Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bose a standardowe audio

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Bose a standardowe audio

Cześć,
    czy ktoś może porównywał jak gra standardowe audio z wersji np. Sport do Bose z Advance'a ? Czy jest przepaść czy może jednak nieźle ?

Specjalnie dla forumowicza Seb nie jest to pierwszej jakości dźwięk ale iPhone mam z pierwszej półki powinien chociaż w paru momentach oddać brzmienie i i jakość dźwięków gdzie poziom głośności był na max i nie było żadnych zniekształceń po prostu jakbyś walił młotem, chodzi o basy w nagłośnieniu Bose.

Jak weżniesz sobie na 1080p60hz to będziesz miał wierny pośrednio dźwięk.
    Warto naprawdę warto miec Bose, mój kolega co często jedzie zemną powiedział ze non stop z taką siła dźwięków jeździł by, jeszcze jedna rzecz ciekawą powiedział ze jak wysiadał z auta i później zamkną za sobą drzwi, wogóle nie słyszał muzyki, to zjawisko świadczy o znakomitym wygłuszeniu auta akustycznie, a przecież nam o to chodzi, o hałas w czasie jazdy.
    Last edited by rob1986; 19-12-2022, 17:43.
    zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić

Comment

Trochę brzęczą w drzwiach plastiki przy pewnych częstotliwościach. Podobnie było w CR-V w 2004 roku, lekko wstawiony serwisant w nieistniejącym już ASO stwierdził, że głośniki są złe, ale i tak kocha Japońce
      Niemniej jednak audio standardowego nie wypróbowałem, a Bose gra naprawdę przyzwoicie, uważam, że jak ktoś dużo słucha muzyki z dobrego streamu, a nie tylko sieczki z radiostacji to warto Bose mieć

Comment

Nie porównam z podstawową wersję ale moja opinia o tym dźwięku od Bose jest taka, że gra on poprawnie jest przyjemnie i na mój gust jest super.
        ALE jest trochę płytko. Co śmieszne dość często jeżdżę Audi A4 cabrio z 2004 gdzie siedzi Bose z Audi Concerto - tam dźwięk jest o jakieś 20% bardziej głęboki i fajniejszy chociaż mówi się, że w tamtej wersji oryginalnej był zaje*iisty wzmacniacz i on robi robotę.

Comment

Zamieszczone przez Kwapin Zobacz posta
          Nie porównam z podstawową wersję ale moja opinia o tym dźwięku od Bose jest taka, że gra on poprawnie jest przyjemnie i na mój gust jest super.
          ALE jest trochę płytko.
          Miałem takie samo odczucie. Ale po dłuższym użytkowaniu stwierdzam, że wszystko jest OK. Niemniej jednak dużo zależy od źródła - radio gra poprawnie a na Spotify jest właśnie tak jakbym oczekiwał - jest ten głębszy bas.
          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
            Miałem takie samo odczucie. Ale po dłuższym użytkowaniu stwierdzam, że wszystko jest OK. Niemniej jednak dużo zależy od źródła - radio gra poprawnie a na Spotify jest właśnie tak jakbym oczekiwał - jest ten głębszy bas.
            Zwróć uwagę że spoty fi jakość dźwięku to niestety tylko 320 kb mp3. Sprawdź testowo TIDAL hi fi. Jestem ciekaw czy zauważysz różnicę

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Comment

Jakość dźwięku w Type R jest straszą po prostu jak na cenę samochodu - moje głośniki do komputera za 1.5 tys grają znacznie lepiej :-). W USA mają Bose, a my mamy czujniki parkowania...

W Spotify pobieram tą najwyższą możliwą jakość i z tego pobranego odtwarzam - na komputerze też, więc powinno być siłą rzeczy porównywalne.

Już nie mówię nawet o trybach sport/R gdzie z głośnika leci świst silnika i jak się muzykę wyłączy to na topowych obrotach jest takie buczenie jakby tani głośnik niedomagał... taki agro-tuning :-).

Co tu dużo podsumować, nagłośnienie jest fatalne i nie można nawet dopłacić aby dali Bose jak w USA.

Comment

Zamieszczone przez dulu Zobacz posta
                Zwróć uwagę że spoty fi jakość dźwięku to niestety tylko 320 kb mp3. Sprawdź testowo TIDAL hi fi. Jestem ciekaw czy zauważysz różnicę
                na razie nie sprawdziłem, zwyczajnie Spotify mi ogarnia temat ze nie czuje potrzeby, może kiedyś przypadkiem

Zamieszczone przez brumzium Zobacz posta
                Jakość dźwięku w Type R jest straszą po prostu jak na cenę samochodu - moje głośniki do komputera za 1.5 tys grają znacznie lepiej :-). W USA mają Bose, a my mamy czujniki parkowania...
                W USA czujniki też dali jak i automatyczne zamykanie auta gdy odchodzisz od niego.

Już nie mówię nawet o trybach sport/R gdzie z głośnika leci świst silnika i jak się muzykę wyłączy to na topowych obrotach jest takie buczenie jakby tani głośnik niedomagał... taki agro-tuning :-).
                to faktycznie system, którego bym nie chciał. Chyba podobnie jest proCeed

Zamieszczone przez dulu Zobacz posta
                Co tu dużo podsumować, nagłośnienie jest fatalne i nie można nawet dopłacić aby dali Bose jak w USA.
                to smutne, że w top wersji nie możesz mieć BOSE
                w eHev są chyba możliwości (nie znam się ale najwyższa wersja ma na pewno taką możliwość/lub konfigurację)
                Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

w TYPE R na USA czujników cofania brak

Comment

Sport Touring USA ma przednie, tylne i ten system wykrywania auta co nadjeżdża z boku jak w np. tyłem wyjeżdżasz z garazu/uliczki.

Co do samego BOSE ja jestem z niego zadowolony a nie miałem okazji porównać z serią bo słuchałem jej tylko jako na chwile włączonego radia.
                    W BOSE jest poprawnie i dużo środka mniej sopranów - tego typowego "cykania".
                    Natomiast bas jest im głośniej tym jakby mocniejszy i dość dynamiczny. Mnie brakuje takiego typowego niskiego basu jak jest ciszej...
                    Całe audio jest mocno poprawne i po chwili słuchania przekonuje do siebie bardzo. Kwestia też - jak w każdym audio - źródła sygnału.

Comment

U Ciebie w serii było Bose? W Type R nie było, nawet możliwości dokupienia. Dźwięk w Type R jest strasznie słaby jak z głosika na bluetooth za 200zł, a odtwarzam offline Spotify Premium na najwyższej jakości i mam porównanie z innymi.

Comment

U Ciebie w serii było Bose? W Type R nie było, nawet możliwości dokupienia. Dźwięk w Type R jest strasznie słaby jak z głosika na bluetooth za 200zł, a odtwarzam offline Spotify Premium na najwyższej jakości i mam porównanie z innymi.
                        Moja wersja to Sport Touring - to najwyższa wersja na tamten rynek w standardzie ma BOSE. Z tego co można więcej to nie ma grzanej kiery, grzanych tylnych foteli, które były na Kanadę. Wersja sport jak zawsze dodatkowo czarna podsufitka i słupki oraz chyba niedostępny w Europie szyberdach. Więcej wyposażenia ma tylko chyba wersja SI (może nie więcej a inną kompozycję) i chyba niektóre doposażone wersje na Kanadę - mało o tym jest info.

Comment

też mam wersję Sport Touring 2022 i jestem mega zadowolony ale szukam głośnika lewego od kierowcy Bose, może ktoś coś?

Comment

Working...
                          X