Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z zawieszeniem, poszukiwany mechanik w Krakowie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z zawieszeniem, poszukiwany mechanik w Krakowie

Witam forumowiczów,

Mam mały problem z zawieszeniem w mojej hondzie civic 1.4s 5d 2000r. Otóż stuka coś w przednim prawym kole, w trakcie jazdy prosto i skrętach w lewą stronę. I przy prędkościach 110 - 120 km/h zaczyna nią trząść. Z tego powodu wybrałem się do mechanika na przegląd, żeby sprawdził zawieszenie.

Wizyta u mechanika zakończyła się diagnozą, że jest sporo części do wymiany:
    - sworzeń dolny przód lewy i prawy
    - wahacz górny prawy przód
    - guma drążka stabilizatora
    - łącznik drążka stabilizatora
    - no i jeszcze jedna część której nazwy nie zapamiętałem

koszt tych części wyliczono na jakieś 520zł.
    A robocizna to jakieś kolejne 500zl.

Pytanie z mojej stronie wygląda następująco.

Zakładając, że rzeczywiście te częśi są zużyte i do wymiany, to czy cena, która w sumie wyniesie jakieś 1000zl jest adekwatna do pracy jaka zostanie w to włożona

Może zna ktoś w Krakowie mechanika, który mógłby zrobić to taniej?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

adekwatna cena.
    ja mialem gorzej i dalej mam jeszcze troche do wymiany, a zawieszenie w japonczykach to koszty straszne jak juz przychodzi wymienic calosc.

to tłuczenie sie to moze byc lacznik stabilizatora, przegob wewnetrzny, lub drazek kierowniczy przekladni.
    bicie przy 110-120 to raczej kola do wywazenia.

spoko 1000zl to nie tragedia. ja wydalem na zawieszenie juz ponad 3000zl i na po weekendzie szykuje sie jeszcze z 600zl

tanio moze nie, ale dobry mechanik jest na Dobrego Pasterza troche ponad stacja diagnostyczna. taka kanciapa. zna sie na robocie, chcoiaz mnie trafia juz z tym moim zawieszeniem.
    pod krakowem masz Morawicar - zaraz za balicami.
    sigpic

Comment

Working...
    X