Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amortyzatory tył

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Amortyzatory tył

Na przeglądzie rocznym wyszło ,że amorki tył mają 30% czyli słabo ,przebieg 90tysi.
    Macie podobnie?

Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
    Na przeglądzie rocznym wyszło ,że amorki tył mają 30% czyli słabo ,przebieg 90tysi.
    Macie podobnie?
    Ja robiłem przegląd rejestracyjny w listopadzie 2023 przy przebiegu 120k i było wszystko na zielono....nie pamiętam dokładnie, ale powyżej 70 na pewno
    Moja Hania
    http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Ja nie wiem jak teaszyny nadające amory działają ale jak pojechałem kiedyś autem z ewidentnie padnie tymi amorkami, jeden łał aż strach, to wyszło 75%i 73% sprawności.

Comment

Sam się zastanawiam nad tym jak to możliwe, że rok temu było 65 % a teraz 30,czy aby te trzepaki są miarodajne a na tej samej stacji robiłem,rozbierzność hamowania też dziwna ...

Comment

Ja bym podjechał z ciekawości na jeszcze inną stację...

Comment

Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
            Sam się zastanawiam nad tym jak to możliwe, że rok temu było 65 % a teraz 30,czy aby te trzepaki są miarodajne
            Tak właśnie jest... u mnie to samo wyszło jak u Ciebie.. diagnosta powiedział, że tak to na tylnych wychodzi, szczególnie gdy tył jest lekki, zależy też od ciśnienia w oponach, od temp. otoczenia... Nie wnikaj, jest dobrze. PS. Po amorkach z tyłu poznasz, że coś z nimi nie tak, jak bujniesz mocno tyłem i wówczas jak wygaśnięcie będzie trwało ze 3x razy w podobnych skokach to wtedy są słabe, a jeśli bujniesz i za 3x już skoku żadnego prawie nie będzie to jest w porządku - to tak trochę po chłopsku sprawdzanie
            Last edited by Grzechu; 02-08-2024, 13:20.
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
            Coś na temat olejów..

Comment

Stare metody najlepsze,dlatego wczoraj poczyściłem zapobiegawczo prowadnice i klocki strony co gorzej hamowała i pojechałem na ziemną drogę zobaczyć jak ślady hamowania i wyszło,że jest równo

Comment

Nie sugerował bym się tym. Ja pojechałem 2 lata temu i wyszło bardzo duża różnica między prawym a lewym z przodu. W tym roku na przeglądzie już wyszło wszystko idealnie. Ciśnienie w kołach miałem na pewno dobre, bo dbam o to.

Comment

Tak sobie myślę, że na to ma wpływ pewnie stan pomiarowy rolek,różnica w składzie klocków,zapylenie, może jakiś kamyczek.
                  Poczyściłem z pyłu ,nie było żadnych zacięć,nasmarowałem i jeszcze raz pojechałem i pokazało dobrze...taki to był mój przypadek.

Comment

U mnie dziś to samo. 2019 przebieg 54kkm i rozbieżność na tylnych 20% (prawy gorszy, ogólna jego sprawność coś koło 50%). Nie zauważyłem w ogóle jakichkolwiek oznak tego podczas jazdy żeby różnica była aż tak duża.

Comment

Moim zdaniem te maszyny na stacjach diagn. to można o kant d... rozbić. Nie mówię, że wszędzie, ale...

Comment

Bo na tych urządzeniach się nie patrzy na procenty. Procenty się zmienią przy innych kołach, innym ciśnieniu itd. Patrzy się na wykres jak amortyzator odbiera drgania. Wprawny diagnosta tylko na to patrzy a z procentów w życiu nie powie że słabe amortyzatory są.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Working...
                        X