Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wyłączenie systemu odczytywania znaków drogowych TSR

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wyłączenie systemu odczytywania znaków drogowych TSR

Panowie,

czy ktoś wie jak wyłączyć system rozpoznawania znaków drogowych? Po pierwsze, rozpoznawanie słabo mu wychodzi, a po drugie - daje sygnały dźwiękowe jak przekraczasz prędkość. To drugie jest zdecydowanie najgorsze, bo dźwięk pojawia się nawet przy bardzo małym przekroczeniu. Według instrukcji da się wyłączyć, ale nie napisali gdzie...

Zamieszczone przez bititinare Zobacz posta
    Panowie,

czy ktoś wie jak wyłączyć system rozpoznawania znaków drogowych? Po pierwsze, rozpoznawanie słabo mu wychodzi, a po drugie - daje sygnały dźwiękowe jak przekraczasz prędkość. To drugie jest zdecydowanie najgorsze, bo dźwięk pojawia się nawet przy bardzo małym przekroczeniu. Według instrukcji da się wyłączyć, ale nie napisali gdzie...
    Ustawienia pojazdu ==>
    Ustawienia Sys. wspomagania kierowcy ==>
    Na dole strony =Ekran systemu rozpoznawania znaków drogowych ==>
    zaznacz Brak
    Trochę upierdliwe ale działa

Comment

I tak za każdym razem po włączeniu zapłonu w sztukach z tego roku. Jest jakiś sposób na permanentne wyłączenie tego i monitorowania czujności kierowcy (które dla mnie jest jeszcze bardziej upierdliwe)?

Comment

Z tego co mi wiadomo to tak pykamy przy każdym odpaleniu. Ale honda nie jest tu wyjątkiem i inne marki mają takie same systemy

Comment

Zamieszczone przez gienio Zobacz posta
          Z tego co mi wiadomo to tak pykamy przy każdym odpaleniu. Ale honda nie jest tu wyjątkiem i inne marki mają takie same systemy
          Tak, witamy w nowym lepszym świecie. Następne stadium to odcinka poza pikaniem.

Comment

Zakupiłem niedawno wersję elegance i nie mam tam tego w ustawieniach. Może jakaś aktualizacja była albo coś takiego? Przeszukałem chyba wszystkie opcje, ale nigdzie tego nie znalazłem. W instrukcji obsługi jest napisane, że można to wyłączyć, ale już nie ma gdzie to się robi i coś mi się wydaje, że może usunęli tą opcję.

Comment

Mam auto z 24r. tylko w sporcie , wydaje mi się że komputer mamy taki sam . Której pozycji z postu #2 nie masz na swoim tablecie ?

Comment

Tego "Ekran systemu rozpoznawania znaków drogowych", nie mam tej pozycji na samym dole i nigdzie indziej też jej nie widzę. Natomiast znalazłem inne rozwiązanie na zagranicznym forum, po wyłączeniu nawigacji hondowskiej, nie ma żadnego pikania, ale też i nie ma żadnego rozpoznawania znaku. Nie wiem czy system zapamiętuje to, zrobiłem to dosłownie przed chwilą i sprawdzę czy jutro po odpaleniu znowu będzie to samo.

Comment

A przesunąłeś stronę do dołu ? Bo wszystkie linijki nie zmieściły się na ekranie i trzeba przesunąć stronę aby się pokazała =Ekran systemu rozpoznawania znaków drogowych ==>

Comment

Tak, na samym dole miałem. Jeszcze upewnię się jutro i zobaczę jak ten patent z nawigacją działa.

Comment

Working...
                    X