Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

akcja przywoławcza / steering gear box worm wheel defect

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• akcja przywoławcza / steering gear box worm wheel defect

Aktualne informacje dotyczące kampanii przywoławczych i aktualizacji produktów Honda. Śledź na bieżąco informacje o swojej Hondzie.

Dostępna zaległa akcja przywoławcza / aktualizacja pojazdu:

Safety recall: steering gear box worm wheel defect

Są już zestawy naprawcze, jestem umówiony na 23 kwietnia. Cała operacja ponoć 1,5 godz. roboty.

Comment

No to trzeba się umówić, bo oczywiście VIN się "łapie"
      Moja Hania
      http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Ja czekam na zestaw i termin

Comment

Mój też się teraz załapał. Trzeba bedzię się umówić.

Comment

U mnie już naprawa była, ale nic wcześniej się nie działo. Chociaż chyba mam teraz prostszą geometrię

Comment

Chyba wszystkie Civici załapały się na tą akcję.. u mnie również pompa i przekładnia do zrobienia.. chodź ja to olewam, auto jeździ bezproblemowo, nie chce mi się nawet tym du..py zawracać.. A w ogóle będą listownie powiadamiać o takiej akcji ?? Czy trzeba samemu się o to upominać ?
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

Ciekawostka...mimo że miałem już wymienioną całą przekładnię kierowniczą, akcja na moje auto także obowiązuje.

Comment

witam
                  Byłem w sobotę na przeglądzie i powiedzieli ze po świętach dostaną zestawy naprawcze i będą się umawiać na sprawdzenie WYCIEK Z POMPY PALIWA WYSOKIEGO CIŚNIENIA~6JP:RC: WYCOFANIE Z TYTUŁU BEZPIECZEŃSTWA oraz USZKODZENIE KOŁA ŚLIMAKOWEGO PRZEKŁADNI KIEROWNICZEJ

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                    Chyba wszystkie Civici załapały się na tą akcję.. u mnie również pompa i przekładnia do zrobienia.. chodź ja to olewam, auto jeździ bezproblemowo, nie chce mi się nawet tym du..py zawracać.. A w ogóle będą listownie powiadamiać o takiej akcji ?? Czy trzeba samemu się o to upominać ?
                    w serwisie powiedzieli że jak dostaną materiały naprawcze oczywiście dotyczy przekładni będą wysyłać maile lub dzwonić przy czym naprawa nie będzie polegać na wymianie przekładni tylko oleju i czegoś jeszcze niestety nie dosłyszałem natomiast całe kolumny w type R ... czemu taki podział nie wiedział.

Comment

Dzisiaj też dzwoniłem się dowiedzić w Łodzi. Polecili mi skontaktować się po majówce. Na razie nie wiedzą co i jak.

Comment

Jestem już po "naprawie". W Krakowie obecnie nie ma problemu, aby umówić się na taki zabieg - umówiłem się przez telefon, sprawdzenie w bazie, czy auto łapie sie na akcję i zamówienie zestawu naprawczego. Podobno każdy taki zestaw jest przypisywany do VINu. Całość zajmuje do 45 minut (standardowo w zależności jak serwisantom mocno się chce...). Jakoś ogarniają to bez potrzeby sciągania całego nadkola (dostęp od koła/dołu).

Sam zestaw to strzykawka ze smarem + jakaś "ulepszona" sprężynka dociskająca ten smar. Zestawy pojawiły się na początku kwietnia, ale czekali chwile na specjalny klucz ułatwiający odkręcenie nakrętki w przekładni bez potrzeby demontażu otaczających elementów. Jeśli chodzi o dostępność zestawów to zdarzyło im się że na 40 zamówionych dotarła tylko połowa. Może się więc okazać, że nie wszystkie serwisy bedą w stanie ogarnąć jednocześnie wiekszą liczbę klientów.

Comment

Zamieszczone przez Zeckt Zobacz posta
                          Sam zestaw to strzykawka ze smarem + jakaś "ulepszona" sprężynka dociskająca ten smar. Zestawy pojawiły się na początku kwietnia, ale czekali chwile na specjalny klucz ułatwiający odkręcenie nakrętki w przekładni
                          Był gdzieś tutaj filmik, ktoś wrzucił, jak wygląda ta naprawa przekładni, na filmiku, sposób naprawy był dokładnie taki jak to napisałeś.. słabo tam z tym dojściem, ale jak będą to robić, to w końcu dojdą do wprawy... ja jeszcze sobie poczekam z parę miesięcy..

Znalazłem ten filmik, to z USA.. https://www.youtube.com/watch?v=i82ysapwtXs&t=2s
                          Moja łódka Civic..
                          Mój "klekocik" Ceed..
                          Coś na temat olejów..

Comment

Byłem wczoraj w ASO na akcji serwisowej ws przekładni,czas ok godz.
                            Nie miałem większych problemów do tej pory,ale od jakiegoś czasu zauważyłem taki objaw przy normalnej jeździe prosto ,takie jakby lekkie ząbkowanie na ruchu kierownicy,jakby na zębatce lekko się blokował ruch o jeden ząbek.
                            Nie wiem jak jaśniej to opisać .
                            Po wizycie w serwisie jest ok,jak było w nowym.
                            Także polecam pojechać i zrobić.

Comment

Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta
                              takie jakby lekkie ząbkowanie na ruchu kierownicy,jakby na zębatce lekko się blokował ruch o jeden ząbek.
                              Ile masz najechane ?
                              Moja łódka Civic..
                              Mój "klekocik" Ceed..
                              Coś na temat olejów..

Comment

Working...
                              X