Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rdza rdzą pogania

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Rdza rdzą pogania

Civic Sedan Rej 01/2018 tak wygląd spod - nie robiłem nigdy konserwy.
    Teraz kupiłem nowe auto wszedłem pod Hondę i się załamałem. Czy to ewenement ? Czy ten typ tak ma ?
    Przed sprzedażą wg Was lepiej zostawić czy robić konserwację ?45752E36-E45E-4A37-8310-A23E214E04C4.jpgIMG_4594.jpg303DB83A-A190-49BD-ABD9-0F06B031607B.jpgD72822C4-73EF-4FDD-AEAD-24D2DD873351.jpg6813AD5B-91C6-4162-BF18-37221F400E0B.jpg
    Last edited by Redpradnik; 29-06-2024, 13:39.

Nie mogę wgrać zdjęć z

Comment

Jak ja robiłem w 2 latku było śmianie, że po co w takim aucie i najlepsze "kiedy to się zwróci"
      Mnie wtedy konserwa wyszła max 1k bo robiłem na dobrych środkach a tu masz zabawę za 3k jak nie więcej
      Civic X 2.0 USA

Comment

nie wgrywaj... poszukaj podobnych tematów:
        Rdza na elementach zawieszenia Civic X

i więcej:
        Korozja na elementach lakierowanych

Kierownik Działu Diesla

Comment

To sie nazywa Polak po biedzie

Comment

To się nazywa kochany przez wielu Polski salon :P lub mieszkanie na południu Polski czy parkowaniu na trawie.

Comment

Niestety brzydko to wygląda, ale tak jak pisałem już dawno, Honda Civic, niestety nie nadaje się na Polskie "solone" zimą drogi..
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

A co się nadaje na nasze drogi zimą?

Comment

Zamieszczone przez bravossi Zobacz posta
                  dobrze zakonserwowane auto. Albo kupujesz nowe i konserwujesz albo ściagasz z Włoch i konserwujesz
                  Civic X 2.0 USA

Comment

No kupiłem nowe i od razu zakonserwowałem - grama rdzy nie ma, oglądałem w lutym na przeglądzie podwozie.
                    Ale interesuje mnie co kupić nowego współcześnie aby nie bawić się w papranie nowego samochodu?
                    Istnieje coś takiego jeszcze w ogóle?
                    Kiedyś powiedziałbym Volvo. A dziś nic już nie wiem...

Comment

To jest w sumie trudne pytanie, ale na przykładzie swoich obserwacji, dochodzę do wniosku, że farba zabezpieczająca w Civicu X jest po prostu słaba.. kupiłem używanego Ceeda z 16', czyli rok starszy od tej X powyżej i wystarczy spojrzeć na podłogę mojego Ceeda i tą powyżej i od razu widać ogromną różnicę w stopniu zajęcia powierzchni przez korozję.. w moim Ceedzie praktycznie nie ma w ogóle rdzy na podłodze... można dojść do wniosku, że taka Kia stosuje lepszą powłokę zabezpieczającą blachę, niż Honda.

Ale interesuje mnie co kupić nowego współcześnie aby nie bawić się w papranie nowego samochodu?
                      Również mam ten sam dylemat
                      Last edited by Grzechu; 02-07-2024, 07:40.
                      Moja łódka Civic..
                      Mój "klekocik" Ceed..
                      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                      Coś na temat olejów..

Comment

chyba nie ma takiego rankingu. Ocynk gruba warstwa podkładu to koszty. Jak teraz auta od spodu mają po 20mikronów max do tego łączenia blach nie sa zabezpieczane ta masą. Jedynie ratuje szybka konserwacja
                        Civic X 2.0 USA

Comment

Ja jak bym kupował obecnie nowe auto z salonu pod kątem tego aby jak najmniej rdzewiało, to kupił bym golfa. Ogólnie kupił bym coś chyba od vaga. Tylko że pod kątem awaryjności mechanicznej nie ufam vagowi.
                          A co do mojej hondy to też rozważałem kiedyś konserwacje. Obecnie nie żałuję że jej nie zrobiłem. Koszt konserwacji jest nieproporcjonalnie drogi do korzyści jakie daje. Po za tym wszystko nie zostanie i tak zakonserwowane. A za parę lat auto będzie i tak złomem z brakiem korozji w miejscach konserwacji. Wiec jaki to ma sens?
                          Tak wygląda moja honda od spodu. Najgorsze miejsce to prawa strona z tyłu w okolicach zakończenia podłużnicy. Reszta gnije w akceptowalnym tempie i tylko powierzchowny nalot.
                          IMG_20240701_133205.jpg
                          IMG_20240701_133246.jpgIMG_20240701_133246.jpgIMG_20240701_133240.jpg

Comment

Też podobnie do tego podeszłem jak Ty.
                            Toyoty też nie konserwowałem i jeździła u mnie 11 lat ,nalot był podobny ja Hondzi,dalej jeździ u innych właścicieli i ma z 17 lat
                            Last edited by rambo7; 16-07-2024, 08:49. Powód: edit. nie cytujemy całości wypowiedzi.

Comment

U mnie auto z 2007r wulygląda duużo gorzej.
                              Z racji przeglądu rocznego wczoraj byłem w SKO w kanale popatrzeć i słabo..
                              Sam stabilizator mocno skorodowany, wzmocnienia do których mocowane są wahacze również (mimo iż z grubego ajzola) wygadają na tyle kiepsko, że mogę je co najwyżej kortaninem F pędzlem zamalować, bo wszelkiej droższej "maści" żal na tę rdzę dawać.
                              Nie zrobiłem zdjęć - z jednej strony szkoda, ale z drugiej naprawdę wstyd pokazywać..

Comment

Working...
                              X