Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Śruby zabezpieczające do felg

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Śruby zabezpieczające do felg

Panowie, niestety nie mam jak tego sprawdzić, bo jestem w rozjazdach... Czy śruby zabezpieczające są takie same jak w IX genie? Pytam bo w X genie nie mam owych, ale mam nakrętki od IX chodzi mi o wielkość i gwint

Takie same.
    Sunday Driver

Comment

Możecie podpowiedzieć jakie konkretnie śruby zabezpieczające kupić do sedana?? Z góry dziękuje

Comment

Mc gard 24157

Comment

Już przełożyłem z mojej IX pasują idealnie

Comment

A co robicie z tym unikalnym kluczem do tych nakretek, jak juz zabezpieczycie kola? Raczej wypada go trzymac i wozic w aucie na wypadek koniecznosci zmiany kola. A skoro tak, to potencjalny zlodziej tez to wie i moze chciec sobie wtargnac do srodka, znalezc nakladke i tylko sie usmiechnac. Wiem, zlodziej nie ma czasu na szukanie, ale znowu tych potencjalnych miejsc ukrycia nakladki w aucie nie ma tak duzo...

Comment

Jak już chce się dostać do środka to koła są najmniejszym problemem i raczej na nich się wtedy nie kończy. W nakładach chodzi o to aby byle ktoś ze zwykłym kluczem nam na parkingu nie zniknął z naszymi kołami, a wielu ludzi znam którym coś takiego się przydarzyło. Z drugiej strony nie słyszałem by komuś z nakładkami ukradli.

Comment

Zamieszczone przez szery Zobacz posta
                Mc gard 24157
                Pasują zarówno do 17" jak i 16" felg od Hondy?
                Mam Sedana.

Comment

Tak pasują

Comment

A McGard 25000? Czym sie różnią? Bo chyba tez pasują?
                    Edit: juz widze. Rozne osadzenia: stożek 60* i kula R12.
                    Ale widze też, że do civica poczawszy od rocznika 82, ale i wszystkich innych modeli hondy, jako wlasciwe podaje sie te 25000.
                    Last edited by Al_Exander; 27-03-2018, 21:46.

Comment

Faktycznie 25000 dedykowane do oryginalnych felg hondy. 24157 do felg innych producentów felg dedykowanych do Hondy.

https://mcgard.de/fileadmin/images/A...Guide_2014.pdf
                      Last edited by Unthinkable; 27-03-2018, 22:09.

Comment

2500 bodajże nie mają ruchomej tulejki więc łatwiej je odkręcić i ukraść koło

Comment

Pasują idealnie do fabrycznych felg Civic Sport 1.5T model 25000SL mają pierścień który uniemożliwia odkręcenie go wbijając nasadkę. Koszt 130zł + wysyłka na popularnym portalu aukcyjnym
                          2f5f301244fd9c18fb874db95542.jpg

Comment

Model Sl ma tuleję a model chyba SU nie ma

Comment

Hej! Ile takich śrub wystarczy na jedno koło żeby były skuteczne? Jedna, dwie?
                              I jak to jest z nimi w ogóle - każdy komplet jest unikalny czy się powtarzają czy jak? Z góry dzięki za odpowiedź!

Comment

Working...
                              X