Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Choinka błędów systemów bezpieczeństwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

koniecznie !
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Melduję posłusznie, że wymiana czujnika załatwiła sprawę :-)

Comment

Dzień dobry. Przeczytałem cały wątek i u mnie podobna historia. Dziś po raz drugi zdarzyło się, że pojawiła się masa komunikatów o nie działających systemach. Poprzednim razem zniknęły po przejechaniu kilku km. Tym razem nadal są i na obecną chwilę zacząłem od naładowania akumulatora.
        Czy miał ktoś podobny przypadek w dieslu 1.6 X gen? U mnie dodatkowo z automatyczną skrzynią biegów. Nie miałem okazję robić jeszcze diagnostyki, ale czy też można pójść tropem czujnika ABS w tylnym lewym kole, czy też diesle może miały inne problemy.
        Pozdrawiam

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Comment

Bez diagnostyki nie wiadomo który to może być czujnik i w ogóle czy to czujnik.

Comment

Tak też myślę, po raz kolejny zniknęło po czasie wszystko.
            W ASO diagnostyka 250 zł. Zacznę od zakupu programu diagnostycznego.

Comment

Miałem podobny problem z choinką błedów na desce.Oczywiście przyczyna to padnięty czujnik ABS w prawym tylnym kole. Według informacji od kolegi który pracuje w ASO hondy.Do 100km przebiegu może paść jeszcze drugi.Cena w ASO 490 zł po rabacie około 450 zł.

Comment

Cena z robocizną czy sama część? Mnie powiedzieli ok 700 PLN na gotowo gdyby to było to.

Comment

Sam czujnik 450 zl. O montaż nawet nie pytałem. Zrobił mi to zaprzyjaźniony mechanik za 100zł. Wymiana plus diagnostyka komputerowa.

Comment

Working...
                  X