Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czujniki parkowania - pierwsza awaria

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czujniki parkowania - pierwsza awaria

Witam wszystkich.
    Stało się. Po pierwszych 3,5 miesiącach taka awaryjka trafiła się. Żadna kuna ani inny gryzoń nie grasował, auto czyste, itp. Samochód garażowany. Wprawdzie w instrukcji jest wzmianka o niskiej lub wysokiej temperaturze, która może wpływać na czujniki powodując takie objawy, ale myślałem raczej, że to dotyczy temp. skrajnie niskich lub wysokich (np. -20 lub + 30 st. C). Jestem umówiony z tym do ASO.
    Załączone pliki

Daj znać co to było i jak ASO poradziło sobie z problemem

Comment

Podobną usterkę miałem w moim aucie, jeszcze na gwarancji. Okresowo czujniki wariowały i wykrywały nieistniejące przeszkody. Przy okazji przeglądu zgłosiłem to, ogarnęli temat. Podobno coś przeprogramowali. Od kilku lat spokój. Działają cacy
      Pozdrawiam Czarodziej
      Mój Szogun

Comment

Zamieszczone przez logicalvolume Zobacz posta
        Daj znać co to było i jak ASO poradziło sobie z problemem
        Oczywiście, w sobotę jadę do ASO.

Comment

Po wizycie w ASO w Gliwicach, okazało się że nie działa prawy przedni czujnik parkowania, co powoduje awarię całego układu. Obiecano mi, że do dwóch tygodni będą się kontaktować w celu umówienia się na wymianę czujnika.

Comment

Usterka usunięta. Uszkodzony prawy przedni czujnik. Wszystko sprawnie i załatwione w ASO Gliwice.

Comment

Zamieszczone przez myram Zobacz posta
              okazało się że nie działa prawy przedni czujnik parkowania, co powoduje awarię całego układu. .
              Miałem podobną usterkę u siebie. Sugestia w ASO była taka, że być może na myjce bezobsługowej został czujnik uszkodzony.
              Zbyt silny strumień poszedł na czujnik i go uszkodził. Wymiana czujnika i wszystko działa OK.

Comment

Working...
              X