Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanik - okolice Grodziska Mazowieckiego/Milanówka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mechanik - okolice Grodziska Mazowieckiego/Milanówka

Osobiście polecam warsztat MJM - jeden z panów pracował w ASO Hondy, drugi w Toyocie, generalnie znają się na tym co robią, ja serwisuję tylko u nich. Strona: http://mjmserwis.pl

Zależy na kogo się tam trafi, słabe jest to że zostawiasz samochód i tak naprawdę nie wiesz kto będzie go naprawiał. Na początku moim samochodem zajmował się Pan który pracował wcześniej w hondzie i nalegałem żeby tak pozostało ponieważ się sprawdził. Pomimo moich próśb samochód "przejął" jego brat. Miałem problem z trzymającym hamulcem prawego przedniego koła - dużo cieplejsza prawa felga i zwiększone spalenie paliwa. Podczas prób usprawnienia samochodu które trwały ponad pół roku wymieniony został praktycznie cały układ hamulcowy, zero diagnostyki i działanie na zasadzie "wymieńmy teraz to, może pomoże", wymienił praktycznie wszystko i nic nie pomogło! Mówię mu że prawa felga jest nadal cieplejsza od lewej i że jest źle, gość dotyka obu felg i mówi że jak dla niego to one mają taką samą temperaturę. Za jego radą zmierzyłem termometrem po dłuższej jeździe temperaturę obu tarcz hamulcowych, okazało się że prawa jest cieplejsza o 30 stopni! Wychodzi na to że ja który mam podstawową wiedzę techniczną o samochodach lepiej od niego potrafię ocenić czy samochód jest sprawny czy nie. Wysłałem mu zdjęcia wskazań temperatury lewej i prawej tarczy hamulcowej wraz z odpowiednim opisem, jednak nie o trzymałem żadnej odpowiedzi. Zrywam współpracę, straciłem tylko masę czasu i pieniędzy na niepotrzebną wymianę części, nie wspominając już o kosztach związanych z większym spalaniem paliwa jakie poniosłem jeżdżąc przez tyle czasu niesprawnym samochodem.

Comment

Working...
    X