Ile wytrzymała wam skóra na gałce biegów w manualu? U mnie 56 tys km. Dzisiaj zauważyłem że się odkleiło po prawej stronie przy "pierścieniu" ze schematem biegów i skóra wyszła z pod niego. Nawet tu honda oszczędza na materiale, bo zamiast upchnąć tam chociaż ze 2 mm pod ten emblemat ze schematem biegów to może z 0,5 mm było tam wciśnięte. Teraz pytanie jak to naprawić? Dać do obszycia na nowo, podkleić butaprenem i ile się da to tyle upchać pod spód? Jak to technologicznie wykonać aby było ok? I drugie moje pytanie. Jak się odkręca tą gałkę, bo jak kręcę to razem ze skórą maskującą się całość obraca.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Odklejona skóra gałki biegów.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaJak się odkręca tą gałkę, bo jak kręcę to razem ze skórą maskującą się całość obraca.Last edited by Stach13; 10-06-2024, 08:51.
-
Ale jak się to ściąga? Rozumiem że chodzi o ten pierścień między gałką a osłaniającą drążek dermą? Mam to po prostu pociągnąć w dół? A ten kapselek od góry na gałce ze schematem biegów da się też zdjąć z gałki?Last edited by Fireblade929; 10-06-2024, 09:02.
Comment
-
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaMam to po prostu pociągnąć w dół? A ten kapselek od góry na gałce ze schematem biegów da się też zdjąć z gałki?
Comment
-
Udało się wykręcić bez problemu. Myślałem że to mocniej siedzi bo palcami nie dało się ale jak podważyłem to elegancko poszło. Nie wiem co z tym zrobić. Próbowałem butaprenem z efektem mizernym . Używana gałka w dobrym stanie jakieś 140 zł ale pewnie to samo się z nią stanie. Chyba najlepiej dać do obszycia. SAVE_20240610_210959.jpg
Comment
-
A jak bym chciał założyć inną gałkę to jak to połączyć wtedy z osłonką? Np. kupił bym aluminiową gałkę taką https://jarusnet.pl/hyb-nob-01-10 i tam nie ma tych zatrzasków. Jak to się montuje aby pasowało są jakieś przejściówki czy coś?
Comment
-
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaA jak bym chciał założyć inną gałkę to jak to połączyć wtedy z osłonką? Np. kupił bym aluminiową gałkę taką https://jarusnet.pl/hyb-nob-01-10 i tam nie ma tych zatrzasków. Jak to się montuje aby pasowało są jakieś przejściówki czy coś?
Comment
Comment