stwierdził, że na necie piszą głupoty i że to pewnie mam niesprawne poduchy. Z tego co jednak czytałem jest to standardowy błąd, który pojawia się w większości tych modeli i wystarczy reset kompa, żeby wszystko chulało. Ale czy znajdę kogoś kto mi to zrobi, i będzie mi i jemu się to opłacać to nie wiem. Opis tego co trzeba zrobić mam ale trochę boję się sam za to zabierać...

Comment

Zresetuj SRS, w temacie z linku masz opis jak to zrobić. https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=14298
                      Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Working...
                      X