Potrzebuję dobrego mechanika dla mojej Hondy (ASO Hondy Nowa Huta odpada bo to partacze - przegub wymienili i po 100km trzaska znowu, po 1000km wypiął się wahacz i więcej szkody niż to warte), model CIVIC VI z 2000r, silnik 1.4 iS, instalacja LPG. Ważne aby mechanik miał dostęp do części w miarę przystępnych cenach, a auto zrobić w jeden dzień (rano zostawiam, popołudniu/wieczorem odbieram).
Do zrobienia:
- rozrząd (komplet z pompą)
- wszystkie filtry i płyny
- ustawienie zaworów
- wyregulowanie linki gazu
- sprzęgło kpl
- tarcze i klocki przód
- uszczelki drzwi (aktualne przepuszczają)
- uszczelki szyb (w górnych rogach przepuszcza powietrze)
- klapa bagażnika (zerwany zawias na łączeniu, nie można zamknąć po delikatnej stłuczce - trzeba ją wygiąć lub wyciągnąć tył - ok 0,5cm)
- szczelność + nabicie klimatyzacji + filtry
- zaspawanie dziurki w tłumiku (na łączeniu środkowy/tylny)
- zaspawanie/zalepienie dziurek w podłodze (podczas porządnej ulewy od strony pasażera tył pod nogami czasami pojawia się woda)
- w przyszłości progi, nadkola + wyprostowania nadkola prawy przód (od wypięcia wahacza, auto spadło i wykrzywiło całe przednie nadkole)
Więc jest trochę do zrobienia, miałem rezygnować z tego auta, jednak zostanę z Hondą i będzie mi jeszcze długo służyć.
Do zrobienia:
- rozrząd (komplet z pompą)
- wszystkie filtry i płyny
- ustawienie zaworów
- wyregulowanie linki gazu
- sprzęgło kpl
- tarcze i klocki przód
- uszczelki drzwi (aktualne przepuszczają)
- uszczelki szyb (w górnych rogach przepuszcza powietrze)
- klapa bagażnika (zerwany zawias na łączeniu, nie można zamknąć po delikatnej stłuczce - trzeba ją wygiąć lub wyciągnąć tył - ok 0,5cm)
- szczelność + nabicie klimatyzacji + filtry
- zaspawanie dziurki w tłumiku (na łączeniu środkowy/tylny)
- zaspawanie/zalepienie dziurek w podłodze (podczas porządnej ulewy od strony pasażera tył pod nogami czasami pojawia się woda)
- w przyszłości progi, nadkola + wyprostowania nadkola prawy przód (od wypięcia wahacza, auto spadło i wykrzywiło całe przednie nadkole)
Więc jest trochę do zrobienia, miałem rezygnować z tego auta, jednak zostanę z Hondą i będzie mi jeszcze długo służyć.
Comment