Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

karty I.C.E. (In Case of Emergency), czyli "w nagłym wypadku"

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• karty I.C.E. (In Case of Emergency), czyli "w nagłym wypadku"

Witam wszystkich!

Wczoraj dowiedziałem się z TV o trwającej na terenie Sieradza od jakiegoś czasu akcji darmowego rozdawania kart I.C.E.

Dystrybucją zajmuje się Sieradzkie Stowarzyszenie Przyjaciół Medycyny Ratunkowej

Dzwoniłem do nich dzisiaj i poprosiłem o przysłanie kilku egzemplarzy dla mnie i dla zainteresowanych znajomych. Jak tylko przyślą, to będą do odebrania u mnie, na spocie WPR.
    Nie wiem czy dla wszystkich zainteresowanych wystarczy, więc może chętni niech sami kontaktują się z S.S.P.M.R. w Sieradzu i proszą o przysłanie.
    Sądzę, że warto mieć coś takiego przy sobie, nic to nie kosztuje.

Oby nigdy nikomu nie musiało się przydać.
    Last edited by login; 24-01-2011, 13:40.

To samo tyczy sie telefonu komórkowego. Warto w swojej książce telefonicznej zmienić nazwy kontaktów najbliższych osób, które są w stanie udzielić na nasz temat pewnych ważnych informacji. I w taki sposób przykładowo zamiast kontaktu "Mama", "Żona" trzeba je poprzedzić skrótem "ICE Mama", "ICE Żona" i tak odpowiednio dla następnych osób "ICE2 Tata" itd.
    -> https://pl.wikipedia.org/wiki/I.C.E.
    -> https://www.ratowniczy.net/ice-in-case-of-emergency/
    Last edited by Sebulerbin; 24-01-2011, 14:12.

Comment

Bardzo fajna sprawa.
      Jeśli nie było by problemu to moze wrzuć skan,żeby kazdy mógł sobie pobrać i wyprodukować we własnym zakresie.

Swoją drogą miałem pewne obawy czy dział się przyjmie ale widzę,ze jest ok
      ビートル ジョン

Comment

Zamieszczone przez BeatleJohn Zobacz posta
        Jeśli nie było by problemu to moze wrzuć skan,żeby kazdy mógł sobie pobrać i wyprodukować we własnym zakresie.
        Bardzo proszę.

Uploaded with ImageShack.us

A nie prościej zadzwonić i poprosić żeby przysłali kilka egzemplarzy?

Comment

W sumie masz rację,zeby zadzwonić z prośba ale uwierz że ostatnio jestem zabiegany

Dzięki za skan
          ビートル ジョン

Comment

Zamieszczone przez BeatleJohn Zobacz posta
            Dzięki za skan
            Mam nadzieję, że się przyda.
            Pozdrawiam i dużo wolnego czasu życzę.

Comment

Zamieszczone przez login Zobacz posta
              Mam nadzieję, że się przyda.
              Pozdrawiam i dużo wolnego czasu życzę.
              Lepiej żeby ta karta nie była potrzebna;p

autko Ej9 black
              ksywa mani;]

Comment

Zamieszczone przez strazak1988 Zobacz posta
                Lepiej żeby ta karta nie była potrzebna;p
                Lepiej, że jak okaże się potrzebna, to żeby była.

Comment

ja od pewnego czasu mam ICE w komórce, ale mam nadzieję, że nie będzie potrzeby użycia

Comment

Witam wszystkich.
                    Ja od pewnego czasu (ok 2 lata) mam przy sobie kartę ICE oraz stosowny wpis w tel komórkowym. Była kiedys taka akcja organizowana przez "krewniaków" (www.krewniacy.pl). Publikowali tam wzory kart. Więc metodą: edytuj, drukuj, zalaminuj, wykonałem sobie kilka.
                    Uważam pomysł za świetny. Życzę oczywiście sobie w Wam wszystkim, by taka karta nie była nigdy potrzebna, jednak szanując zasadę "przezorny zawsze ubezpieczony" jestem stosownie "wyposażony"
                    Pozdrówka

Comment

Mam tylko nadzieję, że je przyślą, tak jak obiecali, i cała historia nie skończy się tak, jak to u nas często bywa, że komuś się nie chciało.
                      Last edited by login; 06-03-2011, 17:40.

Comment

Zamieszczone przez login Zobacz posta
                        Mam tylko nadzieję, że je przyślą, tak jak obiecali, i cała historia nie skończy się tak, jak to u nas często bywa, że komuś się chciało.
                        Nawet, jeśli nie przyślą, wykonasz ją sobie sam (jeżeli naprawdę uznasz, że Ci się może przydać - w myśl zasady, jak w moim poście wyżej) )

Comment

Dzisiaj rano przyszła przesyłka z kartami.

Mam 10 szt. do rozdania chętnym.
                          Zależnie od ilości chętnych, ale na początek proponuję po 1 szt. dla forumowicza.

Co do odbioru, to prawdopodobnie będę na najbliższym (2011.02.07.) spocie WPR:
                          Forum dla posiadaczy Hondy Civic i nie tylko.

Jeśli komuś się bardzo pali, to jest możliwość spotkania się wcześniej w Piastowie lub w okolicy.
                          Last edited by login; 01-02-2011, 13:14.

Comment

Ja wrzuciłem plik w worda,pózniej wydruk,zapakowanie w jakiś laminat po legitymacji szkolnej i leży w schowku
                            ビートル ジョン

Comment

Co do tych kart to na karcie Vitay Orlenu jest z tyłu miejsce na wpisanie dwóch osób do ewentualnego kontaktu
                              Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Working...
                              X