Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanik na gwałt

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mechanik na gwałt

Witam wszystkich,
    Poszukuję dobrego mechanika z polecenia znającego temat hond. Mam problem z silnikiem 1.8 140KM + LPG

Objawy:
    Falujące obroty
    check engine (Kontrolka silnika + czasami VSA)

Dodam, że były zmieniane cewki i wymieniona sonda lambda ale nie pomogło. Byłem u 4 mechaników łącznie z LPG i tylko powiedzieli że nie wiedzą gdzie leży problem.

Mechanik Kraków Nowa Huta najlepiej ewentualnie jakieś propozycje?

Nie wiem czy to coś podobnego do mojego, chyba już rozwiązanego problemu:

Witam, Chyba tym razem dobrze zamieściłem post, a przynajmniej lepiej niż za pierwszym razem:) W czerwcu zakupiłem Civica VIII, 2009 r. wersja poliftowa, silnik 1.8 benzyna. Przez ok. miesiąc użytkowanie było bezproblemowe, jednakże później pojawił się spory kłopot. Otóż: W czasie jazdy z prędkością ok. 80-90 km/h zapaliły mi się kontrolki od abs, vsa, kontroli trakcji i check engine a samochód stracił moc. Zatrzymałem się od razu, po wyjęciu kluczyka i włożeniu z powrotem wszystko

Tzn. ja nie miałem problemów z falowaniem obrotów, na lpg samochód chodzi dobrze, miałem problem z elektryką po instalacji lpg.
    Czy chceck i vsa, ew. inne kontrolki wywala w czasie jazdy? Czy pojawiają się błędy w komputerze? Podpinali Ci samochód pod kompa albo robiłeś sobie autodiagnozę?
    U mnie już kłopot nie występuje po wymianie masy, do której była podpięta instalacja.

Co do mechanika w tamtej okolicy nie pomogę, nie moje rejony.

Comment

Na gwałt to fajnie by było byś się trochę postarał i ogarnął regulamin jak zostało Ci tu wytknięte https://www.civicforum.pl/showthread...220#post283220
      Szukasz mechanika w swoim regionie to szukaj w wątku regionalnym a nie w dziale technicznym. Przenoszę z tymczasowym przekierowaniem.
      Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Zamieszczone przez Butler Zobacz posta
        Szukasz mechanika w swoim regionie to szukaj w wątku regionalnym a nie w dziale technicznym.
        Słuszna racja. Kolego Fimax, wystarczy dobrze poszukać, tutaj masz linka do odpowiedniego działu, gdzie zamieściłem sprawdzonych mechaników:
        https://www.civicforum.pl/showthread...ik-Krak%C3%B3w.
        Jeśli jesteś Z NH to jednego masz pod nosem.
        Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Mechanik na gwalt ...
          Ale sie porobiło

Comment

Lepsza by była dziewka jak mechanik :-p ale są gusta i gusciki ;-)

Comment

Żeby życie miało smaczek,raz dziewczyna raz chłopaczek.
              Jacyków.

Comment

Working...
              X