Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z automatycznym rozkładaniem lusterka (str. kierowcy)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z automatycznym rozkładaniem lusterka (str. kierowcy)

Hej,

to będzie mój debiut na forum - wcześniej jakoś wystarczała wyszukiwarka ale tym razem niczego sensownego nie znalazłem.

Od jakiegoś czasu po otwarciu samochodu (kluczykiem, albo czujnikiem w klamce) często nie rozkłada się lusterko od strony kierowcy. Lusterko od strony pasażera rozkłada się zawsze. W takiej sytuacji, po wejściu do samochodu, trzeba użyć przycisku składania/rozkładania lusterek, wtedy najpierw składa się to od strony pasażera, następnie rozkładają się już oba. Trochę to irytuje. Dzieje się tak zazwyczaj gdy samochód trochę postoi, ale u mnie to max kilkanaście godzin. Samochód nie jest garażowany, ale nie zauważyłem, żeby ta sytuacja miała związek np. z pogodą. Dodatkowo po tym ręcznym złożeniu/rozłożeniu już działa normalnie

Byłem z tym w ASO, ale panowie niczego nie znaleźli, zamówili natomiast nowe lusterko. Z jednej strony można powiedzieć, że jak chcą, to niech wymieniają, z drugiej to trochę dziwna diagnoza patrząc na objawy.

Co myślicie?

Ja bym wyłączył składanie lusterek aby się nie denerwować .

Comment

Ten typ tak ma...ja mam już dwa razy wymienione lusterko od strony kierowcy, te same objawy.

Comment

Zamieszczone przez P_Pawel Zobacz posta
        Ten typ tak ma...ja mam już dwa razy wymienione lusterko od strony kierowcy, te same objawy.
        Dzięki Paweł, w grupie zawsze raźniej

Czyli wymiana lusterka specjalnie nie pomaga, tak? Mogę to wyłączyć i olać, tylko później człowiek się denerwuje, że coś nie działa (a chce np. samochód sprzedać). Pewnie z raz wymienię, ale jednak trochę lipa jeśli to nie pomoże.

Comment

Zamieszczone przez ksiczek Zobacz posta
          Mogę to wyłączyć i olać, tylko później człowiek się denerwuje, że coś nie działa (a chce np. samochód sprzedać). Pewnie z raz wymienię, ale jednak trochę lipa jeśli to nie pomoże.
          Jest gwarancja to wymieniaj na sprawne.. a to, że znowu się może popsuć to już inna sprawa.. póki jest gwarancja to trzeba z niej korzystać
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

mój debiut na forum
            a ja dodam o zasadach , nie pisz na forach słowa "problem" i "pomocy" w temacie, bo to utrudnia jak sam zauważyłeś odnajdywanie tego...czego szukasz. Weź i wpisz: "problem z lusterkiem" albo "szukam lusterka" dostaniesz 5 stron niczego. Wpisz: "Lusterko się nie rozkłada" już nie będzie 15 stron o niczym.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Od jakiegoś czasu po otwarciu samochodu (kluczykiem, albo czujnikiem w klamce) często nie rozkłada się lusterko od strony kierowcy.
              Składane lusterka zimą zachowują się czasami dziwnie, dlatego raczej nie zaleca się uruchamiać tej opcji.

Comment

Moje lusterka wariują jak jestem na myjni i używam myjki. Nie ma znaczenia czy auto jest wyłączone i zamknięte czy nie i cały czas auto mi się zamyka i otwiera i lusterka się składają i rozkaładają. Kluczyki mam w kieszeni lub w aucie i wyglada to tak jakby reakcja była pod ciśnieniem wody na klamki. Hmm czy coś robię źle? Dlatego je wyłączyłem w systemie. Podpytam na serwisie w maju na przeglądzie

Comment

To normalne . Jak lejesz ciepłą wodą po klamce i stoisz obok auta to ono to odbiera jak dotknięcie klamki z chęcią otwarcia/zamknięcia drzwi .Ja na myjce wkładam kluczyk w taki pokrowiec ochronny dzięki czemu samochód nie widzi kluczyka i problemu z otwieraniem/zamykaniem co chwilę
                  nie ma

Comment

Comment

Polecam kluczyk do środka i nic się nie zamknie, jak ktoś chce być ostrożny to wyciąga mechaniczny i do kieszeni, elektryczny do środka i spokój - jakby jakimś cudem się zamknął to można otworzyć ręcznie, wejście jest pod klamką.

Comment

Working...
                      X