Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszczerbek opony nokian

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uszczerbek opony nokian

Cześć, wczoraj wymieniałem opony w serwisie. Zawsze tam składuje na sezon komplet opon żeby było wygodnie. No i wczoraj okazało się że moja opona nokian jest zniszczona na rancie Pani mówi że te opony mogą tak pękać nawet jak leżą, wtf? Mi to raczej wygląda na wypadek przy zakładaniu. Co o tym myślicie? Dołączam zdjęcie. 20211125_144155.jpg

Zaznaczę, że usługa składowania wiąże się z przeglądem opon, I to musiało się stać albo przy zdejmowaniu albo przy zakładaniu imo. Lubię ten serwis i nie chce robić problemów, ale takie coś to masakra jakaś
    Last edited by rambo7; 29-11-2021, 11:29.

Zamieszczone przez michonda Zobacz posta
    Pani mówi że te opony mogą tak pękać nawet jak leżą
    Chyba żartowała, wygląda to na świeże mechaniczne uszkodzenie. Prawdopodobnie przy zakładaniu.

Comment

Opony jak leżą nie pękają w takim miejscu. Parcieją itd. Tutaj jest to ewidentnie mechaniczne uszkodzenie.
      Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
      Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Dokładnie, też na 100proc jestem przekonany że to uszkodzenie mechaniczne spowodowane przez nich. Argumentuje to, ta pani, że opony mogą być z rosyjskiej produkcji, a te podobno nagminnie tak mają.
        cytuje oczywiście , bo ja w to nie wierzę.

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
          Chyba żartowała...
          No właśnie że ta pani nie żartowała i to jest najbardziej żenujące

Comment

Zamieszczone przez michonda Zobacz posta
            Dokładnie, też na 100proc jestem przekonany że to uszkodzenie mechaniczne spowodowane przez nich. Argumentuje to, ta pani, że opony mogą być z rosyjskiej produkcji, a te podobno nagminnie tak mają.
            cytuje oczywiście , bo ja w to nie wierzę.
            Jakiej by nie były produkcji... nokiany rosyjskiej produkcji pękają na bieżniku - ta pani coś tam słyszała i tak pie..przy 3 po 3
            Nawet gdyby chciała powiedzieć, że to pękniecie w taki sposób powstało to dlaczego tylko w jednym miejscu na jednej oponie? Jakby pękało to na całej oponie.
            W całej sytuacji ratuje Cie chyba to, że przylgnia do felgi jest cała i powinno to chyba trzymać. Założyć.
            Ale jakąś rekompensatę powinni dać.
            Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
            Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Trzymać się nie będzie, bo sprawdzali to, jak okazało się chyba po 4 próbie, że ta opona za cholerę nie trzyma ciśnienia to polegli i mnie poinformowali
              Swoją drogą, jakby się udało to tak bym jeździł na czymś takim bez wiedzy o tym.
              Dzisiaj zadzwoniłem tam, dzięki forum miałem punkt podparcia, jeszcze od kolegi na pw dostałem info, i opisałem im co na 100 proc zaszło przy wymianie opon. I mam dostac dwie nowe opony , a nie jakby nokian gwarancje uznał (w co wątpię) miałbym po jednej stronie starszą po drugiej nową.

Comment

nawet tej opony nie ubieraj, raczej byś nie chciał akcji że zeszło nagle powietrze jadąc autostradą 160k/mh.
                ale jakie wnioski?
                czy to kolejna rzecz gdzie klient musi patrzeć na ręce? ...no masakra jakaś, nawet nie wiedziałem że mogą te maszyny tak odgryźć kęs oplotu i to w najtwardszym miejscu.
                Last edited by rambo7; 29-11-2021, 19:34.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Nie zakładam, czekam na nowe dwie sztuki, bo nie pozwolę z ich winy mieć na jednej osi dwie z różnym zużyciem. Podobno te nowe z nowym bieżnikiem będą, bo tego z 2019 już nie produkują.
                  Eh, szkoda gadać normalnie. Z całym szacunkiem do tego serwisu, to tutaj przy...li jak dzik w transformator.

Comment

Working...
                  X