Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tecnogarage-uwaga na pseudotunera

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tecnogarage-uwaga na pseudotunera

Tecnogarage-uwaga na pseudotunera

Witam.
    Jako były klient tego warsztatu postanowiłem przestrzec wszystkich, którzy chcieli by robić swoje Hondy u niego.
    Jeżeli nie chcecie, aby z waszych aut zrobiono kompletny żużel to omijajcie Tecno z daleka.
    Człowiek ten uważa się za wielkiego znawcę, a nie posiada on podstawowej wiedzy i umiejętności.
    Jest nastawiony tylko i wyłącznie na $.Nie dotrzymuję terminów, wstawia ludziom zużyte części, wypuszcza z uszkodzonymi autami.
    Już rok mija jak robił modyfikację mojego civica i mimo napraw w innych warsztatach, wydanych pieniędzy, straconego czasu auto nadal nie jezdzi jak powinno.
    Tak skopać furę potrafi tylko Tecnogarage.Wystarczy poszukać np.Civic Klub spartolonych auta przez tego PSEUDOTUNERA.

Jeżeli zależy wam na autach, szanujecie swój czas i pieniądze ODRADZAM.

Pozdrawiam.

Ciekawe, ciekawe, napisałbyś coś więcej? Np. co Ci tak zje...

Comment

Kilka konkretów.
      Mam Civic MB3 d15z8, rok temu zdecydowałem się na zrobienie remontu generalnego dołu + minime+hybryda.Byłem kompletnie zielony w temacie postanowiłem więc zdać się na wiedzę i umiejętności Tecnogarage.
      Wszystkie części do mini kupione u Tecno.
      Umówiony czas pracy 5-7 dni.
      Do bloku d15z8 została wstawiona głowica z Y2 (taką zaproponował)+ przejście na OBD1+hybryda.
      Wstawiłem więc auto do warsztatu (w jedną stronę mam 180 km) i czekałem na pozytywne efekty.
      Już po 3 TYGODNIACH pojechałem po pierwszy odbiór auta.Jak się okazało nie ostatni.
      W rezultacie auto stało w warsztacie 5 TYG.a ja w sumie 4 razy przyjazdzałem na odbiór i zawsze był coś nie tak.
      Na skróty:
      -padnięty silniczek krokowy
      -mega luzy na zaworach po przejechaniu ok 700 km
      -nie otwierająca się do końca przepustnica
      -po 1500 km padł aparat zapłonowy
      -zle zrobiona wiązka OBD1
      -rozłączający się VTEC
      -spalanie stukowe
      -koszmarne AFRy
      -podłączenie seryjnego kompa od Y2 (nie przerobionego)do głowicy d15+Y2 i to miało jeżdzić
      -złe ciśnienie na cylindrach
      -itd...

Skrzynia hybrydowa, którą miał zmontować z dostarczonych mu 1,2 oraz przełożenia głównego 4,25 z s20, oraz 3,4 z CRX wyglądała następująco.Do auta została zamontowana seryjna skrzynia z d14 na miejsce mojej seryjnej, a części które mu dostarczyłem znikneły.
      Usługa kosztowała 1 tys.

A teraz trochę wiedzy od mądrych ludzi.
      Zrobienie mini z Y2 na bloku d15z8 czyli Econ jest totalną głopotą.
      D15z8 ma tłoki wklęsłe a komora spalanie Y2 zbyt duża i to nigdy nie będzie jezdzić.Trzeba było wymienić tłoki na wypukłe, albo najprościej "flaki" z Y2 wrzucić starej do głowicy d15z8.
      No, ale trzeba mieć wiedzę, żeby to ogarnąć, lub trochę pokory, żeby poradzić się mądrzejszych co i jak.

Co do skrzyni, to poza tym co napisałem wyżej okazało się, że ma jeszcze lepkie ręce?

Opisałem tu swój przypadek kontaktów z tym super tunerem
      Z tego co wiem nie jestem sam, wystarczy poszukać opinii o Tecno na CKPL.

Zastanówcie się więc dwa razy zanim oddacie mu auto.
      Ja szczerze ODRADZAM.

Pozdr.
      Last edited by Gość; 16-12-2010, 16:59. Powód: zmiana

Comment

Poszła do Ciebie odpowiedż na pw.
        Last edited by przemo_wb; 10-07-2010, 00:27.
        ビートル ジョン

Comment

Working...
        X