Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Serwis klimatyzacji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Serwis klimatyzacji

Witam.

Lato się robi, trzeba by zadbać o chłodzenie kabiny. Zna ktoś jakiś sensowny serwis klimatyzacji? Full opcja, odgrzybianie, regeneracja czynnika itp. Czy może jednak nie ma znaczenia gdzie bo większość robi to sensownie?
    Najlepiej by było z Krakowa lub jego najbliższych okolic.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi.

Ja miesiąc temu robiłem w MotoGabra przy ul. Dekerta - kupowałem na Grouponie pełny pakiet usług.

Wcześniej robiłem tam geometrie zawieszenia i też złego słowa nie mogę powiedzieć. Nie wiem jak koszta poza Grouponem ale za Groupona płaciłem coś koło ~70PLN
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Naprowadziłeś mnie na Groupona, to znalazłem Dobry Mechanik na ulicy Na Błonie 7c. Dałem 100 zł, za napełnienie do pełna + ozonowania i UV. Wygląda na to, że całkiem dobrze zrobione.

Comment

Zamieszczone przez Savvv Zobacz posta
        regeneracja czynnika
        Nie ma czegoś takiego,gaz to gaz. Weź telefon i podzwoń,popytaj o cenę i zakres usługi,sposób dezynfekcji ,koszt filtra.
        Najskuteczniejszy sposób dezynfekcji kliumy, to podanie czynnika lancą bezpośrednio na parownik-w to zainwestuj,a nie w jakieś ozonowanie.

Comment

Z tego co się orientuje ozonowanie jest bardziej skuteczne od tych wszystkich pianek wtryskiwanych w nawiewy. Zabija grzyby i pleść dokładnie wszędzie poczytaj o tym.

Comment

Zamieszczone przez Pomszczak Zobacz posta
            ozonowanie jest bardziej skuteczne od tych wszystkich pianek wtryskiwanych w nawiewy
            Tu nie mowa o piance,tylko profi środkach na bazie alkoholu.Nie jest też mowa o nawiewach,bo to rzeczywiście nic nie daje.
            Kżde auto ma specjalne otwory,albo opracowaną procedurę natrysku,jak się jej trzymasz to środek trafi na parownik-wylengarnię. Robiłem kiedyś ozonowanie w bardzo zagrzybionym aucie i nawet po trzecim razie klient (kobieta) wracał bo śmierdziało.Po jednej aplikacji środka grzybobójczego ,zaplikowanego poprzez bezpośredni natrysk ,wentylacja została uzdrowiona. Nie mam nic przeciw ozonowaniu,bo ma tą przewagę że odświeża też podsufitkę,ale w przypadku prawdziwej "infekcji" ,a nawet jej zaczątku,po prostu nie działa .Auto pachnie,masz uczucie świeżości i czystości,ale jeśli jest już jakaś kolonia grzyba,to jej nie zwalczy.
            Da ciekawostki dodam że wiele serwisów autoryzowanych,które mają w swojej ofercie ozonowanie,dalej posiada na obowiązkowym wyposażeniu środki tradycyjne na czarną godzinę.
            Last edited by m26; 17-06-2016, 23:54.

Comment

Dzięki za Wasze opinie. Znalazłem na Grouponie serwis w Krakowie, który posiada opcję z dezynfekcją parownika. Zobaczę jak wykonają usługę i podzielę się z Wami opinią.

Comment

Zamieszczone przez C-Fan Zobacz posta
                Dzięki za Wasze opinie. Znalazłem na Grouponie serwis w Krakowie, który posiada opcję z dezynfekcją parownika. Zobaczę jak wykonają usługę i podzielę się z Wami opinią.
                Witam.

Jaką wyrobili sobie u Ciebie opinię??

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Comment

Nie polecam ich. Mimo niskiej zawartości czynnika chłodniczego nie sprawdzili szczelności, bo nie była przedmiotem Groupona. Ogólnie niechętnie odpowiadali na moje pytania. Miesiąc później okazało się, że chłodnica klimatyzacji jest nieszczelna. Po moich doświadczeniach jestem skłonny nie polecać usług związanych z klimatyzacją oferowanych na Grouponie, bo są nastawione na masówkę, szybki zysk.

Znalazłem za to mały warsztat klimatyzacji, gdzie za około 30 zł sprawdzono mi szczelność, fachowo odpowiadano na moje pytania i napełniono układ czynnikiem za rozsądne pieniądze. Znajduje się na ulicy Zacisze 1 w Wieliczce. Numer telefonu to 606 213 631

A co do dezynfekcji parownika to wykonałem ją sam preparatem Wurth. Możesz dostać się do niego szukając na forum łatwego sposobu opisanego dla Twojego auta lub najprościej aplikując środek przez rurkę do odprowadzania skroplin z klimy.

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
                  Last edited by C-Fan; 31-10-2019, 10:15.

Comment

Working...
                  X