Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Chlapacze

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Chlapacze

Witam wszystkich forumowiczów, w szczególności posiadaczy Civic'a XI!
    Czy ktoś z was przerabiał już temat chlapaczy? W ASO sobie zaśpiewali coś koło 550 zł.

Zamieszczone przez myram Zobacz posta
    Witam wszystkich forumowiczów, w szczególności posiadaczy Civic'a XI!
    Czy ktoś z was przerabiał już temat chlapaczy? W ASO sobie zaśpiewali coś koło 550 zł.
    Ja zamówiłem na Aliexpress

Przednie pasują nieźle tylne nieco gorzej ale trochę kombinując udało się dopasować.

Comment

Czy możesz wrzucić fotki i opisać problem z tylnymi chlapaczami.
      Również zamierzam kupić na Ali. W związku z czym trzeba się nastawić na problemy natury spasowania.

Comment

Generalnie trzeba kombinować z wkrętami, bo oryginalne miejsca mocowania nadkola nie pasują. Ja musiałem wkręcić dodatkowy wkręt do zderzaka i zastosować specjalny nit do osłony nadkola. Mimo że udało mi się je solidnie przymocować to i tak doskonale nie przylegają do elementów karoserii. Na razie jest jak jest ale nie wiem czy w przyszłości nie kupię jednak oryginalnych. Może stanieją z czasem.
        P_20230422_133208[1].jpg
        P_20230422_133215[1].jpg
        P_20230422_133236[1].jpg
        P_20230422_133251[1].jpg

Comment

Ja zamówiłem w Aso chlapacze nakładki na progi i listwę na tylny zderzak... i po kolei 510 pln + 1 pln montaż, 857 pln + 1 pln montaż i 545pln + 1 pln montaż jak to będzi8e wyglądało jeszcze nie wiem.

Comment

Tak patrzę na te chlapacze Chińskie i moim skromnym zdaniem gdybym miał to zostawić tak spasowane to wolałbym już nie mieć chlapaczy...
            Wszystko rozumiem że OEM drogie itd, ale do ceny auta to bym jakoś przełknął ich koszt zakupu lub poczekał rok z dwa gdy stanieją i zamontował OEM żeby to jakoś wyglądało / pasowało.

Comment

w 10 gen na chińczyki nie można narzekać - są dopasowane ładnie. Tutaj tył jako tako ale ten przód...
              tak czy inaczej to one i tak chyba dość szybko mogą zostać zgubione bo to dość niskie auto...
              Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
              Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Takie niskie nie jest, przeswit podobny jak w X sedanie .
                Obawiam się ze Chińczyki robią pod sedana produkowanego stany,Kanada i dlatego do Japończyka mogą nie pasować

Comment

Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
                  Tak patrzę na te chlapacze Chińskie i moim skromnym zdaniem gdybym miał to zostawić tak spasowane to wolałbym już nie mieć chlapaczy...
                  Wszystko rozumiem że OEM drogie itd, ale do ceny auta to bym jakoś przełknął ich koszt zakupu lub poczekał rok z dwa gdy stanieją i zamontował OEM żeby to jakoś wyglądało / pasowało.
                  Tak pewnie zrobię. Ale wolę mieć założone jakieś chlapacze bo błoto z pod kół strasznie niszczy naroże progu i błotnika.

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                    w 10 gen na chińczyki nie można narzekać - są dopasowane ładnie. Tutaj tył jako tako ale ten przód...
                    tak czy inaczej to one i tak chyba dość szybko mogą zostać zgubione bo to dość niskie auto...
                    Raczej nie obawiam się o zgubienie ponieważ przykręciłem je solidnie.

Comment

Zamieszczone przez Mariusz -TT Zobacz posta
                      Takie niskie nie jest, przeswit podobny jak w X sedanie .
                      Obawiam się ze Chińczyki robią pod sedana produkowanego stany,Kanada i dlatego do Japończyka mogą nie pasować
                      Jest to bardzo możliwe.

Comment

Working...
                      X