Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kampania przywoławcza Civic, CR-V i ZR-V

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kampania przywoławcza Civic, CR-V i ZR-V

Szanowni forumowicze,
    Honda ogłosiła Kampanię przywoławczą dla samochodów Civic, CR-V i ZR-V z lat 2023-2024.
    Ponad 3 tys. samochodów japońskiego producenta obejmie akcja serwisowa, która pozwoli wyeliminować ryzyko wycieku paliwa w egzemplarzach takich modeli jak CR-V, Civic oraz ZR-V. Klienci Hondy zostaną powiadomieni o szczegółach kampanii w Polsce.

Chodzi o sprawdzenie wysokociśnieniowej pompy paliwa, z której może wyciekać paliwo.
    Właśnie wróciłem z serwisu i okazało się, że ujawniono wyciek i pompa kwalifikuje się do wymiany.
    Podobno jest niemieckiej produkcji, a wymiana na taką samą niestety. Oby już teraz sprawną .

Pozdrawiam, życzę szerokiej drogi i zawsze sprawnych Hanek.
    Last edited by jugra; 10-01-2025, 11:02.

Tak, byłem przedwczoraj ZR-V i nie wykryto wycieku. Całość trwała 45 minut.

Comment

Byłem dzisiaj na akcjach serwisowych dotyczących przekładni kierowniczej i pompy paliwa (serwis Kolaczek Wieliczka). Po półtorej godziny auto z powrotem. Podobno przekładnie nasmarowali z pompa nie maiła żadnych nieszczelności. Dodam że z przekładnią nie miałem żadnych problemów. Przy okazji zgłosiłem usterkę polegająca na drganiach układu hamulcowego przy mocnym hamowaniu. Prawdopodobnie krzywa tarcza z tyłu. Ku mojemu zaskoczeniu przyznano mi wymianę tylnych tarcz i klocków na nowe, w ramach gwarancji. Miły gest. Jako uzasadnienie podano, niewielkie zużycie eksploatacyjne elementów i niewielki przebieg auta (25tys. km). Niestety tarcz nie mieli na stanie, zostały zamówione i czekam na termin wymiany.

Comment

Na początek jako nowy się przywitam: cześć!

A teraz podepnę do tematu.

Na ile można wierzyć w sumienność dealera/serwisu w takich sprawach? Tu rozmawiacie o kampanii z przed kilku miesięcy. Ja auto odebrałem tydzień temu - czy mogę założyć, że przed wydaniem było sprawdzone pod kątem wszystkich problemów które były ujawniane w poprzednich miesiącach? Czy raczej dobrze być upierdliwym i dopytać?

Pierwszy raz kupiłem auto nowe i nie mam pojęcia ile stoi na różnych etapach dystrybucji i jak dobrze jest sprawdzane przed samym wydaniem. Mówię o modelu produkcyjnym 2024, więc teoretycznie mogłoby nie być wolne od wad które wychodziły stosunkowo niedawno.

Z góry dzięki!

Comment

Zamieszczone przez artifosi Zobacz posta
          Pierwszy raz kupiłem auto nowe i nie mam pojęcia ile stoi na różnych etapach dystrybucji i jak dobrze jest sprawdzane przed samym wydaniem.
          Z góry dzięki!
          Wbij VIN i będziesz wiedział wszystko

Aktualne informacje dotyczące kampanii przywoławczych i aktualizacji produktów Honda. Śledź na bieżąco informacje o swojej Hondzie.

Comment

Working...
          X