Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płyta zabezpieczająca pod silnik

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Płyta zabezpieczająca pod silnik

Mam uszkodzoną płytę - osłonę zabezpieczającą pod silnikiem; raczej nie da się nic zrobić, bo blacha mocno pogięta, a płyta popękana. Trudno znaleźć używkę w dobrym stanie, a nowa strasznie droga. Co sądzicie o takim - chyba chińskim zamienniku: https://allegro.pl/oferta/honda-civi...yo-15969399331 (nie promuję aukcji), kilka osób kupiło, może ktoś z forum. Brak opinii w opisie aukcji. Ciekaw jestem czy jakość jest ok i czy wszystko pasuje.

Raczej nikt tutaj nie kupował jeszcze tego elementu.. ale jeśli musisz to wymienić, bo masz uszkodzone i nie da się tego naprawić, to chyba nie pozostaje Ci nic innego niż zaryzykować i kupić to co znalazłeś.. inaczej tylko oem.
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

Dzięki. Taki jest właśnie plan. Ciekaw jednak byłem czy ktoś może kupił coś takiego i jaka jest jakość takich chińskich elementów.

Comment

A jak jest cena całości OEM? Ja ze 2 lata temu zmieniałem lewą osłonę podwozia, bo podczas oberwania chmury jadąc w nocy wpadłem przy niewielkiej prędkości w ogromną niewidoczną kałużę i zerwało spinki. Naprawiłem to "w trasie" używając chińskich spinek, ale ponieważ osłona lekko się zdeformowała to wymieniłem na nową. Pamiętam, że lewa (większa) osłona kosztowała wtedy niecałe 500 zł. Ta pod silnikiem jest ciut większa i ma dodatkowo płytę serwisową więc pewnie będzie droższa.
        Ten chiński zamiennik może być całkiem ok, ale weź pod uwagę, że jadąc z prędkościami autostradowymi na osłony działają spore siły i słabo by było gdyby wyrwało osłonę podczas jazdy. Ciężko ocenić jakość wykonania....wygląda na zdjęciach solidnie.
        Moja Hania
        http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Zamieszczone przez marart Zobacz posta
          Ten chiński zamiennik może być całkiem ok, ale weź pod uwagę, że jadąc z prędkościami autostradowymi na osłony działają spore siły i słabo by było gdyby wyrwało osłonę podczas jazdy.
          Jeżeli mocowania są identycznie jak w oryginalnej, to raczej nie powinno nic się zerwać, pod wpływem pędu wiatru, musiałby być jakiś "żagiel" - zadzior, a tak to raczej powinno wszystko się trzymać.
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

Grzechu, bardziej mi chodziło o to czy plastik nie jest zbyt wiotki. Obstawiam, że punkty mocowania są dobrze rozmieszczone.
            Zapytałem o cenę OEM, bo może to nie jest aż taki kosmos...
            Moja Hania
            http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Hej. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Udało mi się rzutem na taśmę kupić w bardzo dobrym stanie i dobrej cenie używaną. Dzisiaj montowałem u mechanika i przy okazji podpytałem go o te chińskie zamienniki. Mówił, że kiedyś montował taki chiński zamiennik i nie pasował (trzeba było wiercić dodatkowe otwory). Trudno powiedzieć, być może ta podana przeze mnie wyżej jest lepszej jakości i pasuje. Myślę, że gdybym nie znalazł oryginalnej używki, to bym zaryzykował. Wygląda faktycznie całkiem porządnie. Cena nowej części parę miesięcy temu, to z tego, co pamiętam 1200 (nie pamiętam czy netto czy już brutto)

Comment

Working...
              X