Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Są to wady czy cechy?? - Civic XI-gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Są to wady czy cechy?? - Civic XI-gen

Cóż, użytkowników coraz więcej, kilometrów przybywa. Auto zbiera pochlebne opinie, których jest mnóstwo - i moim zdaniem jest bardzo fajne - ale wiadomo, ze ideałem nie jest przecież bo takowych nie ma.
    Co Was denerwuje w codziennym użytkowaniu - od tzw. pierdół po ważne rzeczy?

Jako pierwszy wymiennie system spryskiwaczy. Nowy system ze spryskiem w wycieraczce dla mnie w ogóle się nie sprawdza już w lecie a boje się co będzie w zimie. O ile do 100km/h daje rade o tyle powyżej to tylko marnowanie płynu, którego !!! jest mało. Zbiorniczek jest naprawdę mały (nie wiem czy z rurką ma 3l - obstawiam jakieś 2,5l). Nawet jak się mylę bo nie mierzyłem to te wycieraczki powodują spore jego zużycie co zupełnie mi się nie podoba.
    Generalnie ta wycieraczka po naciśnięciu sprysku leje nie od samego dołu tylko jakby od połowy szyby. Trzeba chyba trzymać dłużej co powoduje że leje się tego dużo a.... szyba i tak brudna.
    Dla mnie po pierwszym 1000km to ewidentna wada tego auta.
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Mnie znacznie bardziej w....wia asystent pasa ruchu. Mam zmniejszoną czułość a wciąż merda kierownica przy byle okazji.

Comment

No tutaj to ja traktuje to jako "przymus technologiczny" - jak mam to akceptuje jego wady jak i zalety. Jeździłem tylko 4-5 autami z tym systemem i jakiejś specjalnej różnicy nie widzę - przynajmniej nie mogę się obiektywnie wypowiedzieć, że jest coś gorzej czy lepiej od konkurencji.
      Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
      Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
        ale wiadomo, ze ideałem nie jest przecież bo takowych nie ma.
        w każdym temacie o nowym modelu jest temat "a żeby plusy nie przysłoniły minusów ".
        Kierownik Działu Diesla

Comment

niestety zgadzam się z jednym i drugim co prawda podoba mi się że płyn nie wali na szybę jak z syfonu ale zbieranie zabrudzeń jest kiepskie jak by docisk pióra był za mały nie wiem ale nie jest dobrze co do asystenta pasa to mam go już dość włącza się jak nie na pomarańczowo to na biało jest to co najmniej wkurzające .... niestety trzeba z tym żyć a nagrodą jest przyjemność z jazdy zjechałem już 7 tys. i ani większych ani mniejszych problemów nie było

Comment

Zbiorniczek jest naprawdę mały (nie wiem czy z rurką ma 3l - obstawiam jakieś 2,5l).
            żeby nie być gołosłownym...
            SDF.jpg

Comment

Jak u Was się ma tablet? To co aktualnie psuje mi radość z jazdy to potworne trzeszczenie nawet przy lekkich nierównościach. Szczególnie jest to słyszalne jak samochód jest nagrzany od słońca i włączam klimę. Zastanawiam się czy tak poprostu to wygląda, czy powinienem coś z tym zrobić?

Comment

U mnie cisza. Nic w temacie trzeszczenia nie mogę powiedzieć tak o tablecie jak i całego wnętrza

Comment

U mnie podobnie. 20000km zrobione i wnętrze super spasowane. Nic nie trzeszczy, nic nie słychać niepokojącego.

Comment

U mnie cisza. Nic w temacie trzeszczenia nie mogę powiedzieć tak o tablecie jak i całego wnętrza
                    Ty nie dosc, ze masz inna wersje to jeszcze auto z innej fabryki. Wiec ciezko to w ogole stawiac do porównań

Comment

U mnie czasem jakieś trzeszczenie się pojawia ale raczej z okolic lewych drzwi przednich, lewej kratki wentylacyjnej lub głośnika. Ale to tylko w pewnych warunkach termicznych. Generalnie nic strasznego i nie szukam tego dokładnie.

Comment

Napiszę tu.
                        Jak zrobić ,żeby auto było na luzie z możliwością przepchnięcia ręcznie,bez osoby na fotelu kierowcy?

Comment

Przełaczasz na N i do 15 sekund gasisz samochód.
                          Przez 15 minut jest na luzie

Comment

Ja w swojej bez uruchamiania silnika, włączam zapłon bez wciśniętego hamulca, silnik elektryczny i spalinowy są wyłączone. Wtedy wciskam hamulec, przełączam na N i przepycham auto. Następnie przy wciśniętym hamulcu włączam tryb Parking i wyłączam zapłon bez wciskania hamulca. Wszystko się wyłącza.

Comment

Jeździ się całkiem przyjemnie (po przesiadce z VIII generacji).
                              Z wad:
                              1. wkurzający asystent pasa ruchu
                              2. monitoring martwego pola za długo pozostaje aktywny, przy wyprzedzaniu trzeba odjechać daleko do przodu żeby siedział cicho
                              3. najważniejsze: zwalone wspomaganie kierownicy (https://www.civicforum.pl/showthread...202#post521202),
                              4. czasem przy odpuszczeniu gazu słychać jakieś irytujące rzężenie.

Comment

Working...
                              X