Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana płyny hamulcowego.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana płyny hamulcowego.

Czy są jakieś przeciwwskazania aby zalać Hankę płynem Motul RBF 660?? W instrukcji jest tylko napisane DOT 3 lub DOT4 także płyn spełnia wymagania ale chcę poznać wasze zdanie.

I od razu uprzedzę pytania..... nie nic się nie stało wszystko dział idealnie i generalnie nikomu nic się nie dzieje ze skrzynią jak to jest w CTR ale autko zostało lekko zmodowane (215KM i 320Nm) a tym samym będzie troszkę cieplej pod maską i dla spokojnej głowy chciałbym wlać motula. Taki kaprys

Dlatego żeby nie zaśmiecać wątku który w przyszłości nam się rozwinie jak przyjdzie czas wymiany płynu bardzo proszę o odniesienie się do mojego pytania. Z góry bardzo dziękuje

To jest DOT4 więc możesz nalać. Warunek to spuszczenie wszystkiego co masz wlane teraz,ponieważ to syntetyk,a zasada jest taka że nie mieszamy.

Comment

Generalnie chce kupić taki zestaw: https://allegro.pl/oferta/zestaw-do-...ynu-7260797769
      bo mam płyn do wymiany w aucie żony i przy okazji przelałbym Hondę. Myślę że jak litrem przeleje cały układ to będzie OK.

Comment

Po co Ci te wynalazki? Cofasz tłoki ręcznie spuszczasz i zalewasz od nowa.Te patenty maja wadę,bo nie da się za ich pomnoca cofać tłoków z tyłu.
        Zainwestuj lepiuej w zaworek do odpowietrzania,to bardziej się przydaje.

Comment

M26 co to ten zaworek do odpowietrzenia ? Masz gdzieś jakąś ofertę na "alledrogo", chciałbym to zobaczyć. Może mi się to przyda U siebie zmieniałem płyn przez zwykłe przepompowanie płynu nogą za pomocą pedału hamulca i nasadzoną rurką ze słoikiem na odpowietrznik.
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

Może być taki

Albo w formie odpowietrzników (czywiście nie takie drogie,czasem można znaleźć po 20zł szt.)

To bardzo wygodne i czyste urządzenie,szczególnie do sportu kiedy płyn wymienia się co parę dni.Nie potrzeba drugiej osoby a wymiana płynu trwa 10 -15 minut .Zaworki zostają na stałe zamiast tradycyjnego odpowietrznika.
            Last edited by m26; 17-02-2019, 13:06.

Comment

Ponieważ mamy dwa takie same wątki. Ten zamykam. Zapraszam do dyskusji TU.
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

Working...
              X