Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pisk przy schodzeniu z obrotów.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pisk przy schodzeniu z obrotów.

Czy w waszych silnikach 1.0 też występuje taki delikatny pisk jak auto schodzi w okolice obrotów biegu jałowego? Już tłumaczę o co chodzi. Gdy wyłączę radio i nawiew aby było cicho w aucie i dodam delikatnie gazu tak pod 2 tyś obrotów to jak auto schodzi z obrotów słychać taki delikatny "pisk". Dźwięk ten przypomina dźwięk ślizgającego się paska klinowego tylko jest dużo mniej słyszalny. Jak jadę i mam włączone radio to tego nie słychać. Ale jak jadę powoli np. po parkingu i jest cisza w aucie to tak samo przy zwalnianiu gdy silnik schodzi na najniższe obroty słychać taki subtelny delikatny pisk. Zastanawiam się czy jest to normalny dźwięk w tym modelu, czy może u mnie wydaje taki dźwięk jakieś "przytarte" łożysko na osprzęcie silnika lub jakiś pasek?
    I jeszcze jedno pytanie dotyczące dźwięków z silnika. Czy jak wciśniecie gaz w podłogę podczas maksymalnego przyśpieszania to słyszycie taki dźwięk jak by zasysania powietrza, taki szum? Ostatnio taki dźwięk słyszałem jak w poprzednim aucie pękną mi "bałwanek" przy intercoolerze i szło lewe powietrze które tak szumiało. Jednak w hondzie chyba cały układ jest szczelny. Wiec też mnie to ciekawi czy ten typ tak ma?
Working...
X