Jakie dywaniki polecacie do FL5 type R? Ma wszystko czerwone na dole i welurowe są czerwone, a gumowe praktyczne ale czarne...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie dywaniki do FL5 type R?
Collapse
X
-
Zapytaj w evadywaniki.pl
Jeśli chcesz czerwone to mają chyba jako kolory limitowane. Ja mam od nich do FL4 mate bagażnika i jestem bardzo zadowolony. Dywaników nie brałem u nich tylko dlatego że mam OEM, ale te ich też są naprawdę fajne i uniwersalne - i na lato i na zimę sprawdzą się bdb.
-
Zamieszczone przez brumzium Zobacz postaJakie dywaniki polecacie do FL5 type R? Ma wszystko czerwone na dole i welurowe są czerwone, a gumowe praktyczne ale czarne...
Zamieszczone przez icmarek Zobacz postaZapytaj w evadywaniki.pl
jakaś mata w bagażniku to i owszem bo jak cos się wyleje to trochę pomogą ale same dywaniki są IMO tragiczne
W tremacie dywaników moje zdanie jest takie:
Gumowe - dla ludzi, którzy mają dom na wsi, bądź ciężkie dojazdy - czyli tam gdzie jest niestety przymus ubrudzenia obuwia i wsiadania w takim do auta. Ewntualnie jeszcze dziecki co jak wiadomo trudne sa do opanowania bo żyją własnym światem.
Welur - dla normalnych miejskich użytkowników, którzy lubią swoje auta i komfort w nich. Nawet jak wsiądą czasem z drobnym piachem czy śniegiem to zaraz wytrzepią i luz.
Przepraszam ale nie umiem zrozumieć ludzi, którzy kupują dywaniki typu "korytko" czy właśnie evadywaniki argumentując, że mogą wtedy bez problemu wsiąść do auta w każdych warunkach i jeździć komfortowo. Wilgoć i brud się sam nie usunie ( z gumy także) wiec jazda w tym syfie później jest dramatyczna - niski komfort, brud i wilgoć w aucie i jej zapach - szczególnie jak auto nocuje w różnych warunkach.
Pomijając dzieciaki i trudny leśny/wiejski/dojazdowy teren stosowanie takich gumowych dywaników to jakby lekkie oszukiwanie siebie by nie sprzątać.
Finalnie - kupując FL5 - prestiżowy, ekstrawagancki samochód i stosowanie w nim gumowych dywaników to równie dobrze proponuje wsiąść w gumiakach...
ale to moje zdanie czysto subiektywneLast edited by Lcfr; 15-10-2023, 19:47.Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez Lcfr Zobacz postaGumowe - dla ludzi, którzy mają dom na wsi, bądź ciężkie dojazdy - czyli tam gdzie jest niestety przymus ubrudzenia obuwia i wsiadania w takim do auta. Ewntualnie jeszcze dziecki co jak wiadomo trudne sa do opanowania bo żyją własnym światem.
Welur - dla normalnych miejskich użytkowników, którzy lubią swoje auta i komfort w nich. Nawet jak wsiądą czasem z drobnym piachem czy śniegiem to zaraz wytrzepią i luz.
Zarówno w UFO jak i teraz w Xgen dywaniki zmieniam razem z oponami. Mimo tego, ze sporo moich przejazdów jest na trasie z parkingu podziemnego na parking podziemny, w zimie na butach jest sporo soli i innego syfu a dywanów mi szkoda, nawet jak sa zaimpregnowane. Do FK8 OEM welury kosztują prawie 850 zł (do FL5 100kę drożej) i dzięki temu, że w zimie nie namakają solą i syfem i będą żyć dłużej.
Kiedyś przejeździłem zimę z welurami, a potem suszyłem wykładzinę w aucie bo była namoknięta po zimie. Fakt, ze to było 20 lat temu kiedy zimy były bardziej śnieżne, ale nastawienie pozostało
Comment
-
Zamieszczone przez filipfm Zobacz postaFakt, ze to było 20 lat temu kiedy zimy były bardziej śnieżne, ale nastawienie pozostało
każdy robi jak uważa ale dla mnie dywaniki gumowe w takim aucie, które nie jest wołem roboczym (oprócz wspominanych wyżej sytuacji tłumaczących temat) to tak jakby w domu w salonie na podłodze położyć deskę z górnej półki, rozłożyć na niej strzyżony perski dywan i na koniec.... przykryć wszystko ceratą żeby można było popylać w butach bez strachu....
Tak to wiedzę - moje subiektywne zdanie. Lubię trzymać stopy na welurzei nienawidzę gumy.
ps. czy gumowe czy welurowe to w zimie trzeba jednak częściej je czyścić a niektórzy mając gumowe właśnie o tym zapominają.Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Też jestem zdecydowanym przeciwnikiem gumowych .Z tym źe ja nienawidzę skrzypienia mokrego obuwia o gumowy dywanik . Fakt że do cywila komplet welurowych to niewielki wydatek nawet w ASO , biorąc pod uwagę że wymieniam zwykle tylko ten kierowcy co 3-4 lata . Dla mnie nie ma innej opcji .
Comment
-
Lcfr, w sensie polecasz welur zamiast gumy? W Type R główny problem to kolory... teraz mam cały czarny Civic i gumowe, brałbym gumowe ale odcięcie kolorów jest na dole i podświetlenie. Bo wszystko tam zrobili czerwone...
Co do gumy to na myjni wyciągasz, chlapiesz i problem rozwiązany. Z welurem pewnie gorzej - odkurzanie.
Comment
-
Zamieszczone przez brumzium Zobacz postaLcfr, w sensie polecasz welur zamiast gumy?
Oryginalne dywaniki TypeR są wg mnie bardzo OK i z takimi bym został. Ja nie używam auta w extremalnych warunkach typu błoto, małe dzieciaki i welur mi zupełnie ogarnie sprawę - dbam by buciory otrzepać ze sniegu i żyję, jednocześnie daje mi poczucie komfortu. Gdybym chciał welur w innym kolorze zrobiłbym na zamówienie - są firmy - forma z oryginału+dobry jakosciowy welur a to, że nie będzie napisu nie ma dla mnie żadnego znaczenia (nawet lepiej).
A gumowe jeżeli bym musiał używac to chyba szedł bym w takie produktyz takim dizajnem https://allegro.pl/oferta/honda-civi...hoCjWUQAvD_BwEStory:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Comment
-
Zamieszczone przez Lcfr Zobacz postatak jak napisałem powyżej, że każdy niech sam wybierze bo różnie każdy użytkuje auto.
Oryginalne dywaniki TypeR są wg mnie bardzo OK i z takimi bym został. Ja nie używam auta w extremalnych warunkach typu błoto, małe dzieciaki i welur mi zupełnie ogarnie sprawę - dbam by buciory otrzepać ze sniegu i żyję, jednocześnie daje mi poczucie komfortu. Gdybym chciał welur w innym kolorze zrobiłbym na zamówienie - są firmy - forma z oryginału+dobry jakosciowy welur a to, że nie będzie napisu nie ma dla mnie żadnego znaczenia (nawet lepiej).
A gumowe jeżeli bym musiał używac to chyba szedł bym w takie produktyz takim dizajnem https://allegro.pl/oferta/honda-civi...hoCjWUQAvD_BwE
Hello I asked the lady from the shop and she doesnt have the mats for the civic XI. Or did you buy the ones for Gen X and they are the same fit for Xi?
Thanks
Comment
Comment