Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Lublin] Dobry warsztat

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• [Lublin] Dobry warsztat

Witam- mam problem z "check engine'm" w moim civicu. Bylem w aso timpol pod lublinem na trasie na piaski gdzie skasowali błąd i scharge'owali mnie na 120 zeta po czym po dniu problem powrócił. Następna wizyta, następne 120 zł i zdiagnozowanie usterki:"Coś z elektryką." Gość od elektryki na miesięcznym urlopie.
    Czy mogłby mi ktoś polecić jakiś warsztat w którym sie znają i "robią dobrze"?
    Z góry dzięki za odpowiedź
    Pozdrawiam

Najpierw wypada się przedstawić Przedstaw się - Honda Civic FanKlub Forum
    Last edited by pain; 03-09-2009, 19:46.

Ja np. jestem zadowolony z elektryka w CRH na ul. Roztocze, ale to również jest ASO (również drogo).
    Polecam również HOND-CAR na Męczenników Majdanka.

Comment

Jaki samochód jaki błąd ?

Comment

odświeżam temat. civic 2005 1.7cdti. świeci się check engine, a co dokładnie jest przyczyną chciałbym się właśnie dowiedzieć... tak więc gdzie mogę się udać (w CRH Auto 150zł...)

Comment

Zamieszczone przez arbitro Zobacz posta
          odświeżam temat. civic 2005 1.7cdti. świeci się check engine, a co dokładnie jest przyczyną chciałbym się właśnie dowiedzieć... tak więc gdzie mogę się udać (w CRH Auto 150zł...)
          Witaj.
          Niestety nic z tego nie wynika. Chcąc Ci cokolwiek podpowiedzieć musimy znać kod błędu. CE to skutek nie przyczyna. Skutek czego ? Bez skanera się nie obejdzie. Zapisz kod przy diagnostyce. Nie musi to być ASO, ale ktoś kto ma skaner, podepnie się do złącza diagnostycznego i odczyta kod błędu. Popytaj w okolicznych warsztatach. Za 150 zł to już kupisz skaner na własność. Zdziercy
          Samo odczytanie kodu poza ASO nie powinno przekroczyć 30-40 zł.
          Doraźnie sam skasuj błąd i zobaczysz, czy i w jakich okolicznościach się znowu pojawi. W skrzynce bezpieczników pod maską masz 7,5 A bezpiecznik BACK UP. Wyjmij go na kilkadziesiąt sekund. Zresetujesz kompa i bład czasowo zniknie. Jeśli nie była to chwilowa dysfunkcja zapali się znowu. Wtedy skaner i z kodem na Forum.
          Pzdr.

Comment

Skorzystałem z usług Honda-Car na DMM. Okazało się, że zawór przyczyną był problem z zaworem EGR. Przeczyścili i póki co spokój, auto jakby trochę lepiej pracowało, ale to może złudzenie.

Problem powrócił, dodatkowo zdarzyło się że odcinało turbinę. Posłuchałem mechanika i wymieniłem EGR... no i niestety check nadal się pojawia (P2413), dlatego nie wiem co dalej z tym zrobić... Jak odcina turbinę (ostatnio coraz częściej) to dochodzi jeszcze błąd P1237.

Nie wiem czy iść z tym do tych mechaników, bo straciłem do nich zaufanie po tym jak wymiana zaworu nie rozwiązała problemu...
            Last edited by arbitro; 15-08-2012, 19:40.

Comment

Arbitro udało Ci się rozwiązać problem? Co było przyczyną? Właśnie przerabiam te same checki i objawy. POMOCY.

Comment

Witam, jestem tutaj calkiem nowa wiec prosze o wyrozumialosc. Mam Honde Civic diesel 1.7. 2003 r. Jakies 3 miesiace temu zapalila mi sie kontrolka check engine, towarzyszyl temu spadek mocy i przyspieszenia. Pojechalam do mechanika, zdiagnozowal numer bledu (nie pamietam juz jaki) i sprobowal skasowac blad. Powiedzial, ze niestety nie daje sie go skasowac, jednakze jeszcze tego samego dnia niedlugo po dolaniu plynu do chlodnicy kontrolka zgasla. Jezdzilam tak ze 4 mce i nagle jakis tydzien temu

Przeczytaj wątek i zawarte w nim odnośniki. Szukając odpowiedzi korzystaj też z wyszukiwarki.
                Pzdr

Comment

Working...
                X