Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Montaż uszczelki lewych drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Montaż uszczelki lewych drzwi

Hej, moja uszczelka lewych drzwi jest w kiepskim stanie. Czy możecie podpowiedzieć jak zdemontować i zamontować samemu nową uszczelkę? Z tego co sprawdziłem uszczelka odchodzi bez problemu, jedynie na progu trzyma ją plastikowa osłona, którą chyba trzeba wpierw zdemontować. Jak to zrobić bez uszkodzenia zaczepów?
    I drugie pytanie, mam wersję Civic X sedan 1.5 z 2018 r. - czy uszczelki od innych modeli civic X będą pasowały (na allegro jest kilka od HB)?

Może na tym coś podglądniesz ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

zobacz od razu jak z rdzą
      Civic X 2.0 USA

Comment

Hej, dzięki za odpowiedź. Chodziło mi bardziej o uszczelkę po stronie nadwozia - nie napisałem precyzyjnie, a faktycznie na samych drzwiach jest osobna uszczelka. W tym przypadku nie ma zaczepów i chyba wpycha się ją po prostu na blachę. Na dole uszczelkę przytrzymuje osłona progu, taka plastikowa klapka. Chyba trzymają ją tylko plastikowe zaczepy, bo nie ma żadnej śruby. Tylko pytanie w którym miejscu podważyć, żeby nie urwać zaczepów? Czy masz może komplementarną instrukcję montażu tej drugiej?

Comment

Uszczelkę wnęki po prostu ściągasz z blachy. Najłatwiej zacząć w którymś zaokrągleniu. Próg wypinasz pionowo w górę po prostu - są dosyć przyjazne, niepękające spinki także luz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Working...
          X