Dzień dobry. Od jakiegoś czasu mam problem z systemem Honda Connect w Civic XI. Polega on na tym, że czasami po uruchomieniu samochodu system nie widzi Android Auto w połączeniu bezprzewodowym ale też i przez USB. W ustawieniach serwisowych zmieniałem na USB i na połączenie bezprzewodowe Bluethoth a raczej WiFi jak dowiedziałem się w Hondzie i jak to wynika z ustawień serwisowych. Dodatkowo niekiedy po uruchomieniu system zawiesza się i pojawia się czarny ekran na jakiś czas. System był przywracany do ustawień fabrycznych, pomogło na jakiś czas ale uparcie problem wraca. Android Auto nie rozłącza się podczas jazdy jak piszą inni użytkownicy. Zawsze dzieje się to po uruchomieniu zapłonu. W moim przypadku aby ponownie uruchomić Android Auto muszę usunąć telefon ( Samsung S21Fe ) z pamięci Honda Connect i ponownie go sparować z systemem, wtedy wraca Android Auto przez USB oraz w opcji bezprzewodowej ( na jakiś czas ). Samochód na gwarancji więc zajął się tym serwis Hondy, niestety po kilku mailach i wizytach w serwisie odpisano mi że na str. 335 jest zapis że Honda nie odpowiada za działanie systemu Android Auto. W serwisie dowiedziałem się też, że w moim samochodzie ale też w innych są różne wersje radia/ systemu niż w nowszych rocznikach ( czyli nie ma dla całej gamy XI takich samych ). Niczym to z zewnątrz się nie różni ale wtyczki łączeniowe są inne. Serwis próbował podmienić mi radio do testów z innego Civica i niestety sam poległ na tym temacie. Czy ktoś miał jeszcze taki problem i jak sobie z nim poradził ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Systemem Honda Connect w Civic XI nie widzi Android Auto
Collapse
X
-
-
A czy próbowałeś na innym smartfonie lub konkurencyjnym iOS (Apple), czy z CarPlay jest podobnie?
W Civic X też czasami nie było fajnie z tymi super audio systemami.
Fakt, tam było tylko przewodowo, ale podobne błędy miały miejsce.
Albo po czasie się rozłączało, albo zawieszał się ekran. Nie można było ponownie sparować CarPlay (akurat mam IOS-a).
Co ciekawe po BT zazwyczaj działało dobrze. Ponowne parowanie urządzeń też nie było rzadkością.
Obecnie mam podłączone zewnętrzne urządzenie typu Carlinkit - Ottocast, i problemy z brakiem stabilności jakby zniknęły.
Przynajmniej, na razie
-
W X też tak miałem ale bardzo rzadko. W XI przez ostatnie pół roku miałem już kilkanaście takich przypadków. Próbowałem też z innymi telefonami z Android i IOS problem też się pojawił z Iphone 14 pro system Honda Connect nie widział telefonu. Najlepsze jest to że w serwisie nigdy taka sytuacja nie występuje. Wysyłałem zdjęcia, filmiki do serwisu z komunikatami systemu, który nie łączył się z AA. testowałem mój telefon z samochodem zastępczym - wszystko było w porządku. Na to serwis Hondy w Katowicach odpowiedział mi, że Gwarant Honda Polska stwierdziła że usterka musi być wywołana w serwisie, wtedy będzie podstawa do wymiany. Na dzień dzisiejszy problem dalej istnieje a Honda umywa ręce.
Comment
-
Miałem podobnie z gen X. Samochód nie widział telefonu (czarny ekran, po wypięciu i wpięciu kabla zero reakcji). Z reguły działo się to po jakiejkolwiek aktualizacji iOS lecz niekoniecznie. Ostatnio wywaliło po zainstalowaniu 18. Mi pomaga reset ustawień sieciowych w telefonie. Przed resetem usuwam samochód z CarPlay i telefon z samochodu. Czy tak można z androidem, tego nie wiem.Last edited by auer73; 18-10-2024, 11:32.
Comment
-
W X-gen 9/10 przypadków to problem z apką Android Auto, przynajmniej tak było u mnie (tak wiem że masz problem w XI, ale może moje podpowiedzi pomogą)
Najczęściej problem z komunikacją był po aktualizacji AA, spróbuj wyczyścić AA w tel, odinstalować i zainstalować jeszcze raz (wiadomo sparowanie od nowa + ustawienia)
Wyłącz "ubijanie" aplikacji przez system telefonu, bo to też może być przyczyna rozłączania.
Włącz tryb programisty w AA, klikając kilkukrotnie (chyba 10x) w wersje AA (na dole ustawień w tel.)
Później trzy kropki na górze ekranu w AA->Ustawienia programisty i zaznacz Android Auto (bezprzewodowo) - powinno być zaznaczone
i zaznacz "Nieznane źródła".
U mnie żadnych problemów od tego momentu, chyba że google coś "spie..." w aktualizacji AA, wtedy procedura powyżej i działa.
Mam po kablu jak i przez chińskiego dongla za ~90zł i działa super po kilka godzin bez żadnej przerwy.
Comment
-
Zamieszczone przez Typek® Zobacz postaObecnie mam podłączone zewnętrzne urządzenie typu Carlinkit - Ottocast, i problemy z brakiem stabilności jakby zniknęły.
Przynajmniej, na razieOczywiście zadziałało prawo Murphy'ego.
Po kilku tygodniach normalnego użytkowania,w trakcie działania nagle wywaliło mi CarPlay i przestał działać.
Teraz ani bezprzewodowo z modułem, ani nawet przewodowo.
Nie widzi iPhona w CarPlay. BT, radio, działają bez problemu. Reset ustawień sieciowych iPhone nie pomógł.
Macie jakąś radę?
Comment
-
Nie wiem jak w przypadku CarPlay, ale u mnie w AA w tego typu problemach pomaga restart systemu. Resety BT, cache'a AA itp. po stronie telefonu zazwyczaj nie pomagają.
Restart systemu przez ukryte menu:
Uruchamiamy system i przytrzymujemy jednocześnie HOME + POWER + |<< aż pojawi się ukryte menu. Klikamy Detailed Information & Setting. Przytrzymujemy następnie BACK + POWER + |<< aż pojawi się kolejne menu, gdzie wybieramy system reboot.
Filmik z całą procedurą na przykładzie CR-V tutaj: https://youtu.be/8mRECNxoejg?si=C4NkOQ2U8oQ0rg_XLast edited by Zeckt; 25-10-2024, 21:42.
Comment
-
U mnie podobny problem z AA w nowej Hrv tej po lifcie. Auto z października. AA dziala normalnie do momentu jak włączę nawigowanie np na Google maps i kliknę nawiguj. Potem przy pierwszym skręcie zawiesza się. Serwis póki co nakazuje twardy reset lub przywrócenie ustawień fabrycznych. Jeśli nie to zapraszają do serwisu. Dziś spróbuję czy twardy reset coś dał bo z tego co piszą koledzy wyżej jest ma ro szansa.
Comment
-
Zamieszczone przez brumzium Zobacz postaReset do ustawień fabrycznych całego systemu auta pomaga na to.
Czy dane dotyczące np zmiany oleju, przeglądów się kasują? Pewnie to jest gdzieś zapisane w komputerze pokładowym ale wolę zapytać
Comment
Comment