Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Negocjacje przed odbiorem auta

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Negocjacje przed odbiorem auta

Cześć wszystkim,

Jako że niedługo wypada termin odbioru mojej hondy od Wyszomirskiego w Warszawie, zastanawiam się czy komuś udało się coś jeszcze ugrać przed odebraniem samochodu - np. jakiś pakiet serwisowy?

Mowa o zwykłym Civicu ehev

Zapytaj o rabat na zabezpieczenie podwozia ,robiłem u nich i jestem zadowolony.
    Szef jest młody i bardzo pozytywnie nastawiony.
    Tylko zapytaj w bls wyszomirski,to ich dział blacharski
    Last edited by zyga502; 19-02-2024, 17:10.

Comment

Zamieszczone przez roszu Zobacz posta
      Cześć wszystkim,

Jako że niedługo wypada termin odbioru mojej hondy od Wyszomirskiego w Warszawie, zastanawiam się czy komuś udało się coś jeszcze ugrać przed odebraniem samochodu - np. jakiś pakiet serwisowy?

Mowa o zwykłym Civicu ehev
      ja odbierałem w maju 2023 a w marcu podnieśli cenę zakupu o 13 tys. powiedziałem ze rezygnuję bo auto zostało już wyprodukowane więc cena powinna być jak z przed podwyżki na to sprzedawca mówi że to honda polska podniosła nie fabryka i nic nie zrobi to powiedziałem że jak nie dostanę jakiegoś bonusu nie zamierzam kupować... handlowiec w porozumieniu z kierownikiem serwisu dali mi taki bon rabatowy w serwisie i częściach na 10% do tego auta nie wiem czy to dużo ale przekonali mnie powiem ci że niedawno byłem w salonie i rozmawiałem z tym co sprzedawał mi auto... teraz jest sporo ale niestety civiców nadal nie ma i nadal się czeka około 12 mc-y

Comment

Zamieszczone przez IGNACJOSZ Zobacz posta
        dali mi taki bon rabatowy w serwisie i częściach na 10% do tego auta nie wiem czy to dużo ale przekonali mnie
        takie bony z tego co ktoś tu opisywał dawali chyba już przy Xgen
        tak całkiem obiektywnie to żaden rabat - mocno znikoma korzyść, szczególnie gdy jednorazowy...
        smutna polityka
        Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
        Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez IGNACJOSZ Zobacz posta
          ja odbierałem w maju 2023 a w marcu podnieśli cenę zakupu o 13 tys. powiedziałem ze rezygnuję bo auto zostało już wyprodukowane więc cena powinna być jak z przed podwyżki na to sprzedawca mówi że to honda polska podniosła nie fabryka i nic nie zrobi to powiedziałem że jak nie dostanę jakiegoś bonusu nie zamierzam kupować... handlowiec w porozumieniu z kierownikiem serwisu dali mi taki bon rabatowy w serwisie i częściach na 10% do tego auta nie wiem czy to dużo ale przekonali mnie powiem ci że niedawno byłem w salonie i rozmawiałem z tym co sprzedawał mi auto... teraz jest sporo ale niestety civiców nadal nie ma i nadal się czeka około 12 mc-y
          Ja odbierałem auto w październiku 2023 a zamawiałem wrzesień 2022.W zamówieniu miałem cenę 150.400 i za taką tez odebrałem auto. W salonie chcieli podnieść cenę na 167900. Wysłałem maila do Honda Poland i utrzymali cenę z zamówienia.

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
            takie bony z tego co ktoś tu opisywał dawali chyba już przy Xgen
            tak całkiem obiektywnie to żaden rabat - mocno znikoma korzyść, szczególnie gdy jednorazowy...
            smutna polityka
            ten bon to nie jednorazowa zniżka tylko zniżka na każdorazową wizytę tego konkretnego auta w serwisie. co do treści Tadek68 i ceny zakupu nie wiem jak to zrobił dzwoniłem do centrali H.P. a byłem mocno naładowany wzrostem cen... gość powiedział że po podwyżce (jakoś koniec marca 2023) cena jest obowiązującą i nie ma możliwości powrotu do ceny z dokumentu zamówienia bo tam jest wpis że faktyczna cena auta będzie wpisana na fakturze a dodatkowo był wpis że nie ma gwarancji ceny. zakładam że wszystkie te zamówienia były identyczne formatka . jedyne czym można się pocieszać to fakt że na auto produkowane w Japonii czyli civic trzeba jak w 2023 długo czekać i chyba w grudniu czy styczniu znowu nie przyjmowali zamówień pozostałe czyli HRV, ZRV i CRV są dostępne albo od ręki lub czeka się do trzech miechów max ale te robione są u chińczyków.

Comment

Te 10% na serwisie, to z mojego doświadczenia może dostać każdy, wystarczy grzecznie zapytać o rabat.

Comment

No każdy to chyba raczej nie. Pytałem nie raz, przynajmniej w Krakowie, i jakoś nie bardzo.
                A nie jedną, nie dwie nowe Hondy wyprowadziłem z salonu.

Comment

U mnie sytuacja wyglądała tak że do zamówienia był załącznik w którym było napisane że w razie podniesienia ceny przez importera zostanę niezwłocznie o tym fakcie poinformowany. Pomimo dwóch podwyżek dealer nie skontaktował się ze mną. Auto otrzymałem za cenę z zamówienia. Niestety odbierałem jako jeden z ostatnich klientów salonu ponieważ został zamknięty. Salon w Toruniu.

Comment

Zamieszczone przez lisu Zobacz posta
                    Te 10% na serwisie, to z mojego doświadczenia może dostać każdy, wystarczy grzecznie zapytać o rabat.
                    pewnie tak tylko o ile na części mogą opuścić o tyle na roboczo godzinie już nie

Comment

Tak to u mnie wygląda na fakturze.

faktura_aso.png

Comment

Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta
                        Zapytaj o rabat na zabezpieczenie podwozia ,robiłem u nich i jestem zadowolony.
                        Szef jest młody i bardzo pozytywnie nastawiony.
                        Tylko zapytaj w bls wyszomirski,to ich dział blacharski
                        Ile Cie kosztowalo zabezpieczenie podwozia u nich? Ja ich bardzo lubie, z warszawskich salonow wydaja sie najbardziej pro klient, nie kupie u nich bo nie mieli, ale bede u nich serwisowal.

Swoja droga w zamowieniu mam taki zapis: ‚Cena samochodu wg aktualnej specyfikacji wyposażenia dla zamawianego modelu i wersji obowiązuje w dniu jego odbioru’. Jak to rozumiecie?
                        Last edited by mhz88; 28-02-2024, 21:41.

Comment

Odnosnie zapisu z zamówienia-wyposazenie samochodu jak i cena znana podczas odbioru.
                          Na przełomie od premiery modelu do teraz zmieniło sie np.wyposazenie i nie w każdej wersji jest BSI,cena też uległa zmianie
                          Mówiąc łapatologicznie ,nie ma gwarancji ceny ani wyposażenia
                          p.s.
                          Zabezpieczenie robi Wyszomirski ale na Parowcowej,

Comment

Zamieszczone przez mhz88 Zobacz posta
                            Ile Cie kosztowalo zabezpieczenie podwozia u nich? Ja ich bardzo lubie, z warszawskich salonow wydaja sie najbardziej pro klient, nie kupie u nich bo nie mieli, ale bede u nich serwisowal.

Swoja droga w zamowieniu mam taki zapis: ‚Cena samochodu wg aktualnej specyfikacji wyposażenia dla zamawianego modelu i wersji obowiązuje w dniu jego odbioru’. Jak to rozumiecie?
                            Zabezpieczenie robi BLS Wyszomirski a nie Honda Wyszomirski proszę czytać ze zrozumieniem mariusz
                            W kwestii ceny to takie zabezpieczenie kosztuje 3,6 tys,ale ja miałem rabat,bo robiłem już kilka rzeczy u nich, a poza tym szef jest młody ,bardzo dobrze ocenia civica 11 i namawiał mnie na lepszą zabezpieczenie,lepsze materiały.

Comment

BLS Wyszomirski to własnie Parowcowa i jest tam logo Hondy wiec nie za bardzo wiem co przeczytałem bez zrozumienia?

Comment

Working...
                              X