Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ciche opony do Hanki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez androzek Zobacz posta
    No dobra , ale czy są ciche ? Formalnie moje Klebery mają 69dB a Continentale chyba 72dB - czy "organoleptycznie" są cichsze od fabrycznych ?
    Niby 72 ale na pewno ciszej niż michałki, w tym aucie każde tylne opony będzie słychać

Zamieszczone przez pblus Zobacz posta
    a jak rant ochronny w tej oponce ?
    Ciut lepiej niż w fabrycznych, ale szału nie ma. Jednak przez 5 lat i 90 tys. km nie przytarłem ani ani .....odpukać puk...puk
    Moja Hania
    http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

U mnie michały w HRv dojeżdżam. Zostalo 1 mm 5di TWI .
      Stawiam ba ochronę planety i zjade do zera , by nie pridukowac przedwcześnie śmieci

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka

Comment

Ja szukam czegos aby nie gubic trakcji na 1nce, pytanie czy Fulda SportControl 2 albo Dunlop SportMaxx RT2 wypelnia to zadanie ? Continental lub Michelin PilotSport to juz ponad 2K wydatek
        czy jeden ciul jakom kupie letnia i tak bedzie ok? teraz mam caloroczne GY

Comment

Hankook ventus prime 3, prawie 500Nm i 200ps przenosiła bez problemu, do tego cicha, rozmiar 225/40/18 94Y,XL.

Wyszedł jakiś czas temu model 4,jak się sprawuje, nie mam pojęcia niestety.

Comment

A jak rancik w conti wyglada ? u mnie w GY to jakas bieda edyszyn wzgleden primacy3

Comment

W Conti PC6 szału tez nie ma z rantem, trochę pewnie zależy od felgi ale u mnie niestety nic nie daje.
              Moja Honda
              https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                W Conti PC6 szału tez nie ma z rantem, trochę pewnie zależy od felgi ale u mnie niestety nic nie daje.
                Oki, poza rantem same pozytywy po zmianie z Michalow ?

Comment

Ja głównie zmieniłem dlatego bo wleciały felgi 18", a na oryginałach przejechałem zaledwie 5tys więc się nie wypowiem.
                  Moja Honda
                  https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zamieszczone przez radex99 Zobacz posta
                    Oki, poza rantem same pozytywy po zmianie z Michalow ?
                    Tak jak mówi malina84 rant szału nie robi, ale da się jakoś przeżyć Na pewno trakcja jest taka jaka być powinna. Michałki w tej kwestii, to przy Conti jak budżetówka
                    Moja Hania
                    http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

a jakie letnie opony mają taki sam albo większy rant od michelinów?

Comment

Trochę czasu minęło od ostatnich wpisów więc może pojawiły się jakieś nowe opinie odnośnie cichych oponek.

Comment

Od niedawna w sprzedaży jest nowość od Yokohamy ADWAN db V552 ultra cicha opona 67db.
                          Czy ktoś miał z nią styczność, w opiniach chwalona za cichość i pozostałe parametry.

Comment

No to sobie poczytałem i wcale nie jest tak różowo z hałasem.
                            Wiele głosów twierdzi, że jest zaskakująco głośna. I to wcale nie musi się kłócić z etykietą.
                            Głośność opon jest mierzona w warunkach laboratoryjnych i oznacza hałas jaki odczuwamy będąc "obok" opony.
                            Odczucie głośności wewnątrz auta będzie zupełnie inne i to w każdym aucie będzie inaczej.
                            Kiedyś też zwracałem uwagę na etykiety i kupiłem Yokohamy z plakietką 68dB. Jessu, jak one mnie wkurzały, tego gwizdu, świstu, szumu dziwnego żadnym podgłaśnianiem radia nie mogłem zagłuszyć.
                            W końcu, po sezonie je sprzedałem. Inny użytkownik z tego forum też je miał i zachwalał ale nie miał ich na takim samym aucie jak ja, więc uważaj.

Comment

Zamieszczone przez eror Zobacz posta
                              No to sobie poczytałem i wcale nie jest tak różowo z hałasem.
                              Wiele głosów twierdzi, że jest zaskakująco głośna. I to wcale nie musi się kłócić z etykietą.
                              Głośność opon jest mierzona w warunkach laboratoryjnych i oznacza hałas jaki odczuwamy będąc "obok" opony.
                              Odczucie głośności wewnątrz auta będzie zupełnie inne i to w każdym aucie będzie inaczej.
                              Kiedyś też zwracałem uwagę na etykiety i kupiłem Yokohamy z plakietką 68dB. Jessu, jak one mnie wkurzały, tego gwizdu, świstu, szumu dziwnego żadnym podgłaśnianiem radia nie mogłem zagłuszyć.
                              W końcu, po sezonie je sprzedałem. Inny użytkownik z tego forum też je miał i zachwalał ale nie miał ich na takim samym aucie jak ja, więc uważaj.
                              Ktoś na takiej Hance jak nasze chwalił,że ciche

Comment

Ja mam sedana. Tamten, może był HB? A to różnicę robi.
                                Ja na przykład za cholerę nie mogłem poradzić sobie z dźwiękiem audio w aucie a w pewnym momencie miałem sprzętu za dobrych kilka tysi.
                                Na postoju, nawet z włączonym silnikiem było bosko ale wystarczyło ruszyć i po dźwięku. Coś tu musi być nie halo z rezonansami.

Comment

Working...
                                X