Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana opon - gdzie?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana opon - gdzie?

Witam. Wymieniacie opony w serwisie Hondy czy w warsztatach wulkanizacyjnych? Samochód na gwarancji więc dlatego pytam czy ma to znaczenie.

Nie ma znaczenia. Zawsze wymieniam w zaprzyjaźnionym warsztacie wulkanicznym.

Comment

Pierwszy raz wymieniałem w ASO i trwało to tak długo, że był to ostatni raz.
      Moja Honda
      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Aso omijać szerokim łukiem.

Comment

Nie ma znaczenia gdzie, ważne jak. Wymieniłem w ASO już drugi raz i za pierwszym zapomniałem zwrócić uwagę na poprawne ułożenie opony Michelin na feldze. Za drugim już poprosiłem - Primacy 3 , które są najczęściej zakładane fabrycznie mają czerwoną kropę na boku - musi być dokładnie po przeciwnej stronie w stosunku do wentyla. Teraz opony wyważone idealnie.

Comment

Ale to każdy wulkanizator ma o tym wiedzieć, a nie żeby mu przypominać o tym. Jeśli nie wie o tego typu podstawowych rzeczach to nadaje się tylko do sprzątania.
            4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
            Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
              Ale to każdy wulkanizator ma o tym wiedzieć, a nie żeby mu przypominać o tym. Jeśli nie wie o tego typu podstawowych rzeczach to nadaje się tylko do sprzątania.
              Popytaj, to usłyszysz ilu o tym wie

Comment

To co pisze Montada tylko potwierdza żeby nie wymieniać opon w Aso. Ja się poddałem po trzech latach. Zależało mi na hotelu opon, wymieniałem w Aso chociaż koszą za to okrutnie 3,4x więcej niż normalnie. Za każdym razem opony były źle wyważone, za każdym razem musiałem poprawiać za kasę u mojego wulkanizatora. Auto np wpadało w wibrację powyżej 120km/h, ma moje sugestie do Aso, że źle odpwiedź była; A kto tak szybko jeździ. tzn. powyżej 120kn/h, Accordem

Comment

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
                  Popytaj, to usłyszysz ilu o tym wie
                  nie pytam, omijam
                  4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                  Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                    Auto np wpadało w wibrację powyżej 120km/h, ma moje sugestie do Aso, że źle odpwiedź była; A kto tak szybko jeździ. tzn. powyżej 120kn/h, Accordem
                    Poświęciłbym jeden dzień i wracał na poprawki dopóki by nie dostali odruchu wymiotnego na mój widok. Na szczęście na moje ASO generalnie nie mogę narzekać.

Comment

Ja mam 50km do Aso więc wracanie jest słabym pomysłem. Do tego na tym dystansie nie bardzo mam gdzie sprawdzić to powyżej 120km/h, dopiero pod samym domem mam kawałek ekspresówki.

Comment

Mam pytanie. Otóż zakupiłem nowy komet felg i opon letnich. Wentylki muszę zakupić sam, czy zakład wulkanizacyjny jest w nie zaopatrzony?

Comment

Zamieszczone przez felipefloor Zobacz posta
                          Mam pytanie. Otóż zakupiłem nowy komet felg i opon letnich. Wentylki muszę zakupić sam, czy zakład wulkanizacyjny jest w nie zaopatrzony?
                          Każdy zakład jest w nie wyposażony, chyba że chcesz jakieś ukryte wentyle czy coś podobnego to nie wszystkie zakłady będą takie miały na miejscu.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                          X