Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podwozie i zabezpieczenie.....

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podwozie i zabezpieczenie.....

Forumowicze i posiadacze X generacji, jakie macie wnioski porównując swoje auta do tego co widać w Civic XI od spodu:

Nie mam obecnie żadnej Hondy ale dla mnie ten samochód kwalifikuje się do natychmiastowej konserwacji podwozia. Jeżeli znacie dobry warsztaw w Warszawie lub okolicach to będę wdzięczny za polecenie. Terminy potrafią być teraz dosyć odległe i lepiej coś sobie za wczasu zarezerwować.

Comment

W sumie jak każda Honda - civic XI nadaje się natychmiast do konserwy. Konserwowałem od razu i Civica X i CRV. Sęk w tym, że to może nie gwarantować sukcesu...

Comment

Skoro konserwacja może nie gwarantować sukcesu, to nie ma co się spinać i po każdej zimie dobrze umyć podwozie, kontrolować jego stan i reagować na bieżąco. Czy są tu może właściciele kilkulatków co nie podjęli się konserwacji i podzielą sią opinią, czy jednak wszyscy smarują autka od spodu ?

Comment

Nie, nie chodziło mi o to:
          52188 Auto cały czas garażowane, ale niestety na tych nieestetycznych spawach wychodzi ruda. Jak myślicie uznają mi to w ASO?

Mam nadzieję, że w XI poprawiono elementy łączenie drzwi itp.
          Sama konserwacja mz jak jest dobrze zrobiona w nowym aucie - gwarantuje spokój na lata - dlatego nie zastanawiałem się i robiłem w obu autach zaraz po zakupie.
          Ale takich niespodzianek jak w/w się nie przewidzi...i tu konserwa nie pomoże.

Comment

bravossi , konserwa podwozia nie pomoże na górę. Są środki i pełna konserwacja to nie tylko podwozie ale i profile zamknięte , te na dole jak i na górze pojazdu a wtedy to nawet ramka nie rdzewieje, która notabene od środka gnije. W serwisie naprawiają tylko zewnątrz co nic nie daje.
            Last edited by maciej_mariusz; 26-10-2022, 21:00.

Comment

Zamieszczone przez maciej_mariusz Zobacz posta
              bravossi , konserwa podwozia nie pomoże na górę. Są środki i pełna konserwacja to nie tylko podwozie ale i profile zamknięte , te na dole jak i na górze pojazdu a wtedy to nawet ramka nie rdzewieje, która notabene od środka gnije. W serwisie naprawiają tylko zewnątrz co nic nie daje.
              Nigdzie nie napisałem, ze konserwa podwozia pomoże na górę, wręcz odwrotnie, także nie wiem po co do mnie te truizmy piszesz?

Comment

To ta sama płyta podłogowa co w x? Gnić będzie na 100% od nowości ale w zaplanowanym przez honde tempie. Pierwszy właściciel nie ma się co martwić i zaprzątać głowę konserwacją.

Comment

Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz posta
                  To ta sama płyta podłogowa co w x? Gnić będzie na 100%
                  A co ma płyta do tego ? To jest kawał blachy, wszystko zależy od procesu przygotowania tej blachy antykorozyjnie i lakierniczo.. jeśli proces wygląda identycznie jak w X to może być podobnie, ale trzeba pamiętać, że IX i X były robione w UK, XI już w Japonii, może będzie jakaś różnica na plus bądź minus.. tego chyba jeszcze nikt nie wie, może coś zmienili w procesie, a może nie.
                  Moja łódka Civic..
                  Mój "klekocik" Ceed..
                  New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                  Coś na temat olejów..

Comment

Ja zamierzam użytkować to auto minimum 10 lat, w związku z tym już zarezerwowałem sobie termin na konserwacje całego podwozia woskiem w lipcu 2023. Tanie to nie będzie ale przynajmniej będę spał spokojnie i zapewne uda się trochę odzyskać przy ewentualnej odsprzedaży.

Comment

Gdzie, za ile, jakiś punkt z polecenia?

Ja to niczego nie rezerwuję, bo nie wiadomo kiedy auto będzie Też nastawiam się na ok. 10 lat korzystania, jeśli auto będzie niezawodne.

Comment

Zamieszczone przez tortcebulowy Zobacz posta
                        Gdzie, za ile, jakiś punkt z polecenia?

Ja to niczego nie rezerwuję, bo nie wiadomo kiedy auto będzie Też nastawiam się na ok. 10 lat korzystania, jeśli auto będzie niezawodne.
                        W razie czego termin można przesunąć lub po prostu w przypadku rezygnacji z samochodu (jeżeli cena w momencie zafakturowania byłaby kosmiczna) zadbam o inny samochód w rodzinie. Więcej szczegółów na priv wyślę.

Comment

Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz posta
                          To ta sama płyta podłogowa co w x? Gnić będzie na 100% od nowości ale w zaplanowanym przez honde tempie.
                          Jak to dobrze że kupiłem Hondę przed odkryciem civic forum. Gdybym przed zakupem poczytał takie wpisy a jest ich mnóstwo, to teraz jeździł bym pewnie skodą, dacia albo jakimś Niemcem. A tak to mam super autko, nie gnijące, nie rdzewiejące, poza duperelami bezawaryjne, szybkie i mało palące. Niech będzie że tak trafiłem.

Comment

Stach13 a dlaczego Ty piszesz o mnie ?!

Comment

Zamieszczone przez Jedwabnik Zobacz posta
                              Stach13 a dlaczego Ty piszesz o mnie ?!
                              Wiedziałem że nas będzie wiecej Mam tylko nadzieję że na XI gen nie spadnie tyle niesłusznej krytyki co na nasze X-tki. Chyba że zasłuży ale bardzo w to wątpię.

Comment

Working...
                              X