Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Downpipe do 1.5 T

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Downpipe do 1.5 T

Jak w temacie Downpipe do 1.5 gdzie można kupić w RP.

Może inaczej. Poszukuję firmy zajmującej się produkcją układu wydechowego tuningowego do Hondy Civic X.

Comment

Każdy dobry spawacz Ci to ogarnie. Możesz uderzać do firm zajmujących się wydechami, albo dobrego mechanika/tunera, który po prostu wyspawa Ci wydech "szyty na miarę" dla Twojego auta z kwasówki na przykład

Comment

Faktycznie masz rację. Może trochę nazwa mnie zwiodła lecz faktycznie jest to kawałek rury kwasówki z zakończeniami do przykręcenia oraz otworem na czujnik

Comment

Zamieszczone przez woot Zobacz posta
          Faktycznie masz rację. Może trochę nazwa mnie zwiodła lecz faktycznie jest to kawałek rury kwasówki z zakończeniami do przykręcenia oraz otworem na czujnik

W polsce trudno o graty do xgena. Ogolnie za mało się sprzedało w polsce, w usa to top 10 najlepiej sprzedających się aut.

Czesci PRL to jedne z najlepszych jak nie najlepsze dla tego modelu civica dostępne na rynku.

Ostatnio ktos porównywał intercooler PRL xgena do sportowego z nissana gtr. Jakość 1:1

Jeśli jeszcze nie kupiłeś, to na początku czerwca bede zamawial czesci z tamtej strony hondaperformances..

Daj znac, mniej wyjdzie za kuriera jak wezniemy razem.

Montaż mega prosty. Tutoriale na YT.

Comment

ja dorwałem na allegro, wczoraj przyszło jak czas pozwoli będę montował w weekend.
            Z tego co zauważyłem to powinien posować od Type R, mocowania wyglądają na te same, jedyna różnica to dodatkowe gniazdo sondy lambda.
            331573482_1847338878971031_5119804570610603743_n.jpg
            FC1 by Frędzel

Pomorskie

Władysławowo

LwG!

Comment

Przy takim zestawie nie będzie katalizatora?
              Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
              Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                Przy takim zestawie nie będzie katalizatora?
                ani GPF, emulator do sondy już idzie.
                Jeszcze planuję środkowy tłumik zmienić na przelot, ale pierw muszę wsunąć się pod samochód i zmierzyć wymiary
                FC1 by Frędzel

Pomorskie

Władysławowo

LwG!

Comment

Zysk mocy będzie. Dla mnie za mocny temat - chcę kata seryjnego....
                  Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                  Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Frędzel Zobacz posta
                    Jeszcze planuję środkowy tłumik zmienić na przelot, ale pierw muszę wsunąć się pod samochód i zmierzyć wymiary
                    Majac DP z wiekszą srednicą i bez kata, powiększony FP... jest głośno - mnie to męczy u siebie. A jak zrobisz przelot to bedzie, głośno do kwadratu. Szkoda, że nie napisałes bo mam downpipea PRL bez kata 3calowego pod 1.5t na sprzedaż za śmieszne pieniadze

Comment

Zamieszczone przez Badyl1989 Zobacz posta
                      Majac DP z wiekszą srednicą i bez kata, powiększony FP... jest głośno - mnie to męczy u siebie. A jak zrobisz przelot to bedzie, głośno do kwadratu. Szkoda, że nie napisałes bo mam downpipea PRL bez kata 3calowego pod 1.5t na sprzedaż za śmieszne pieniadze
                      jeszcze możemy się dogadać, mogę ten zwrócić
                      miałem accorda tam był od początku do końca przelotowo-komorowy bez kata. mniejszy bo 2.25" + stożek, jedynie kolektor wydechowy był w serii. miałem go zmienić na 4-2-1 ale chciałem K20A6 na soft turbo dlatego nie zmieniłem.
                      tam fajnie to gadało.

Tutaj chce zostawić końcowe OEM.
                      Sondę u siebie wyłączyłeś czy też dałeś emulator?
                      FC1 by Frędzel

Pomorskie

Władysławowo

LwG!

Comment

Wyłączyłem w ktunerze i tyle - żadme błedy nie wyskoczyły. Zobaczę po wymianie DP(w poniedziałek) co z uszczelkami i obgadamy cenę odezwę sie w poniedziałek wieczorem.

Comment

Zamieszczone przez Frędzel Zobacz posta
                          Jeszcze planuję środkowy tłumik zmienić na przelot..
                          Jesteś pewien, że na badaniach nie stracisz dowodu rejestracyjnego?

Comment

Zamieszczone przez Typek® Zobacz posta
                            Jesteś pewien, że na badaniach nie stracisz dowodu rejestracyjnego?
                            accord który miał od spodu przechodził, civic ma między silnikiem a chłodnicą zaraz za turbiną, od góry dolot powietrza zasłania widok a od spodu płyta ochronna więc nawet diagnosta nie ma jak sprawdzić czy fizycznie tam jest a jak kiedyś gadałem z nim jak miały wejść testy czy są DPF to mówił że i tak się zmieści w normie mimo że tego filtru nie będzie.
                            FC1 by Frędzel

Pomorskie

Władysławowo

LwG!

Comment

Working...
                            X