Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki interfejs do Hondy
Collapse
X
-
Mam do ogarnięcia w zakresie podstawowej diagnostyki obejmującej czytanie błędów, naprawę przyczyn błędów oraz kasowanie błędów, dwa auta: Civica VIII (R18A2) i Golfa 4 (1,6 BCB).
Proszę o pomoc doświadczonych forumowiczów, jaki interfejs diagnostyczny wybrać. Skłaniam się do rozwiązania opartego na kostce z bluetoothem lub wi-fi wpinanej do OBD2 i łączącej się z aplikacją na androidzie.
W naprawach auta kieruję się zasadą "primum non nocere"
Tak po wstępnym rozejrzeniu się, widzę, że popularny jest vgate. Poradźcie co wybrać, żeby nie przepłacić za rzeczy niepotrzebne, a jednocześnie żeby nie brakowało najważniejszych rzeczy. Czy zwracać uwagę, żeby miał protokół ISO 9141-2, pod względem diagnostyki Hondy?
Rozbieżność w cenach jest od 50 do 360 zł...
Comment
-
Zamieszczone przez dragster Zobacz postaMam do ogarnięcia w zakresie podstawowej diagnostyki obejmującej czytanie błędów, naprawę przyczyn błędów oraz kasowanie błędów, dwa auta: Civica VIII (R18A2) i Golfa 4 (1,6 BCB).
Proszę o pomoc doświadczonych forumowiczów, jaki interfejs diagnostyczny wybrać. Skłaniam się do rozwiązania opartego na kostce z bluetoothem lub wi-fi wpinanej do OBD2 i łączącej się z aplikacją na androidzie.
W naprawach auta kieruję się zasadą "primum non nocere"
Tak po wstępnym rozejrzeniu się, widzę, że popularny jest vgate. Poradźcie co wybrać, żeby nie przepłacić za rzeczy niepotrzebne, a jednocześnie żeby nie brakowało najważniejszych rzeczy. Czy zwracać uwagę, żeby miał protokół ISO 9141-2, pod względem diagnostyki Hondy?
Rozbieżność w cenach jest od 50 do 360 zł...
Ja kupiłem za 300 zł Autel 2000 .
Ma prawdziwy program diagnostyczny , kostka BT plus aplikacja na smartfony plus 1 oprogramowanie na dany model - wybierasz przy instalacji .
Można dokupić na inne modele marki 26$ .
Wygląda to tak .
Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka
Comment
-
-
Zamieszczone przez Piotr2555 Zobacz postaWitam, a czy tym urządzeniem mogą wykasować błąd acc oraz asystenta pasa? Chodzi mi o civica x
Comment
-
Witam
czy tym sprzętem zrobie adaptacje sensorów bo po zmianie grilla i odpięciu głównej wtyczki caly czas błąd i sensory nie działają zadne
Czy to warte co czy lepiej cos innego?
Comment
-
Witam.
Ma ktoś może to urządzenie z ali.
Zastanawiam się czy warto przepłacać,ale nie chcę też kupić bubla
€ 11,06 38%OFF | Autel AP200 Bluetooth skaner OBD2 AP 200 OBD OBDII narzędzie diagnostyczne do samochodów czytnik kodów TPMS wsparcie iOS Android PK DBSCAR5/GOLO
Comment
-
Mam autela ap200, ale kupowałem prosto od dystrybutora.
Łączy mi się w IX ze wszystkimi systemami, od EPS po abs/VSA a kończąc na srs czy aktywnym zawieszeniu z tyłu.
Bawiłem się tym dalej i ma więcej funkcji niż ds150.
Zrobiłem sobie wyłączenie informacji o przeglądach ( w końcu), kalibracja przepustnicy, kalibracja vsa.
Podgląd układu a/c (czujniki ciśnienia /temperatury wylotowe parownika itd) a nawet poziom oleju i wiele więcej rzeczy.
W każdy moduł auta mogę wejść, przetestować.
Po hamowni wynalazł mi zamrożone ramki "stare błędy" całego systemu abs/vsa/tc.
Z ciekawostek znalazłem ten inne źródło zapisu przebiegu, roboczo godziny silnika, kiedy ktoś resetował błędy :P
Opcji jest naprawdę sporo, polecam, ds150 kasował niestety położenie vsa neutralne, przy ap200 tego nie ma
Tutaj diesla n22 skanowałem :
Comment
-
Kupiłem Autel'a MaxiAP AP200 i nie mogę uruchomić oprogramowania.
To znaczy dochodzę do momentu "Powiąż", Klikam w to "Powiąż" i dostaję komunikat że zarejestrowano i tyle...
Czegoś nie wiem czy coś nie działa?
Cos trzeba teraz uruchomić czy zwyczajnie...LIPA?
Last edited by waran3; 15-05-2024, 13:50.
Comment
Comment