Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zaślepka radaru

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zaślepka radaru

Dzisiaj zauważyłem, że złuszczyła się powłoka na zaślepce radaru, chciałem ją wymienić jednak cena za nową jest delikatnie mówiąc porażająca - 1350zł, a używane praktycznie nie występują. Pomyślałem, że zdejmę ją i pomaluję np. plasti dipem jednak widnieje na niej napis żeby nie malować. Czy to jakaś kosmiczna technologia że ten kawałek plastiku jest tyle warty?.20240430_174441.jpg

Ma odpowiednią grubość. Dodatkowa powłoka lakiernicza może zaburzyć pracę radaru. Dlatego piszą żeby nie lakierować. Tak samo jest z czujnikami parkowania - powtórne lakierowanie potrafi zaburzyć ich pracę do tego stopnia że piszczą cały czas.

Szukałbym używki jak tak ci to przeszkadza. Plastidip to ci zejdzie z tego po tygodniu ze względu na miejsce w której znajduje się tak kratka - kamienie, owady.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Ja jakieś dwa lata temu oberwałem kamieniem spod samochodu jadącego z naprzeciwka, trafienie idealnie w zaślepkę. Też postanowiłem, że wymienię ten duperelek jeśli chodzi o wielkość Po telefonie do ASO już mi nie przeszkadzało, że plastik nosi ślady uderzenia Wtedy cena była 950 po rabacie.
      Moja Hania
      http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Na Alibabie są takie zaślepki. Za stówkę sztuka.
        W opisach nie zauważyłem aby ludzie na nie narzekali

Comment

Working...
        X