Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Różnice w rzeczywistej szerokości przy tym samym rozmiarze opony

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Różnice w rzeczywistej szerokości przy tym samym rozmiarze opony

Witajcie,
    Chciałem prosić o radę/opinię ponieważ sytuacja zaskoczyła mnie całkowicie. Otóż po roku użytkowania (to mnie jeszcze nie zaskoczyło) musiałem zamienić parę opon (przód) i kupiłem dokładnie te same, które były założone fabrycznie, tj. conti sport 6, 20X245X30. Okazało się, że pomiędzy ubiegłorocznymi a nowymi oponami jest różnica w szerokości !!!
    1. Widać to na bieżniku (zdjęcie 1) gdzie dwa paski mają inną szerokość
    2. Porównując szerokość opon (opony położone na glebie) – zdjęcie 2
    3. A najgorsze, że odbiło się to na ilości opony (rantu) który miał chronić felgę – zdjęcie 3.
    Ja osobiście jestem mocno zdziwiony tą sytuacją, bo różnica w szerokości opony jest prawie 1 cm !!! A efekt jest taki, że na jednym z kół na których miałem tę „węższą” oponę – przytarłem solidnie felgę o krawężnik (a do tej pory, przez 54 tyś km ani jednego uszkodzenia).
    Może ja źle rozumiem informacje, które podaje producent opony ale oczekiwałbym jednak, że szerokość będzie 1:1 ta sama?
    Będę wdzięczny za wasze opinie i pozdrawiam
    2.jpg1.jpg3.jpg

Dziwna sprawa. Czy miejsce produkcji (kraj) podany na oponie jest ten sam? Czy to jest ta sama generacja opony? Czasami producent zmienia delikatnie bieżnik w kolejnych odmianach tego samego modelu.

Ja chyba skontaktowałbym się z producentem lub oficjalnym dystrybutorem.
    Rozmiar podaj w poprawnym formacie ...czyli 245/30R20 - bo chyba o taki Ci chodziło

Comment

Zamieszczone przez Mimiasz Zobacz posta
      20X245X30
      ten opis jest prawidłowy?
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X