Mam takie pytanie.Zostało mi oryginalne koło dojazdowe z civic XIII UFO 1.4 2009 po lif. Czy te koło dojazdowe będzie pasowało do civic sport plus. Opis na oponie z dojazuówki to T135/90D15 100M .Na feldze nic nie dojrzałem.Dzięki za pomoc.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Koło dojazdowe civic sport plus
Collapse
X
-
-
Ja mam takie koło, do IX pasuje, tylko na tył - bo tylko na tylną oś zakładamy koło dojazdowe. Jest szansa, że do X też przypasuje, ale tak jak przedmówca napisał, podnieś auto załóż, przykręć zobacz czy nie obciera o zacisk hamulca i czy w ogóle się zmieści.. potem postaw auto i popchnij czy będzie dobrze się kręciło i będziesz miał odpowiedź na swoje pytanie. Ale przed tym wszystkim policz średnicę koła oryginalnego które masz i porównaj z dojazdówką.. bo najpierw to musi się zgadzać.
Comment
-
Ta dojazdówka z VIII gen. niebędzie pasować na pewno na przód. Na tył niesprawdzałem.
Grzechu na przód tez można zakładać dojazdowke. Wiadomo że będzie np. gorsze hamowanie, ale żeby dojechać np. 5km do wulkanizatora niebedziesz chyba zamieniał specjalnie kół.
Comment
-
Zamieszczone przez Lysek_81 Zobacz postana przód tez można zakładać dojazdowke.
Comment
-
Dzięki za odpowiedzi od was.Przerzedzałem koło ASO HONDA i tam mi powiedzieli co i jak. Oczywiście będzie pasowało ale tylko na tył na przód się nie da z przyczyn opisanych przez was czyli zaciski nie puszczają felgi. A podobno jest jakiś przepis że z przodu auta nie wolno koła dojazdowego dawać.Tak mi powiedzieli, czy to prawda nie wiem. Tak czy inaczej sprzedam ją bo wolę sobie dołożyć do felg zimowych i w razie dalszych wypadów typu Francja czy nawet Hiszpania werznę sobie jedną zimówkę w razie złapania gumy. Nie wiecie czasem ile taka dojazdówka jest warta? Ani razu nie była używana, przejeździła cały czas w bagażniku. Mam jeszcze na zbyciu do UFO książkę z instrukcją obsługi Tą grubą) w oryginalnym futerale Hondy też nie wiem ile za to by można wziąć.
Comment
-
Ja za swoje koło 15' z modelu VIII z przesyłką dałem dokładnie 174zł.
Comment
-
Zamieszczone przez Bobas985 Zobacz postaA podobno jest jakiś przepis że z przodu auta nie wolno koła dojazdowego dawać.), ale jeśli jest różnica obwodu w porównaniu z drugim kołem na tej samej osi to niepotrzebnie obciążasz mechanizm różnicowy w skrzyni - tak, jakbyś kilka czy kilkanaście? kilkadziesiąt? km po łuku jechał...
Jeśli masz obwód dojazdówki taki jak inne koła to raczej tego problemu nie będzie.był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
Comment
Comment