Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzynia biegów Civic X USA version

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Skrzynia biegów Civic X USA version

Witam wszystkich,

potrzebuje rady, czy do Civica X 2.0 benzyna USA , będzie pasowała skrzynia biegów od tego modelu z innym silnikiem, na przykład 1.5 czy 1.0 turbo?
    Ponieważ muszę wymienić skrzynię , a w Polsce jest ich zaledwie dwie od auta z 2 litrowym silnikiem.

Będę wdzięczny za pomoc i rady.

Mysle, ze powinienes szukac kompatybilności w jednej rodzinie silników. Wolnossące 2.0 w Xgenie to K20C2, więc raczej bym weryfikował kompatybilnośc w serii K. Może coś z Accorda albo CR-V?

Comment

Kod skrzyni jaki jest?

Comment

Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
        kod skrzyni jaki jest?
        mdma-4023636

Comment

Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
          Mysle, ze powinienes szukac kompatybilności w jednej rodzinie silników. Wolnossące 2.0 w Xgenie to K20C2, więc raczej bym weryfikował kompatybilnośc w serii K. Może coś z Accorda albo CR-V?
          Myslę, że masz rację. 1.5 i 1.0 to inne konstrukcje. Marne szanse by to pasowało a nawet jak coś to pewnie przełożenia są zupełnie inne bo to silniki turbo.

Zamieszczone przez Zmicier Zobacz posta
          Ponieważ muszę wymienić skrzynię
          nie da się naprawić?
          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Są firmy co ściągają z USA części. Albo naprawa, albo skrzynia z USA.
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
            Coś na temat olejów..

Comment

nie wiem, ale wydaje mi się że raczej nie. Poniewaz jest spora dziura w misce(

Comment

UOu2LPjXLfQ.jpgH0iQ1uetdN0.jpg

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                  Myslę, że masz rację. 1.5 i 1.0 to inne konstrukcje. Marne szanse by to pasowało a nawet jak coś to pewnie przełożenia są zupełnie inne bo to silniki turbo.
                  Wydaje mi się, że przełożenie w CVT jest ustalane przez komputer. Wszystko zależy od tego czy mocowanie podejdzie do tego piszą że w 2.0 CVT dłużej może posłużyć bo CVT psuje moment a 2.0 ma mniej Nm

Pisząc post poczytałem że CVT 2.0 jest robiony w Japonii wiec chyba są jakieś różnice
                  Civic X 2.0 USA

Comment

Nie wiedziałem, że chodzi o CVT. Tak czy inaczej blok w serii K 2.0 jest chyba inny niż w L15B7 1.5 i 1.0 więc chyba obudowy będą jakoś inaczej....
                    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Working...
                    X