Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alarm przekroczenia prędkości

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Alarm przekroczenia prędkości

Panie i Panowie,
    Czy wie ktoś jak wyłączyć dźwiękowe ostrzeżenie przekroczenia prędkości przy włączonym systemie rozpoznawania znaków? Jest to według mnie użyteczny system, ale doprowadza mnie do szewskiej pasji bipanie przy przekroczeniu prędkości o 3 km/h, za każdym razem. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

W menu ustawień wyłączałem, ale nie wiem czy dalej wykrywa znaki - chyba tak ale takie miniaturki pokazuje.
    Jaki rocznik? W 2024 ma być hardcore i auto ma chyba odcinać gaz po przekroczeniu...

Comment

Dzięki za odpowiedź. Auto z listopada 2023. Wersja Advance. W ustawieniach systemu wspomagania kierowcy można to albo całkowicie wyłączyć albo włączyć i słuchać alarmu co 10 sekund :/

Comment

W menu można wyłączyć, ale trzeba to robić za każdym uruchomieniem samochodu. Nie pamięta.

Comment

To musieli zmiany w sofcie zrobić bo moim odbiór w styczniu miał być w grudniu. I nie mam żadnego pikania tylko miga mu ikonka.

Strach robić twraz upgrade softu

Pytanie jak najłatwiej miesiąc produkcji ?

Comment

Zamieszczone przez brumzium Zobacz posta
            W menu ustawień wyłączałem, ale nie wiem czy dalej wykrywa znaki - chyba tak ale takie miniaturki pokazuje.
            Jaki rocznik? W 2024 ma być hardcore i auto ma chyba odcinać gaz po przekroczeniu...
            Kto Ci takich bzdur nagadał? Do takiego czegoś raczej nigdy nie dojdzie, chociażby ze względu bezpieczeństwa. Byłby to absurd i nikt samochodu by nie kupił.

Comment

Zamieszczone przez zack23 Zobacz posta
              Kto Ci takich bzdur nagadał? Do takiego czegoś raczej nigdy nie dojdzie, chociażby ze względu bezpieczeństwa.
              To nie do końca takie bzdury, jest taka opcja w roczniku 24', jeśli to włączysz i będziesz próbować przekroczyć prędkość, jaką "zobaczy" na znaku kamera, to auto nie pozwoli Ci tego zrobić, jeszcze tego nie testowałem...
              Last edited by Grzechu; 28-04-2025, 08:27. Powód: sens wypowiedzi.. :)
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

Czyli jakby taki limit ustawiający się automatycznie z odczytanego znaku? Jako opcja może i tak, ale jako automatycznie włączające się samo nie wydaje mi się ciekawe czy odpuszcza wtedy po kolejnymi wcisnieciu gazu.
                A tak w ogóle to samo to pikanie rozumiem, że idzie wyłączyć gdzieś tam w ustawieniach za każdym razem po odpaleniu silnika?

Comment

limit predkości można ustawić i auto szybciej nie pojedzie,ale nie ma to nic wspolnego z systemem rozpoznawania znaków

Comment

Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta
                    limit predkości można ustawić i auto szybciej nie pojedzie,ale nie ma to nic wspolnego z systemem rozpoznawania znaków
                    Kolega wyżej nie pisał o limicie zwykłym(do którego ja nawiązałem jako podobieństwo) tylko do jakiejś opcji ograniczającej prędkość maksymalną do rozpoznanych znaków. Że rzekomo takowa istnieje :P A czy to prawda...nie wiem, nie sprawdzałem :P

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                      To nie do końca takie bzdury, jest taka opcja w roczniku 24', jeśli to włączysz i będziesz próbować przekroczyć prędkość, jaką "zobaczy" na znaku kamera, to auto nie pozwoli Ci tego zrobić, jeszcze tego nie testowałem...
                      Dokładnie. Testowałem; nie używam.
                      Funkcja ta jest już w poprzednim Civic X-gen.
                      Jest to Inteligentny ogranicznik prędkości maksymalnej w wersji z rozpoznawaniem znaków drogowych TSR.
                      (Instrukcja Obsługi strona 535 ).
                      Obsługuje to kontrolka LIM w przełącznikach na kierownicy tempomatu adaptacyjnego.
                      Swoją drogą trzeba uważać co się ponastawia, bo faktycznie można sobie narobić kłopotów

Comment

Working...
                      X