Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic diesel 1,6 Skrzynia automatyczna szarpie na niskich biegach

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic diesel 1,6 Skrzynia automatyczna szarpie na niskich biegach

Ostatnio zauważyłam że auto zaczyna mi szarpać przy ruszaniu. Z tego co zaobserwowałem przy zmianie z 2 na 3 i z 3 na 4. Czy jest szansa że to tylko olej? I drugie pytanie gdzie jest bagnet od olejuw skrzyni automatycznej w tym aucie?

Tak się składa że w skrzyniach nie ma bagnetu a przeważnie korek rewizyjny.
    Chcesz sobie dolać oleju?
    Olej się wymienia a u Ciebie najlepiej wymienić dynamicznie.
    Civic X 2.0 USA

Comment

Czytałem że przyczyną szarpania może być niski stan oleju w skrzyni i dlatego chciałem sprawdzić. W takim razie czeka mnie chyba wizyta w warsztacie i diagnostyka komputerowa skrzyni.

Comment

Dziwne te skrzynie. W VIII genie jest bagnet. W innych autach, które miałem z AT, też były bagnety

Comment

Jaki masz przebieg?
          Civic X 2.0 USA

Comment

Około 68000 km

Comment

Też spotykam się z tym pierwszy raz. Miałem już kilka aut z automatem i zawsze był bagnet.

Comment

Byłem u mechanika i na komputerze wyszło że to wina opon. Z przodu mam nowe a z tyłu do wymiany i dlatego szarpie. Jak wymienię opony napiszę czy pomogło

Comment

Niech ci sprawdzi wersje oprogramowania do skrzyni. Tam był updejt kiedyś wydany do ZFa.
                  4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                  Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Working...
                  X