Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odprysk lakieru na feldze

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Odprysk lakieru na feldze

IMG_0259.jpgIMG_0258.jpg

Witam, czy możecie coś polecić jak naprawić taki odprysk lakieru z felgi ? Coś co zabezpieczy przed dalszym babraniem się/rdza i lekko pokryje kolorem felgi ?

To pewnie wina wulkanizatora, a nie odprysk lakieru, tylko wymiana felgi lub naprawa.
    PS. Mnie też tak gdzieś ktoś urządził ale na razie nic z tym nie robiłem chociaż już wiem gdzie mógłbym zapytać.

Comment

Wczoraj od wulkanizatora odebrałem nowe opony i felgi przełożone i raczej tego nie widziałem a dzisiaj pokonałem kawałek dalszej trasy i myśle ze to gdzieś podczas mogło się stać…
      Jeśli mowa o naprawie to samemu jestem w stanie to zrobić ?

Comment

Nie zrobisz tego tam żeby było niewidoczne. To polerowane aluminium przykryte dymionym lakierem bezbarwnym.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Czyli tylko jakaś wulkanizacja mi pozostała…

Comment

po drodze raczej nie miało się jak stać bo chyba nie uderzyłeś w krawężnik i dodatkowo nie masz uszkodzenia opony
            trochę szpachli wykończeniowej i trochę czarnego lakieru oraz cierpliwość i zdolności
            i da się to zatuszować (nie profesjonalnie naprawić) bo masz tyle szczęścia, że mało weszło na polerowany rant
            ale... serio są większe problemy w życiu
            Tutaj =inna felga, bez doboru lakieru - i daje sie takie rzeczy w godzinkę zrobić

wiec Twój kawałek też się da podpicować bo IMO nie ma sensu tego jakoś specjalnie malować po całości od początku
            Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
            Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Do drobnych napraw polecałbym j.w. trochę szpachli wykończeniowej i ten zestawik.

H.jpg

Comment

Working...
              X