Jestem zainteresowany zakupem nowego Civika ale martwi mnie jego prześwit. Obecnie jeżdżę samochodem z 15 centymetrowym prześwitem i zdarza mi się przytrzeć podwoziem o podłoże. Tutaj jest sporo mniej, ale spotkałem się w internecie z opinią użytkownika Hondy Civic chwalącą spory prześwit. Jak to jest w praktyce? Mieliście jakieś sytuację gdy trochę brakło centymetrów?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Prześwit
Collapse
X
-
Prześwit w Civiku faktycznie jest niski i trzeba się do tego przyzwyczaić. Ja w pierwszym miesiącu wjechałem na krawężnik i obtarłem sobie od spodu próg do montowania lewarka. Jeden raz, na samym początku miałem też wrażenie, że dotknąłem podwoziem progu zwalniającego. Jestem pewien, że gdybym jechał/parkował swoją starą Octavią, nic by się nie stało. Przy progach trzeba bardziej zwalniać niż przy innych kompaktach, aby go nie przytrzeć.
Nie ma co ukrywać, że jest to nieco problematyczne w mieście i tak naprawdę nie na każdy krawężnik da się wjechać, żeby zaparkować. Ponadto prześwit jest niski nawet w uboższych wersjach wyposażeniowych, nie tylko w tych wyższych z silnikiem 1.5. Sam ma silnik 1.0 w wersji elegance i tak samo odczuwam niedogodności niskiego prześwitu, jak Panowie z 1.5 w sport plusie. Zresztą wystarczy na niego popatrzeć, jak stoi na parkingu obok innych aut - Civic jest wyraźnie niższy.Last edited by Optimum; 01-10-2020, 08:49.
Comment
-
Zamieszczone przez Optimum Zobacz postaPrześwit w Civiku faktycznie jest niski i trzeba się do tego przyzwyczaić.
Comment
-
Zamieszczone przez katana Zobacz postaI o to chodzi, Civic ma być niższy, taki jego charakter, w VII gen próbowali z niego zrobić vana i nikt raczej nie był zadowolony.
Comment
Comment