Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

FK8 - wymiana znaczka na klapie bagażnika.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• FK8 - wymiana znaczka na klapie bagażnika.

Cześć, wymieniał ktoś emblemat tylny w TypeRze? Tata chciałby wymienić, ale w serwisie powiedzieli mu, że trzeba odkręcać tę plastikową blendę z klapy… Wydawać by się mogło, że znaczek jest po prostu wklejony, tak jak w cywilnych wersjach. Ktoś coś?

Zamieszczone przez MatiK Zobacz posta
    Cześć, wymieniał ktoś emblemat tylny w TypeRze? Tata chciałby wymienić, ale w serwisie powiedzieli mu, że trzeba odkręcać tę plastikową blendę z klapy… Wydawać by się mogło, że znaczek jest po prostu wklejony, tak jak w cywilnych wersjach. Ktoś coś?
    Dobrze powiedzieli. Tu masz mój post o demontażu przy okazji wymiany lampki oświetlenia tablicy. Nie mam akurat zdjęcia "od spodu" tej plastikowej nakładki gdzie jest znaczek, ale żeby go wymienić musisz ją zdjąć.
    https://www.civicforum.pl/showthread...krostyku-klapy
    Moja Hania
    http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Ale czemu? Są tam jakieś nakrętki trzymające, czy jak? W cywilnej wersji znaczek po prostu się odrywa i wkleja nowy, nic nie trzeba rozkręcać nie kumam jak, i dlaczego inaczej, to miałoby być rozwiązane w TypeRze w takim razie…Dzięki za odpowiedź, ale na razie mi nie pomogłeś, bo pokazujesz cywila i zupełnie inny temat

Comment

Ale czemu? Są tam jakieś nakrętki trzymające, czy jak? W cywilnej wersji znaczek po prostu się odrywa i wkleja nowy, nic nie trzeba rozkręcać nie kumam jak, i dlaczego inaczej, to miałoby być rozwiązane w TypeRze w takim razie…Dzięki za odpowiedź, ale na razie mi nie pomogłeś, bo pokazujesz cywila i zupełnie inny temat
        Pokazuje Ci jak rozebrać nakładkę klapy. Nakładka jest tak samo mocowana w FK7 jak i w FK8.
        Nie wiem jak jest mocowany znaczek do Type-R.
        Moja Hania

Comment

Ale ja nie pytałem jak ją rozebrać, tylko właśnie czy trzeba to robić, żeby zdjąć znaczek jeśli nie wiesz, to Twoja odpowiedź nic mi nie dała

Comment

Znaczki mają takie spinki. Nie trzeba demontować elementu żeby je wyrwać, złamać - bo bezinwazyjnie raczej trudno.
            A jeżeli nie ma dziurek osadzających to tym bardziej sprawa prosta - nitka i 3min roboty
            Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
            Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

O to mi chodziło, i tak też mi się wydawało dzięki!

Comment

Ale ja nie pytałem jak ją rozebrać, tylko właśnie czy trzeba to robić, żeby zdjąć znaczek jeśli nie wiesz, to Twoja odpowiedź nic mi nie dała
                Budujący jest ten post...następnym razem będziesz pewnie czekał z pustym postem, bez jakichkolwiek odpowiedzi...gratki

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                Znaczki mają takie spinki. Nie trzeba demontować elementu żeby je wyrwać, złamać - bo bezinwazyjnie raczej trudno.
                A jeżeli nie ma dziurek osadzających to tym bardziej sprawa prosta - nitka i 3min roboty
                Według zdjęć tylnej nakładki są dwa otwory ustalające znaczek, więc prawdopodobnie nie pójdzie tak łatwo....ale to już czyjś problem
                Last edited by marart; 05-09-2024, 23:32.
                Moja Hania

Comment

Nie rozumiem Twojego obruszenia. Pytam o jedno, a Ty odpowiadasz na zupełnie inny temat, to co to dla mnie wnosi? Wiem jak się demontuje blendę, ale pytałem, czy w ogóle trzeba to zrobić, żeby zdjąć znaczek w TypeRze, a Ty mi odpowiadasz jak zdjąć blendę w FK7… Jak chcesz, to sobie nabijaj posty na forum, ale nie obrażaj się jak ktoś powie, że nie pomogłeś

Odpowiadajmy na temat, tyle.

Comment

Nie rozumiem Twojego obruszenia. Pytam o jedno, a Ty odpowiadasz na zupełnie inny temat, to co to dla mnie wnosi? Wiem jak się demontuje blendę, ale pytałem, czy w ogóle trzeba to zrobić, żeby zdjąć znaczek w TypeRze, a Ty mi odpowiadasz jak zdjąć blendę w FK7… Jak chcesz, to sobie nabijaj posty na forum, ale nie obrażaj się jak ktoś powie, że nie pomogłeś

Odpowiadajmy na temat, tyle.
                    Młody człowieku, nie napisałeś że wiesz jak zdjąć nakładkę...która jest identyczna w każdy X-genie (a Ty jarasz się posiadaniem w rodzinie FK8 "bo Tata MA" ) , sam wspomniałeś, że uciekliście z ASO bo trzeba demontować klapę....więc wrzuciłem post. Nawet, gdybym wyszło, że nie zrozumiałem do końca czego potrzebujesz, to mogłeś być grzeczniejszy a nie "nie pomogłeś"...jak dorośniesz kiedyś to może to zrozumiesz, co to jest etykieta....
                    Nie ma za wiele ludzi, którzy potrafią mnie wprawić w obruszenie...wskazuje Ci grzecznie...nie idź tą drogą
                    Moja Hania

Comment

Słuchaj, nie napisałem, że wiem jak zdjąć nakładkę, bo, może Cię zdziwię, ale, nie o to pytałem nie jaram się posiadaniem w żadnym wypadku, i nie wiem co to w ogóle za przytyk (wg mnie kolejny niepotrzebny i odbiegający zupełnie od tematu). Nie uciekliśmy z aso, tylko argumentacja o demontażu w celu zdjęcia znaczka wydały mi się bezsensowne. Mogłem nic nie napisać i myślałbyś, że ja mam drugie takie auto, wtedy napisałbyś, że obnoszę się tym faktem? Chyba troszkę popłynąłeś. Nie wiem jak można grzeczniej napisać, że nie pomogłeś, wszak nie napisałem, że piszesz od czapy i zawracasz gitarę, to też proszę nie przesadzaj. Nie strasz też, żebym nie szedł dalej bo się… trochę więcej luzu. Jeśli Cię uraziłem, to przepraszam, ale pamiętajmy, że słowo pisane ma wiele wad i w mojej opinii odebrałeś tę uwagę nieco na wyrost. Skończmy temat, dostałem odpowiedź, a jeśli chcesz sobie coś dalej wyjaśniać, zapraszam na priv, podam swój numer i porozmawiamy na spokojnie.

Comment

Wklejane są wszelakiego rodzaju tanie emblemety z Alibaby. Oryginalne są na zaczepy i przy próbie prostego demontażu zazwyczaj pękają na spinkach.
                        Dlatego aby uniknąć uszkodzeń zalecany jest demontaż od wewnętrznej strony, aby od spodu je zdemontować .

Comment

Zamieszczone przez Typek® Zobacz posta
                          Wklejane są wszelakiego rodzaju tanie emblemety z Alibaby. Oryginalne są na zaczepy i przy próbie prostego demontażu zazwyczaj pękają na spinkach.
                          Dlatego aby uniknąć uszkodzeń zalecany jest demontaż od wewnętrznej strony, aby od spodu je zdemontować .
                          Dzięki! Zdaję sobie z tego wszystkiego sprawę oczywiście, ale przy założeniu, że zdejmowany znaczek idzie do śmieci, a zakładany jest oryginalny, w żadnym wypadku nie trzeba robić całego bałaganu ze ściąganiem, jak mniemam, bo nowy ze spinkami i tak wejdzie na miejsce, tak na logikę… Stąd moja dociekliwość i niechęć zrozumienia podejścia serwisu

Comment

Serwisówka mówi żeby zdjąć listwę tablicy rejestracyjnej w celu demontażu znaczka dlatego ASO chce to zrobić. ASO z reguły trzyma się kroków w serwisowce.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Wszystko jasne, dzięki!

Comment

Working...
                              X