Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mycie felg

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mycie felg

Używacie jakiś konkretnych i bezpiecznych preparatów do mycia bezdotykowej lub/i pracując pędzelkiem do felg ? Myślałem nad Cleantle Tire & Wheel Cleaner dużo bezpieczniejszy niż ADBL vampire liquid

Gąbka z mikrofibra taka pomarańczowa.
    I dwa wiadra jeśli chcesz uniknąć rys a do szprych to jest taki pędzel z mikrofibrą

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka

Comment

Ok, a o preparat typowo do felg z tych dwóch co podałem ?

Comment

Niestety na szybkiej myjce, bez dotyku nie da sie wyczyscic tych felg, nawet uzywajac krwawej felgi. Najpierw trzeba na jakiejs pianie jakoms szczota albo pedzlem. Dopiero potem krwawa. Niewiem czemu tak wydaje mi sie ze ze srebrnymi w innym aucie bylo latwiej ...

Comment

Może będziecie się śmiać, ale kiedyś kupiłem w pewnym znanym sklepie poniższy środek do felg.. wystarczy spryskać porządnie felgi, odczekać parę minut i zmyć myją ciśnieniową.. felgi wyglądają jakby były szorowane szczotą.. czyściutkie.

w5.jpg
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
            Może będziecie się śmiać, ale kiedyś kupiłem w pewnym znanym sklepie poniższy środek do felg.. wystarczy spryskać porządnie felgi, odczekać parę minut i zmyć myją ciśnieniową.. felgi wyglądają jakby były szorowane szczotą.. czyściutkie.

[ATTACH=CONFIG]63502[/ATTACH]
            czuje sie przekonany , dzieki Grzechu bo wczoraj akurat bylem na myjce walilem srogo po felgach najpierw pianom potem proszkiem, a na koniec po przejechaniu palcem turbo brud na palcu i slad na feldze , no ale to byla szybka akcja za 20zl

Comment

Ja stosuje K2 roton, polecam- często w biedrze za 15zł
              Naturalnie efekt krwawej felgi i srogi smród,ale nie dziwne.
              Warto i wcale nie ustępuje droższym po około 40zł tj. ADBL Vampire Liquid dla przykładu

Comment

A ja polecam zdjąć felgi porządnie umyć, nawet mleczkiem cif jeśli nie ma się czego innego, wyglinkować, przepolerować i nałożyć ceramike np. carpro Dlux i koniec z tematem czyszczenia felg U mnie cały syf z felg schodzi po pianie aktywnej, rzadko kiedy nawet pędzelkuje
                Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
                sigpic

Comment

Working...
                X