Forumowicze i posiadacze X generacji, jakie macie wnioski porównując swoje auta do tego co widać w Civic XI od spodu:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Podwozie i zabezpieczenie.....
Collapse
X
-
Nie mam obecnie żadnej Hondy ale dla mnie ten samochód kwalifikuje się do natychmiastowej konserwacji podwozia. Jeżeli znacie dobry warsztaw w Warszawie lub okolicach to będę wdzięczny za polecenie. Terminy potrafią być teraz dosyć odległe i lepiej coś sobie za wczasu zarezerwować.
-
Skoro konserwacja może nie gwarantować sukcesu, to nie ma co się spinać i po każdej zimie dobrze umyć podwozie, kontrolować jego stan i reagować na bieżąco. Czy są tu może właściciele kilkulatków co nie podjęli się konserwacji i podzielą sią opinią, czy jednak wszyscy smarują autka od spodu?
Comment
-
Nie, nie chodziło mi o to:
52188 Auto cały czas garażowane, ale niestety na tych nieestetycznych spawach wychodzi ruda. Jak myślicie uznają mi to w ASO?
Mam nadzieję, że w XI poprawiono elementy łączenie drzwi itp.
Sama konserwacja mz jak jest dobrze zrobiona w nowym aucie - gwarantuje spokój na lata - dlatego nie zastanawiałem się i robiłem w obu autach zaraz po zakupie.
Ale takich niespodzianek jak w/w się nie przewidzi...i tu konserwa nie pomoże.
Comment
-
bravossi , konserwa podwozia nie pomoże na górę. Są środki i pełna konserwacja to nie tylko podwozie ale i profile zamknięte , te na dole jak i na górze pojazdu a wtedy to nawet ramka nie rdzewieje, która notabene od środka gnije. W serwisie naprawiają tylko zewnątrz co nic nie daje.Last edited by maciej_mariusz; 26-10-2022, 21:00.
Comment
-
Zamieszczone przez maciej_mariusz Zobacz postabravossi , konserwa podwozia nie pomoże na górę. Są środki i pełna konserwacja to nie tylko podwozie ale i profile zamknięte , te na dole jak i na górze pojazdu a wtedy to nawet ramka nie rdzewieje, która notabene od środka gnije. W serwisie naprawiają tylko zewnątrz co nic nie daje.
Comment
-
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaTo ta sama płyta podłogowa co w x? Gnić będzie na 100%
Comment
-
Ja zamierzam użytkować to auto minimum 10 lat, w związku z tym już zarezerwowałem sobie termin na konserwacje całego podwozia woskiem w lipcu 2023. Tanie to nie będzie ale przynajmniej będę spał spokojnie i zapewne uda się trochę odzyskać przy ewentualnej odsprzedaży.
Comment
-
Zamieszczone przez tortcebulowy Zobacz postaGdzie, za ile, jakiś punkt z polecenia?
Ja to niczego nie rezerwuję, bo nie wiadomo kiedy auto będzieTeż nastawiam się na ok. 10 lat korzystania, jeśli auto będzie niezawodne.
Comment
-
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaTo ta sama płyta podłogowa co w x? Gnić będzie na 100% od nowości ale w zaplanowanym przez honde tempie.
Comment
-
Zamieszczone przez Jedwabnik Zobacz postaStach13 a dlaczego Ty piszesz o mnie ?!Mam tylko nadzieję że na XI gen nie spadnie tyle niesłusznej krytyki co na nasze X-tki. Chyba że zasłuży ale bardzo w to wątpię.
Comment
Comment