Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Omijajcie te warsztaty/mechaników

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Omijajcie te warsztaty/mechaników

Cóż będę pierwszy...

Autorobex,
    Piaseczno ul. Orężna (a dokładnie jedna z bocznych ulic od niej odchodzących).

Było to gdzieś na początku tego roku... Odstawiłem auto bo nie paliło na benzynie, falowały obroty i ogólnie strasznie szarpało. Koleś trzymał samochód prawie miesiąc i wymienił: kopułkę, przewody wysokiego napięcia, świece, zresetował kompa i skasował mnie prawie 700zł... a najlepsze to, to, że i tak nie zrobił tego, co chciałem. Prosiłem go żeby nie wymieniał rzeczy, które sam mogę zrobić tylko po prostu NAPRAWIŁ Hanie! Na koniec powiedział, że nie wie, co to jest i żebym najlepiej podjechał do gaźnikowca to może on coś poradzi. Jak ktoś kiedyś zawita na jego podwórko to, to niech sobie odpuści. Na koniec dodam, że przed warsztatem stoi wielki szyld „NAPRAWA AUT JAPOŃSKICH”.
    Last edited by przemo_wb; 23-10-2009, 08:52.
    http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=12570

Renomowany warsztat na Ul. Mrówczej w Warszawie Wawer. Kolesie zakładają same oryginalne części ale niestety nie są słowni i starają się zaoszczędzić. Wymieniałem uszczelkę miski olejowej i wydawałoby się że jest wszystko ok ale po tygodniu zaczeło znowu z niej kapać a dokładniej z filtra oleju. Aby zaoszczędzić 10 zł włożyli mi stary filtr oleju z tego względu że tydzień przed wymianą uszczelki wymieniałem olej. Ostatnio brat wymieniał tam cewkę bo jego focus palił tylko na 2 cylindry. Nie chcieli brać odpowiedzialności gdyby coś było nie tak. Biorą ogromne pieniądze a postepują w 6taki sposób. Szczerze odradzam

Comment

tragedia!

omijajcie warsztat na ul.codziennej 44 w Warszawie MotoStrefa P.dariusz Białas w sierpniu robilem u niego zawieszenie przod tuleje wahaczy i zbierznosc po czym po miesiacu wrocilem z reklamacja gdyz gumy byly wybite ,wymienione zostaly w ramach gwarancji we wrzesniu ale juz pod koniec pazdziernika znowu sie wybily gdyz stwierdzono to na szarpakach na stacji diagn.samochod latal po jezdni jak glupi .za wwymiane zamiennikow +zbierznosc zaplacilem 500zl i mmialem zapewnienie ze to dobre zamienniki.badziewie zero.czuje sie oszukany i nie polecam tego goscia jako mechanika!

Comment

hej, jestem shpirti, jeżdżę Civicą Si wersją amerykańską rocznik 2007 i miałam problem z serwisem Chodzeń s.j. w Piasecznie. Porysowali mi w kilku miejscach dość solidnie lakier (do podkładu) i na bezczela się wypięli, twierdząc, że już taki przyjechał. Nie muszę chyba mówić że wcześniej nie był porysowany :/ tak więc odradzam, tym bardziej że po telefonie do Honda Polska dowiedziałam się że serwis od początku stycznia nie jest już autoryzowany.

Comment

Warsztat Volkan na ul. Konarskiego 89 (Jelonki - Oś. Przyjaźń) p. Roman - twierdzi, że kiedyś pracował w serwisie H (jasne!) a nie wie, że po wymianie czujnika prędkości trzeba zrobić reset, jak wywalało błąd. Zresztą przycina nieźle na częściach, a jego robocizna jest droższa niż serwisu H na ul. Parowcowej. Krętacz, naciagacz i bajerant. Wymiana czujnika prędkości zaskutkowała kosztem porównywalnym z kosztem zakupu używanej skrzyni u Ralfa, do tego przyznal się, że przez nie uwagę wylał prawie 2 litry ATF za co doliczył jeszcze kasę, a wina była jego. Nie potrafił też naciągnąć prawidłowo paska klinowego na alternatorze, twierdząc, że to przez wilgoć... Po naciągnięciu paska żadnego piszczenia nie było. Omijać szerokim łukiem zarówno jego usługi jak i usługi wulkanizacji, gdzie pracuje. Stara się wmawiać, że felgi są krzywe, nakrętki mają zjechane gwinty i oferuje swoje. Nie polecam!
          Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

Working...
          X