Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Detailing elementów zewnętrznych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Detailing elementów zewnętrznych

Zastanawiam się nad położeniem powłoki Graphenowej Onyx graphen pure. Czy warto? Co z gwarancją na lakier?

ja zdecydowałem się na konserwację podwozia woskiem waxoyl w serwisie mówili że jest ok i faktycznie byłem zobaczyć jak to wygląda przed i po, jest 6 lat gwarancji z corocznym przeglądem jak będę miał zdjęcia załączę... dodam że auto zabrali na 4 dni gdyby było starsze mówił że proces czyszczenia jest dłuższy ale ciekawostką jest to ze jako auto zastępcze dostałem wpierw avensis a potem dali kurę oktawię oba auta stare może 10 letnie powiem że tak fatalnej motoryzacji nie widziałem szczególnie ta skoda gdyby to porównać do 7 czy 8 gen to jak comodore do PS5 po prostu przepaść i tu zastanawiają mnie ci specjaliści którzy na YT wrzucają filmy testy i porównania aut myślę że to kompletni wywrotowcy a przynajmniej ich znaczna część .

Comment

Zamieszczone przez IGNACJOSZ Zobacz posta
      ja zdecydowałem się na konserwację podwozia woskiem waxoyl w serwisie mówili że jest ok i faktycznie byłem zobaczyć jak to wygląda przed i po, jest 6 lat gwarancji z corocznym przeglądem jak będę miał zdjęcia załączę... dodam że auto zabrali na 4 dni gdyby było starsze mówił że proces czyszczenia jest dłuższy ale ciekawostką jest to ze jako auto zastępcze dostałem wpierw avensis a potem dali kurę oktawię oba auta stare może 10 letnie powiem że tak fatalnej motoryzacji nie widziałem szczególnie ta skoda gdyby to porównać do 7 czy 8 gen to jak comodore do PS5 po prostu przepaść i tu zastanawiają mnie ci specjaliści którzy na YT wrzucają filmy testy i porównania aut myślę że to kompletni wywrotowcy a przynajmniej ich znaczna część .
      Hello, do you mind to say how much it cost? Was it in warsaw?

Comment

niestety w Sopocie a koszt to 2300,- pln

Comment

niestety w Sopocie a koszt to 2300,- pln
          ok ok, thanks. Need to find for next year now since I already bought my first winter tyres and was a big bomb

Comment

Zamieszczone przez vlc_marcos Zobacz posta
            ok ok, thanks. Need to find for next year now since I already bought my first winter tyres and was a big bomb
            odradzam "Goodyear Ultra Grip Performance 3 235/40 R18 95 V" to niestety kupa i do tego droga

Comment

odradzam "Goodyear Ultra Grip Performance 3 235/40 R18 95 V" to niestety kupa i do tego droga
              Hello, I can Imagine I bought Blizzard LM005, first week of using them but they seem ok.

Comment

DSC_0399.jpg opony które mają rant ochronny felgi nie są w stanie go ochronić ... ocierając się o krawężnik na stacji benzynowej przy szybkości 1km/h nie sprostały zadaniu, nie polecam są przereklamowane

Comment

różne są opony i różne mają ranty to raz
                  dwa, że przy tym profilu nigdy ten rant nie będzie duży ale i tak lepiej go mieć niż nie mieć
                  trzy to są różne kształty felg i niektóre mają taki, że mniej wystaje poza oponę
                  Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                  Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

tu już nie chodzi o to jaki rant, widzę jaki ma michelin bo jest na felgach (letnie) widzę jaki jest zimowy u znajomego w verdestein bo zamienił letnie na zimowe profil tego rantu nie pozwoli na taką ocierkę... kupując oponę nie wiesz jak leży na feldze i to jest pewien problem jest również problemem cena czy koszt zakupu bo płacąc lekko 150 pln (szt) więcej jak za yokohamę, nokiana czy verdesteina oczekujesz że w zakupie niemal wszystkie właściwości: hałas, trakcja, mokra nawierzchnia a o rancie nie wspomnę są lepsze!!! niestety chińczycy jak niemcy kłamią na potęgę

Comment

Myślę, że tu nie chodzi o kłamstwa a w grę wchodzą 2 czynniki:
                      1wszy - budowa opony - jak się przypatrzysz niektóre opony maja taki kształt [_] a inne lekko taki (_) i wynika to z indywidualnej cechy budowy opony
                      2gi - felga na jaka zakładasz taką oponę. Inaczej będzie leżeć na 7,5J a inaczej na 8J

Finalnie jak się spotkasz z taka oponą (_) i założysz przy rozmiarze 235 na felgę 7,5 (co jest prawidłowo i dopuszczalne) to rant musiałby mieć pewnie z 1cm grubości by ochronić felgę. Takie duże ranty widziałem tylko na jakiś continetalach kiedyś. Tu na Twoim zdjęciu i tak masz OK, bo np. moje zimowe felgi mają jakby wystające ramiona za obrys felgi co już całkiem powoduje, że żaden rant mi nie pomoże.

ps. Twoje otarcie nie jest na szczęście głębokie. Po zimie papierek, matowienie, oklejenie i czarny spray+klar i będzie praktycznie nie do zauważenia.
                      Last edited by Lcfr; 07-11-2023, 12:21.
                      Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                      Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Working...
                      X