Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Silnik 1.5 wyciszenie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• tymczasem czytałem na specyfikacji US jak wchodził poliftowy Sedan, iż poprawiano wyciszenie.
    Również na filmach YT przy różnorakich testach wspominali o tym....także powinno być lepiej.

Comment

• Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
      Faktycznie można się zdziwić. Nie wiem czy masz manuala czy CVT, ale w naszym modelu w manualu jak lekko przekraczasz 3000 obr/min na 6 biegu to na autostradzie gdzie wolno do 130 km/h już łamiesz przepisy
      Manual i to też właśnie zaobserwowałam. Po przesiadce prosto z IX duża niespodzianka.

Comment

• Tak jak pisałem już wcześniej jak chcemy mieć ciszej od toczenia zakupić piankę grubości ok7mm z komórek zamkniętych, dociąć dłuższe kawałki pod fotele i w stronę pedałów i położyć pod dywaniki, zdjąć boczki nadproże są na zatrzaski i pod boki wykładziny podłożyć pianki bo tam jest goła blacha.
        Niewiele roboty a efekt cieszy jest odczówalnie ciszej.
        To tak na szybko bo można lepiej oczywiście.
        Zerknąłem do polifta w salonie, w bagażniku pod wykładziną nic nie dodali jest postaremu, może pod wykładziną w kabinie ale to by trzeba widzieć.
        Last edited by gabler; 27-11-2019, 07:59.

Comment

• A tu fajna sprawa
          https://youtu.be/bJ053siJCzgb967c63441c2baa63a306dc1f0c4.jpg

Kiedyś w poprzednim kładłem tak gruby filc i było faktycznie ciszej ale to jest gotowiec do tego stworzony STPHS
          Last edited by gabler; 30-11-2019, 14:57.

Comment

• Moim zdaniem w żadnym przypadku nie powinno się wyciszać silników Hondy. Ich dźwięk jest taki, że powinno się go słuchać jak dobrej muzyki a nie tłumić

Comment

• Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
              A tu fajna sprawa
              https://youtu.be/bJ053siJCzg[ATTACH=CONFIG]49985[/ATTACH]

Kiedyś w poprzednim kładłem tak gruby filc i było faktycznie ciszej ale to jest gotowiec do tego stworzony STPHS
              a nie lepiej cos takiego ale do maski od wew strony przykleić?

Comment

• Zamieszczone przez mikell Zobacz posta
                a nie lepiej cos takiego ale do maski od wew strony przykleić?
                To ma dwa zastosowania do maski albo tak a jak jest na masce to na silniku dodatkowo wycisza i myślę, że lepiej niż na masce bo szczelniej
                W zestawie są kołki do maski

Comment

• Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
                  To ma dwa zastosowania do maski albo tak a jak jest na masce to na silniku dodatkowo wycisza i myślę, że lepiej niż na masce bo szczelniej
                  W zestawie są kołki do maski
                  sa takie maty dedykowane pod CvicX?

Comment

sa takie maty dedykowane pod CvicX?
                    Nie to są uniwersalne, dwie szerokości są dostępne na znanym portalu a.... Szukaj Stp HS

Comment

• Wracając do głownego wątku
                      po 1000 km moge stwierdzić ze wyciszenie tego auta jest co najmniej zadawalające. W moim odczuciu jest konfortowo powiedział bym ze segment wyzej nie ma wcale lepiej.
                      Mowie tu o SEdanie rocznik 2019 CVT po liftingu.
                      Bo wczesniej jezdzilem rocznik 2017 i było głośniej.

Zawieszenie wybiera fajnie nic nie tłucze, silnika prwie nie slychac przy 120 jakis szum już slychac tyle.

Comment

Wracając do głownego wątku
                        po 1000 km moge stwierdzić ze wyciszenie tego auta jest co najmniej zadawalające. W moim odczuciu jest konfortowo powiedział bym ze segment wyzej nie ma wcale lepiej.
                        Mowie tu o SEdanie rocznik 2019 CVT po liftingu.
                        Bo wczesniej jezdzilem rocznik 2017 i było głośniej.

Zawieszenie wybiera fajnie nic nie tłucze, silnika prwie nie slychac przy 120 jakis szum już slychac tyle.
                        Masz polifta to napisz czy od strony szyby kierowcy są jakieś szumy czy nie, jestem ciekaw czy w tej kwestii coś poprawili
                        Szumy te są zależne z jakiego kierunku bocznego bardziej wieje bo to jest zauważalne, czasem prawie nie szumi a innym razem więcej
                        Last edited by gabler; 09-12-2019, 17:19.

Comment

• nie przeszkadzają mi szumy ale pewnie jakies tam sa
                          Sprawdze dokładniej przyslucham sie w weekend na dluzszej trasie.

Comment

• Pytanie jak to wygląda właśnie powyżej 120 km/h, bo przed lift od tej prędkości zaczyna się robić głośny.

Comment

• jest ok....
                              za kazdym razem jak z kims jade to słysze ale ciche to autko...
                              Jedynie co zauwazylem / usłyszałem to :
                              silnik bardziej słychac jak jest nie rozgrzany potem juz cichnie ( normalne i nie przeszkadza)
                              oraz .... jak jade brudna droga, z piaskiem jakims zwirkiem to slychac odgłosy uderzające o podwozie takie delikatne trzaski piasku itp.... Jak u WAS?

Comment

• Niestety jedynie Accord był jako tako wygłuszony mówię o 8 gen , 7 gen słabo od drogi i hałasów ale przynajmniej silnik był cichy... a Civic fajne auto ale wygłuszenie marne to co słychać od drogi i powietrza łatwo poprawić... ale wyjących silników i buczących wdechów zarówno w IX gen jaki i X gen wyciszyć się zbytnio nie da, ot taka specyfika tych samochodów. Jak dla mnie Civic jest super ale tylko żeby pojeździć po mieście, do jazdy w trasach ze względu na hałas to porażka no chyba że nie przekraczamy 120-130km/h ale wyobraźmy sobie jazdę na wakacje gdzieś dalej...

Comment

Working...
                                X