Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Liqui moly ceratec

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Liqui moly ceratec

Witam
    Proszę o informację czy może ktoś stosował LIQUI MOLY CERATEC 300ML oraz płukankę.
    Od nowości mam zalany silnik olejem Hondy 0w20 ( przebieg 66 tyś/km, silnik 1,5T ) i zastanawiam się nad zrobieniem płukanki i zalanie ponownie hondowskim olejem ale wyczytałem, że po płukance lepiej dolać ceratec gdyż resztka płukanki zostaje wewnątrz silnika.
    Jakie są wasze opinie o zastosowaniu tych preparatów czy ma to jakiś sens czy nie zaszkodzi silnikowi ?

A jest jakaś sensowna przyczyna stosowania płukanki do silnika o przebiegu 66tys. km, który (jak mniemam ) miał regularnie wymieniany olej??
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Nie ma żadnego sensu robienia płukanek silnika i absolutnie nie lej cerateca w silniku z filtrem cząstek stałych. To wszystko jest żeby naciągać ludzi na pieniądze. Olej wymieniaj na czas i silnik będzie czyściutki nawet przy 300 tys km.
      Jednojajeczny z malowanymi paznokciami tak namawia na te płukanki i wodę z mózgu robi ludziom a w jego ślady poszli inni nawet ludzie z liqui moly i piorą ludziom głowy żeby płukanki robić tak samo jak nie tak dawno temu TVN i TVP prali głowy żeby się szprycować a teraz wychodzi wszystko bokiem ludziom.... A wszystko dla pieniędzy.

Comment

Zamieszczone przez pinek5 Zobacz posta
        Witam
        Proszę o informację czy może ktoś stosował LIQUI MOLY CERATEC 300ML oraz płukankę.
        Od nowości mam zalany silnik olejem Hondy 0w20 ( przebieg 66 tyś/km, silnik 1,5T ) i zastanawiam się nad zrobieniem płukanki i zalanie ponownie hondowskim olejem ale wyczytałem, że po płukance lepiej dolać ceratec gdyż resztka płukanki zostaje wewnątrz silnika.
        Jakie są wasze opinie o zastosowaniu tych preparatów czy ma to jakiś sens czy nie zaszkodzi silnikowi ?
        To jest taki sens jak pompowanie na zimę kół specjalną mieszanką azotu z dodatkiem gazów szlachetnych i tlenu żeby mieć lepsza przyczepność na śniegu
        4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
        Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Zamieszczone przez pinek5 Zobacz posta
          zastanawiam się nad zrobieniem płukanki i zalanie ponownie hondowskim olejem
          Musisz wiedzieć po co stosuję się płukankę? Jeśli nie stosujesz oleju słabej jakości, nie przeciągasz interwały olejowe, nie stosujesz jakieś dodatki do oleju, gdy nie dolewasz "ratunkowo" jakiegoś innego oleju jak jesteś w trasie i brakło. To nie ma sensu płukać wypłukanego silnika. Silnik masz na bieżąco płukany olejem który jest zalany, on ma w sobie własności płuczące.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Dzięki za informacje.
            Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie oleju czy może ktoś kupował u tego sprzedawcy z allegro bo różnica cenowa jest duża. Osobiście zawsze kupowałem w serwisie ale zastanowiła mnie cena dlaczego jest taka różnica cenowa,

Comment

nie bałbym się płukanki (dobrego producenta)ale totalnie nie rozumiem po co ten ceratec chciałeś zastosować..
              co on miałby z tymi "resztkami płukanki " zrobić ?

Comment

Zamieszczone przez zadra Zobacz posta
                nie bałbym się płukanki (dobrego producenta)ale totalnie nie rozumiem po co ten ceratec chciałeś zastosować..

wywalić przez odmę?
                4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie oleju czy może ktoś kupował u tego sprzedawcy z allegro bo różnica cenowa jest duża. Osobiście zawsze kupowałem w serwisie ale zastanowiła mnie cena dlaczego jest taka różnica cenowa,

Comment

olej w serwisie zawsze był znacząco droższy niż na wolnym rynku, dlatego czasami koledzy jeżdżą z osobiście zakupionym olejem na wymianę do ASO..
                    co do sprzedawcy - nie korzystałem, nie podpowiem.

Comment

olej w serwisie zawsze był znacząco droższy niż na wolnym rynku, dlatego czasami koledzy jeżdżą z osobiście zakupionym olejem na wymianę do ASO..
                      I nigdy nie wiedzą do końca czy tak naprawdę wlany został właśnie ten ich olej.
                      No chyba, że w ASO jest specjalne okienko, najczęściej przy kawusiowni, do permanentnej inwigilacji boguducha winnego mechaniora

Comment

Zamieszczone przez Typek® Zobacz posta
                        I nigdy nie wiedzą do końca czy tak naprawdę wlany został właśnie ten ich olej.
                        Jak dostają z powortem pustą bańkę tzn., że został wlany
                        Moja łódka Civic..
                        Mój "klekocik" Ceed..
                        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                        Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                          Jak dostają z powortem pustą bańkę tzn., że został GDZIEŚ wlany
                          uzupełnilem o jedno słówko..

Comment

Working...
                          X