Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wideorejestrator zintegrowany z obudowa lusterka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wideorejestrator zintegrowany z obudowa lusterka

Wątek założyłem bo jest jednak troszeczkę inny niż w 9 i 10 gen. A użytkownicy 11gen się pojawiają na forum.

W zasadzie to taka polecajka… choć nie mam w tym ŻADNEGO interesu. Ale przyznam, że sam nie znalazłem opinii o tym produkcie i musiałem go kupic niejako w ciemno więc podzielę się dla innych użytkowników.

Dlaczego polecam ten produkt:
    + jest bardzo mało widoczny (to dla mnie duża zaleta) Wszystko wygląda jak fabryczne plastiki, kamera mało rzuca się w oczy i wygląda jak dodatkowa kamera seryjna od radaru itp
    + jest idealnie dopasowany do obudowy lusterka w XI gen – nie widać z zewnątrz a i wewnątrz trzeba się skupić, że jest rejstrator
    +ma dobrą jakość obrazu (przynajmniej tą oferowana w opcji 4k). Jeżeli ktoś używał kompaktowego rejestratora typu rejestrator 70MAI Dashcam Full HD to tutaj jest zauważalnie lepszy materiał. Mimo że kąt kamery jest praktycznie taki sam tutaj więcej widać…
    + kolosalnie łatwe podłączenie przy zamówieniu kabla pod czujnik deszczu czy lampkę w podsufitce. Podłączenia jak dla małpy, brak komplikacji, no NIE TRZEBA nic ciągnąc po słupkach do bezpieczników. Generalnie P&P i tylko trzeba się nagimnastykować składając te obudowy pod lusterkiem – a tam słaby dostęp i niewygodnie.
    + wg mnie aplikacja jak i parowanie troszkę łatwiejsze niż w 70mai. Zalety stosunku do 70 mai to także foto które robisz przyciskiem do którego dosięgasz..

Minusy… choć nie wiem czy minusy bo niektórych nie sprawdziłem jeszcze a niektóre to osobista kwestia oczekiwań
    - nie sprawdziłem trybu parkowania bo nie używam
    - nie sprawdziłem opcji tylnej kamery bo nie używam (jest taka w komplecie jak wybierasz wersje podczas zakupu)
    - cała komunikacja przez aplikację – dla jednych zaleta dla innych wada

LINK do zakupu: https://pl.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2pol
    tam więcej specyfikacji...

Tak to wygląda... - trochę plasticzane jak się zajrzy w obudowę ale... działa

SDFGG.jpg
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Do Xgena też jest w kilku wariantach (rozdzielczosć czy dodatkowa kamera na tył). Kosztuje sporawo i nie mając pewnosci jaka jest jakość samego układu kamerki, chyba wolałbym jednak kupić coś co jest sprawdzone jako kamerka, nawet kosztem dodania czegoś na szybę

edit. Ta do Xgena jest sporo drozsza stąd moje obawy czy to dobry pomysł.

Comment

Do XI gen opcja z 4k plus karta 64GB wyszła 460zł. Średniej jakości kamerka to jakieś 250zł obecnie tutaj jednak zdobywa się naprawdę bezproblemowe połączenie bez żadnego ciągnięcia kabli i praktycznie niewidoczny zestaw.
      Filmów nie wrzucam bo nawet jak to wrzucę na Youtube czy tu to pewnie jakieś kompresje będą i i tak nie odda prawdziwej jakości. mogę tylko powiedzieć, że jakość nagrywania na pewno jest lepsza od przytoczonej 70mai, którą używałem więc mam porównanie.

Ja zaryzykowałem ale rozumiem wątpliwości ludzi stąd wrzuciłem posta dla tych co się zastanawiają a nie znają jakości. Nie jest to pewnie najwyższa półka ale w tej cenie myślę, że przyzwoita jakość.
      jednocześnie podejrzewam, że jest to jeden pewnie producent znany pod marką FitCam wiec można sobie po Youtube poszukać jakości jak i montażu
      tu jak montaż wygląda

tu też są przebitki z kamery

Zrzut z ekranu telefonu - zupełnie na forum nie widać jakości
      Screenshot_20231005_181928_Gallery.jpg
      Last edited by Lcfr; 05-10-2023, 18:35.
      Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
      Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
        Do XI gen opcja z 4k plus karta 64GB wyszła 460zł.
        no wlasnie. Do Xgen znalazlem 2 opcje. Jedna to FitCam a druga ARB. FitCam z 4K i karta 64 to ponad 1000 zł, ARB blisko 900. Więc to już trochę inna historia. Za 460 nawet chwili bym się nie zastanawiał

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
        Nie jest to pewnie najwyższa półka ale w tej cenie myślę, że przyzwoita jakość.
        W dzień do kazda sobie poradzi. W nocy, w deszczu zaczyna być widac roznice czy to kamerka za 200 czy za 800 zł.

Comment

Absolutnie genialne! Cały czas zastanawiam się nad zakupem kamery ale gdzieś wyczytałem, że te mocowane do szyby złodzieje też potrafią ukraść wybijając przy okazji szybę. Świadomość, że jadąc na zakupy do hipermarketu albo zostawiając samochód pod blokiem najlepiej byłoby zdemontować kamerkę trochę mnie zniechęca do zakupu. Dlatego wersja w obudowie lusterka jest taka genialna i w dodatku plug&play. Jest tylko jeden problem - posiadam 10gen

@filipfm
          podałbyś link do kamer które namierzyłeś do X? Próbuję szukać, ale marnie mi idzie...

Z góry THX i pzdr - Artur S.

Comment

Zamieszczone przez Artur S. Zobacz posta
            @filipfm
            podałbyś link do kamer które namierzyłeś do X? Próbuję szukać, ale marnie mi idzie...
            Mam nadzieję, ze admin nie pogoni

Arb https://a.aliexpress.com/_EHKyA6J
            FitcamX https://a.aliexpress.com/_EywFqeX

Comment

Mam pytanie do Lcfr. Zamówiłem ten video rejestrator i po ok. 10 dniach przesyłka dotarła. Niestety przy montażu w samochodzie trafiłem na problem. Mianowicie dołączony kabelek nie pasuje do wtyczki w samochodzie (tek od lusterka wstecznego). honda plugs.jpg
              W samochodzie wtyk ma 12 gniazd (pinów) w tym 7 podłączonych a dostarczony kabel ma 8 pinowe wtyczki. Czy u ciebie wszystko pasowało czy też miałeś taki problem?

Comment

W mojej aukcji trzeba było zaznaczyć, że chcesz dedykowany kabelek pod odświetlenie lusterka/czujnik zmierzchu.
                I wyglądał on tak jak na foto, które zamieszczam poniżej. Ten co Ty masz sadząc po wtyczce to może byc do tego gniazda przy bezpiecznikach albo gdzieś indziej - sam nie wiem gdzie bo kabla nie widać czy długi czy krótki. Możliwości podłączenia są chyba 3. Taki kabelek jak masz, taki ja ja ma i bezpośrednio pod bezpieczniki. Ja specjalnie wysłałem zdjęcia lusterka do sprzedawcy tak jak zaleca, podałem model i powiedziałem, że chce tą przejściówkę.
                ca.jpg

PS. zdjąłeś obudowę lusterka a ja się wpinałem wyjmując lampkę w podsufitce
                Last edited by Lcfr; 29-10-2023, 21:23.

Comment

Dostałem odpowiedź od Pana Chińczyka. Podobno mój kabelek będzie pasował do gniazda lampki oświetleniowej w podsufitce a nie do lusterka. Sprawdzę to i dam znać.

Comment

Nie wiem jaką masz lampkę ale u mnie to była taka prosta robota, ze nie zwróciłem uwagi na wtyczke.
                    Tutaj masz jak to wygląda https://www.youtube.com/watch?v=AS2WjC36-uE

Comment

Aaa no właśnie kabelek należy włączać do wtyczki od lampki. Szkoda że nie widziałem tego filmu wcześniej.

Comment

Udało się zamontować videorejestrator. . Podłączyłem do lampki o jest OK.
                        Pierwsze wrażenia pozytywne. Filmy przyzwoitej jakości. Bez problemu łączy się z apką w telefonie. Włącza/wyłącza się sam. Trochę tylko wystaje z pod lusterka ale to mało istotne. Byle się tylko szybko nie popsuł.
                        Last edited by mistrzpp; 31-10-2023, 12:55.

Comment

Po kilku dniach użytkowania rejestratora zauważyłem jeden problem. Dziwnie często zrywa mi połączenie telefonu z multimediami (Android Auto) a czasem łączność nie działa w ogóle. Przedtem czegoś takiego nie było. Nie wiem czy wi-fi kamery nie zakłóca przypadkiem połączenia?. Po kablu wszystko działa jak dawniej. Czy ktoś z was zauważył może tai problem u siebie?

Comment

Zamieszczone przez mistrzpp Zobacz posta
                            Po kilku dniach użytkowania rejestratora zauważyłem jeden problem. Dziwnie często zrywa mi połączenie telefonu z multimediami (Android Auto) a czasem łączność nie działa w ogóle. Przedtem czegoś takiego nie było. Nie wiem czy wi-fi kamery nie zakłóca przypadkiem połączenia?. Po kablu wszystko działa jak dawniej. Czy ktoś z was zauważył może tai problem u siebie?
                            Kamera chce się łączyć automatycznie z fonem i wtedy AA przestaje działać. Wystarczy wyłączyć wifi i wszystko gra. Może trzeba gdzieś w ustawieniach zrobić by z autoamatu nie chciała sie łaczyc z fonem i po problemie - nie jest to potrzebne do momentu gdy chce się zgrać film

Comment

Cześć!
                              Zamówiłem kamerę i dostawca prosi o zdjęcie tej obudowy lusterka. Problem w tym że mój Civic (advance) będzie fizycznie u dealera w połowie lutego. Byłbym wdzięczny jakby ktoś z forumowiczów mógłby zrobić zdjęcie tej obudowy.

Comment

Working...
                              X